Ahoj, viete mi pls poradiť ohľadom trasy v prílohe? Plánujem prísť smerom z Nového Targu popri Čortýnskom jazere - tu by ma zaujímalo, ktorou stranou je vhodnejší cyklochodník na cesťák, možno menej ľudí, krajšie výhľady..?
Ďalej ma zaujíma trasa od Červeného Kláštora ku prielomu Dunajca - je to alfaltový cyklochodník vhodný na cesťák? (nie gravel)
Som pri Czorsztinskom jazere párkrát bol.
Západná strana je viac frekventovaná turistami, rodinami. Výhľady na samotné jazero sú tu krajšie.
Východná strana je trochu menej frekventovaná výhľady na jazero sú trochu menej zaujímavé no omnoho krajšie sú výhľady na Tatry z tejto strany, keďže sa dostaneš aj na kopčeky nad jazero.
Z Červeného kláštora do Lesnice vedie spevnená cesta s betónovým povrchom, no dosť sa drolí a hrozí šmyk, občas nerovnosť a sem-tam diery. Je to jazditeľné na cesťáku. Priprav sa však na kvantum turistov, neskúsených cyklistov na
bicykloch asi každého druhu. My domáci sa tomuto úseku vyhýbame úplne počas prázdnin a víkendov. Mimo turistickej sezóny je to naopak jedna nádherná časť na skorý ranný prejazd

...