Pratele, v poslednom čase mi na mojom Garmin 520 strašne dlho trvá locknutie na satelity. Ja viem, že je to už prastarý model ale ja moje potreby mi stačí. Roky bolo to locknutie super, vyšiel som z baraky a po pár metroch boli satelity locknutie. Teraz trcim na mieste niekoľko minút, minule extrém som prešiel 3 km kým sa to locklo. Niečo sa zmenilo? Pozeral som v menu, či sa tam nedá hehako stiahnuť nejaký stav satelitov ale nič také tam nevidím. Help me kde robim chybu. Mám nastavené gps+glonas.
Určite sa to tu už riešilo, ale neviem to nájsť. V poslednej dobe sa mi stáva, že GE530 (pravdepodobne) odosiela bludné údaje o nastúpaných metroch. Dnes som si urobil výjazd na jeden kopec. Na Strave i v GC mi to vypísalo 995 nastúpaných metroch, ale v obrázku profilu (s viacerými menšími brdkami) boli nejaké "zuby", tak som dal urobiť korekciu prevýšenia a hodnota sa zmenila na 651m. Samotné stúpanie síce bolo takmer celé v lese (po asfaltke na cesťáku), ale ten rozdiel je brurtálny. Korigovaná hodnota zodpovedá reálnemu prevýšeniu/stúpaniu - 4680m s prevýšením 302m, t.j. cca 6,5%.
Nainstaloval som novu Garmin Topo EU mapu a teda musim pochvalit. Normalne su tam horske cesty/chodniky a body zaujmu. V kombinacii s popularity routing to je super. Jasne, ze nie je taka podrobna ako Freemap, ale na bike staci bohate. Aj ma pekne farby v 830tke.
Garmin ma začína mierne iritovať. Dnes som si dal výjazd otvoreným terénom (žiadne prekážky, ktoré by mohli znižovať kvalitu GPS). Napriek tomu Garrmin zaznamenal a exportoval do Stravy nezmyselné hodnoty i profil výjazdu. Po korekcii vzdialenosti bol síce rozdiel zanedbateľný. Ale ten profil trate, čo to zobrazailo, je absurdný. A nič na tom nezmenila ani korekcia prevýšenia. Až po cca 4 hodinách som si všimol, že Strava už zobrazuje správny profil. Garmin však naďalej zobrazuje ten nezmysel. Dá sa s tým niečo spraviť?
Hm... Už dávno je po záruke, tak sa s tým asi veľa urobiť nedá Ale tie "zuby" v nadmoskej výške pri pauzách to robí už dávnejšie. Skúsim sa opýtať priamo u Garmiňákov..
Hm... Už dávno je po záruke, tak sa s tým asi veľa urobiť nedá Ale tie "zuby" v nadmoskej výške pri pauzách to robí už dávnejšie. Skúsim sa opýtať priamo u Garmiňákov..
Odpovedali dosť rýchlo. Poradili manuálne zadať do GE nadmorskú výšku. Nepomohlo. Dáta exporrtované z GC na Stravu vytvoria aj na Strave rovnako nezmyselný graf.
Po korekcii "ElevationGain na Strave sa graf zobrazí spávne. Zo Stravy exportovaný GPX som otvoril v Google Earth a profil sa takmer na 100% zhoduje s tým na Strave. Skúsil som to aj s exportom z GC a vytvorený profil bol rovnaký. Ale Google Earth asi používa vlastné dáta (rovnako ako Strava).
Vychádza mi teda, že chyba je asi v tom, ako Garmin zapisuje dáta, alebo fakt odchádza výškomer.
Asi budem jednoducho grafy z Garminu ignorovať. Ale zakaždým robiť na Strave korekcie je otravné.
Skúsil som nakoniec zrušiť v GE530 uloženú nadmorskú výšku a zadal som ju znovu manuálne. Po výjazde som zase skontroloval/porovnal uložený profil trasy.
Modrá: pôvodný nezmyselný záznam v Garmin connect (rovnaký sa preniesol aj na Stravu)
Oranžová: Profil po korekcii na Strave (je úplne totožný s pofilom, ktorý vygeneroval Google Earth)
Zelená: Profil v Garmin Connect po aktualizácii nadmorskej výšky (nie je úplne totožný so Stravou a Google Earth, ale výrazne sa im približuje).
Mne zas 530tka prestala pocitat trasy ked zle zahnem alebo ked sa sice komplikovane ale preklikam na mape k nejakemu bodu. Zahlasi chybu vypoctu a kasle uz na to. Aj som vymazal vsetky drahy ale nepomohlo.
Mne zas 530tka prestala pocitat trasy ked zle zahnem alebo ked sa sice komplikovane ale preklikam na mape k nejakemu bodu. Zahlasi chybu vypoctu a kasle uz na to. Aj som vymazal vsetky drahy ale nepomohlo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To sa kupuje alebo je to niekde dostupné na stiahnutie?
https://www.facebook.com/groups/1719589758277564?multi_permalinks=4056878117882038
Odpovedali dosť rýchlo. Poradili manuálne zadať do GE nadmorskú výšku. Nepomohlo. Dáta exporrtované z GC na Stravu vytvoria aj na Strave rovnako nezmyselný graf.
Po korekcii "ElevationGain na Strave sa graf zobrazí spávne. Zo Stravy exportovaný GPX som otvoril v Google Earth a profil sa takmer na 100% zhoduje s tým na Strave. Skúsil som to aj s exportom z GC a vytvorený profil bol rovnaký. Ale Google Earth asi používa vlastné dáta (rovnako ako Strava).
Vychádza mi teda, že chyba je asi v tom, ako Garmin zapisuje dáta, alebo fakt odchádza výškomer.
Asi budem jednoducho grafy z Garminu ignorovať. Ale zakaždým robiť na Strave korekcie je otravné.
Modrá: pôvodný nezmyselný záznam v Garmin connect (rovnaký sa preniesol aj na Stravu)
Oranžová: Profil po korekcii na Strave (je úplne totožný s pofilom, ktorý vygeneroval Google Earth)
Zelená: Profil v Garmin Connect po aktualizácii nadmorskej výšky (nie je úplne totožný so Stravou a Google Earth, ale výrazne sa im približuje).
Mapu mas taku, ze umoznuje routing/navigaciu?