Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ale zase, nevadi ze nam zoberu peniaze z pridavkov na deti. Zaroven zabezpecia, ze ich neminieme detom na tabor... Takto to vyzera, ked su neschopni ludia vo funkciach.

V tom pripade to funguje tak, ze koncom maja UVZ upravil vyhlasku o zotavovacich podujatiach tak, ze zrusil skatskym taborom vynimku na potrebu vysokoskolsky vzdelaneho zdravotnika. Uz nestaci aby ste mali na tabore dospeleho skauta so zdravotnickym kurzom ale potrebujete na tie 2-3 tyzdne, co tam su, cloveka, s vysokoskolskym zdravotnickym vzdelanim. Lebo doma take vzdelanie mame urcite v kazdom byte aspon dvaja.
Bez akejkolvek komunikacie voci dotknutym osobam (v tomto pripade Skautskemu zvazu).

https://domov.sme.sk/c/23507406/letne-tabory-urad-verejneho-zdravotnictva-vynimka.html?ref=njctse

Deti takyto tabor pre svoj oddiel organizuju a bola to teda bomba. Dozvedeli sa to predvcerom. (!) Teraz sa zufalo snazia nejako zohnat niekoho, ale na 80% budu ten tabor rusit.
Predstavte si - toto su absolutne lowcostove tabory - aby sa ich mohli zucastnit aj deti z hocijakych rodin. Rodicia sa koncom juna dozvedia, ze deti v polke jula nepojdu a zrazu maju riesit co robit tie 2 tyzdne, ked musia byt v praci.

Tento tabor je pre skautom casto vrcholom roka. Pre vela deti su to zivotne zazitky - ubytovanie v indianskych teepee a umyvanie v potoku, nocne strazenie, ziadni "animatori". Su uzasne pre osobnostny rozvoj - vsetko si riesia sami a jednoducho. A taketo tabory teraz zatrhnu. Samozrejme tabory s cenou 500+ na to maju, ale toto su nizkoprahove veci a vela rodicov im toto zaplatit nevie.

Som vytoceny do biela.

Prosim vas, ak by ste bol niekto ochotny pomoct (14.7.-28.7 - alebo aspon cast), tak mi prosim dajte vediet do SS. Tabor by bol na Liptove.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 13:11:35
09
nielen tato vynimka je blocking point pre tabory. My sme zrusili velmi oblubeny tabor, na ktory sa deti hlasili uz rok predom, kedze sme to robili z radosti a nie pre peniaze. Urady nam zacali kvalitne stazovat zivot, napriek faktu, ze hygiena bola vzdy u nas nadsena ake mame vybavenie a ako sa o veci starame. Ludia, ktori taboli organizuju (myslim, tych, ktori to nerobia na biznis) investuju to toho brutalne vela casu, penazi a energie.... nakoniec prideme k tomu, ze stat, ktory by mal podporovat, tak je totalna rucna brzda. Suhlasim s kontrolami a kriteriami, aby sa zamedzilo vsetko to nepoctive a skodlive, ale tak ako s PPA... vdzy na to doplatia ti poctivi a poriadni organizatori.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 13:22:39
03
Tu je este clanok z N-ka.

https://dennikn.sk/4705443/tabory-pre-tisicky-skautskych-deti-sa-mozno-neuskutocnia-hygiena-tesne-pred-letom-zmenila-podmienky/

V diskusii matky pekne vynapisali, co taky tabor pre deti znamena a aka je to skola.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 22:06:13
12
Pomaly treba brať veci do vlastných rúk,lebo čo s takým štátom,čo kladie polená nielen šikovným,ale už aj mladým.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 22:36:40
05
Niektore citacie:
V tejto krajine ide dolu vodou úplne všetko. Skauting bol jediná vec, kvôli ktorej moje deti zvažovali, že tu zostanú žiť. Cítili zodpovednosť za zbor, chceli vrátiť to všetko dobré, čo ony samé dostali ako deti.
Som strašne nahnevaná. Skauting je lakmusový papierik demokracie. Zakázali ho fašisti, komunisti. Prvé obete fašistov po napadnutí Poľska boli skauti a kňaz, ktorý sa ich zastal.

Skauting bol za boľševika zakázaný, pretože vychovával samostatných, premýšľajúcich ľudí, schopných sa o seba postarať. Keďže je boľševik späť v plnej paráde, vôbec ma neprekvapuje frontálny útok na všetko, čo môže z mladých ľudí urobiť premýšľajúce bytosti.
Zobraziť komentár 20.06.2025 - 23:04:14
024
Strenki ja som si vzdy myslel,ze ked sme spolocne s nemcami ako prvi napadli Polsko,ze to bolo za to,ze krowkari tu narobili totalny brodel a ukradli velku cast uzemia Oravy.Aj toto treba ucit mlade generacie,
Zobraziť komentár 21.06.2025 - 15:46:45
00
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 23.06.2025 - 11:58:49
02
Co na to nazi white power elektorat strany? Ci to su teraz novi kamosi?
https://dennikn.sk/4709163/uhrik-a-mazurek-sa-v-maji-stretli-s-diplomatmi-z-iranu-volicom-to-nepovedali/
Zobraziť komentár 23.06.2025 - 20:07:00
01
Slovensko nie je sekularna krajina!
Zobraziť komentár 23.06.2025 - 20:41:15
01
tak jest
img.projektn.sk
Zobraziť komentár 23.06.2025 - 23:51:36
06
Cyrilo-metodská tradícia je mýtus. Tradícia idiotov a vagabundov v riadení štátu je realita.
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 09:23:01
00
Opakovanie je matkou múdrosti. Najväčší bojovník za tradičnú rodinu, ktorý má milenky vo veku, ktoré by mohli byť jeho dcérami. Najväčší bojovník za 2 pohlavia (nikto z nich nevie vymenovať ani len 3tie)

Prílohy:

fico prihlaska do UVKSC.jpg
fico prihlaska do UVKSC.jpg 47.41 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 24.06.2025 - 09:30:46
79
Ámen 👍.
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 09:43:55
01
Keď vieš, že pracuješ s idiotským voličstvom, tak máš v zásade 2 možnosti: budeš sa snažiť ich vzdelávať pre dobro spoločnosti, alebo ak si chrapúň, tak to budeš zneužívať vo svoj prospech. Bohužiaľ, tradícia SR je v tej druhej možnosti.
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 09:47:58
05
V poslednom odseku prihlášky je to jasne napísané:
... plniť povinnosti a zverené úlohy... !!!
Zobraziť komentár 24.06.2025 - 11:04:57
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up