Lokalizácia
Formulár sa odosiela
skusal som cinske metaly ale to trebalo riadne zahrievat, na lokalne traily strasne, musel som si dat jedno kolecko na zahriatie platni alebo na rovine rozohrievat. v takom finale ligure to brzdilo krasne, ale tam az kotuce boli fialove.. Najlepsie sa mi overili originalne platne performance - lepsie ako galfer.
20.06.2025 - 13:54:40
00
Premýšľaš nad rôznymi čínskymi platňami, ktoré môžu byť fajn, ale aj nemusia. A do toho hodíš Sinter čo je špička medzi brzdivom. To si musíš vybrať čo chceš. 😳😳
20.06.2025 - 14:17:27
00
Neni to jedno na co sa pytam? :D Vlastne si mi odpovedal, ze je to top brzdivo... :)
Akosi nemam chut davat 30€ za platnicky ktore neviem ako budu brzdit a kolko vydrzia...
8p brzdia slusne, kratka vydrz... 8s brzdia tak vseliak ale dlhsia vydrz...

U mna top ako som vyssie pisal su koolstopy cervene, ale akosi sa uz zial nedaju zohnat... Tak hladam alternativy, ze ci aj cinan nepredava daco slusne za rozumny peniaz...

Galfery som este nemal.. tam plati to ze stoja 30€... A podaktory pri fialovych pisali vdrz cca 800km, co je strasna bieda za tie prachy... :tmi:
20.06.2025 - 15:08:06
00
napriklad 800km v bike parku je strasne vela, na ceste strasne malo. Skus este napisat co jazdis, kolko kg atd. Ja jazdim galfery zelene momentalne v maximach a mam ich na vikend v bike parku, ale zase nevazim 75kg :) Sinter ma tiez niekolko farieb a podla sposobu sa da vybrat to co potrebujes.

https://sinter.si/pages/brake-pad-compounds
20.06.2025 - 15:22:29
01
Maguracke platne mi boli proste slabe...
Mam 82kg a bike parky zatial nejazdim...
Koolstopy mi vydrzali takmer rok... Cize cca 3-4 tisic km... Ked by mi dake vydrzali kapanek menej a dobre brzdily, tak to slak traf, ale ak by mali vydrzat nech 1000 km a mal by som 3-4 x rocne dat po 30€ za platne, tak bych to mohol okaslat :D
20.06.2025 - 15:30:18
00
Skorej daj vacsie kotuce tam sa ucinok prejavi hned, ak to spravne chapem nie si zrovna drtic trailov nadcentovy. (typujem ze si v serii na 180/180mm) Pripadne ich zelene platne, len bacha na zuby, tie kusu neskutocne a vydrzia celkom obstojne.

Tu Brano, alebo ja nejazdime pomaly a brzdime na poslednu chvilu predpokladam. S kazdym brzdenim vidis ako sa stracaju platnicky, je jedno ake. Je to jednoducho spotrebny tovar. Na zlavnenky z Ciny kasli, lepsie minut 30euro ako nedobrzdit.

Naposledy upravil Duck1980 dňa 20.06.2025 - 15:44:37, celkovo upravené 1 krát.

20.06.2025 - 15:42:06
02
Tieto veci som riešil na originál Trickstuff power platniach či ako sa to volalo...Krásne to brzdilo, nádherná sila, skvelý nástup a tiché aj v snehu a daždi. Len vydržali mi tak 6 týždňov max. Pri cene 21 eur za sadu som bol OK, 24 som začal mať paniku a pri 31 eurách som bol rád, že vlastne sú nedostupné...Dal som Galfer a cena bola vtedy tuším 25 akurát výdrž sa mi znížila na 4 týždne. Tak som začal jazdiť EBC, ale pri EBC som prekvapený veľkým rozdielom medzi jednotlivými modelmi ich platní - na jedny brzdy to brzdí luxusne na inom modeli bŕzd to vibruje a akurát spáli kotúč...akoby tú zmes miešali v inej galaxii. Potom som opäť prešiel na Sinter green a tam je spokojnosť. Cena je ešte okolo 21 eur a výdrž solídna (isto nie rok ani pol roka, skôr mesiac-e) ale veľmi kultivovaný prejav a slušný brzdný účinok, tichučké a kotúč vyhladia krásne do zrkadlového lesku bez zbytočného spálenia.
20.06.2025 - 15:44:04
02
Ahoj ja som pred dvoma týždňami nahodil goldfren delené, nástup majú rýchly na to že sú to metaliky a tak isto som si dnes overil že sú konzistentne aj keď dostanú náklad. Rozmýšľal som nad tým rovnako ako ty, cena bola tuším 10.5€ alebo ešte ti môžem odporučiť aj bbb ebike verziu zelené, delené. Odjazdil som s nimi 30k výškových tento rok a vyzerajú stále veľmi obstojne a brzdia podľa môjho názoru urcite lepšie ako magura základné platne. Cena bola tuším na mojekolo 12€, nevýhoda bola mierne pazvuky za všetkých okolností, v mokru až veľmi intenzívne? len pre info jazdím len traily a parky, žiadne xc zvaznice dole kopcom.
20.06.2025 - 19:07:21
01
Caute. Dik za postrehy...
Kukol som tie sinter inde ako tuna, a na koloshop som icha nasiel od 14po19€... Zobral som 3 druhy... Okrem zakladnych.. za tu cenu budu isto super...
Tuna nechapem tie ceny a to mam vip... :devil:
Diky.. 8)
20.06.2025 - 22:12:58
00
Najlepšie ceny majú asi toploziska.cz. Tam treba overiť. Oni sú sa mi zdá distribútor.
20.06.2025 - 22:43:01
00
Caute, pouzivate dakto do magur mt5-7 delene platne z aliexpresu? Ci cinani robia aj dake poriadne a za normalnu cenu... :D :handshake:
Pripadne co znacka sinter?[/quote]

Ahoj,
ja som na skúšku kúpil tieto a nemám im čo vytknúť akurát čierne sadze okolo bŕzd, jazdím samú čiernotu v okolí Kuneradu a Martiniek občas bikepark prípadne enduro preteky.
https://vi.aliexpress.com/item/1005003727250067.html?
23.06.2025 - 20:21:56
00
Vies co, presne tie mam doma asi dva tyzdne, ako jedine do mt5 co mam z ali... Akoze vypadali od zaciatku velmi dobre... Ale na galfer kotuc su asi neni vhodne, zostal cely od medi a rezonovali a vrestali tie platne jak slak... Na nervy... :emo:
Jeden vyjazd som mal ine koleso kde je magura kotuc a mam dojem ze tam to nerobilo... Preto som sa potom uz radsej pytal...??
Na zimu budu ale dobre na ten magura kotuc.. teda snad budu dobre :)
23.06.2025 - 20:26:32
00
No ja mám magura kotúče aj mdr-p aj storm a nemám s nimi problém.
23.06.2025 - 21:21:53
00
Jedna zaujímavosť k Sinter platniam: na nosiči je približne o 25 % menej materiálu ako pri iných platniach (~1,8 mm Sinter Blue/Green vs. ~2,4 mm Galfer Purple/Hope Gold/Trickstuff Power+). Celková hrúbka je však vďaka hrubšiemu nosiču približne rovnaká. Aj napriek tomu je životnosť porovnateľná, alebo dokonca aj lepšia než u konkurencie

Na fotke sú platne zoradené v tomto poradí: Trickstuff Power+, Sinter Green, Galfer Purple.

Prílohy:

trickstuff_sinter_galfer.jpg
trickstuff_sinter_galfer.jpg 49.7 KiB thumb_up0thumb_down

26.06.2025 - 14:57:09
03
Hmm Sinter už jazdím pár rokov ale toto som si ozaj nevšimol 😅
26.06.2025 - 17:56:21
00
keyboard_arrow_up