arrow_leftRoman98 napísal:
Podfuknute? Vôbec...radšej jazdiť menšie tlaky a mať komfortnejšiu jazdu, doba 8-10barov už je dávno tabu. Ja mám 82kg, jazdím 28mm tubeless cestne plášte na 4,6b/4,9 a vyššie by som nešiel, to je riťotras doslova. Ja zas nechápem, ako niekto môže jazdiť 21mm s 8-10 barov, veď to musí byť utrpenie na našich cestách aj s tou najlepšou cyklovložkou aj karbonovym sedlom.

Zalezi tiez na rame na oceliaku alebo titane je to komfortnejsie tak sa daju aj uzsie a vacsie tlaky
18.06.2025 - 19:12:44
00
Podelim sa aj so skusenostami s tmelmi. Stans No tubes sa mi neosvedcil. Specialized 2Bliss a Orange Endurance funguju na jednotku.
18.06.2025 - 19:52:26
01
arrow_leftscarinko napísal:
a TLR sa robi len preto aby sme mali nizsi tlak? zas nieco nove pre mna
odkedy mam TLR tak sa nemusim serinkat s defektami a vymenami dusi niekde.

Keď to chceš tak vypichnúť, tak samozrejme LEN kvôli tomu nie... Ale jedným s obrovských benefitov TLR je AJ možnosť jazdiť omnoho nižšie tlaky, ako na dušiach... BTW, ja som nedávno oslávil 10 tisíc bez defektu (na dušiach)... :-D Môžem vrelo odporučiť plášte Vredestein Freccia, to je fakt neprepichnuteľná vec... ;-)
19.06.2025 - 08:10:05
00
Uvazoval som nad prechodom na bezdusaky, ale nakoniec som kupil znova klasicke plaste. Ako citam tak som urobil dobre, pre mna boli naistejsie galusky. Aj v pripade "velkeho" defektu, ktory tmel nezalepil, bola stale moznost nudzoveho dojazdu na nalepenej a vyfuknutej galuske. Na plastoch s dusami mam defekt tak raz za dobu zivotnosti plasta t.j. cca 8 000km.
19.06.2025 - 08:35:45
01
Aj sa ti stalo ,že si musel dojazdiť domov na prázdnej galuske ,teda že sa ti tufo tmel nechytil?
19.06.2025 - 08:47:40
00
Odpoviem aj ja ak nevadí. Pár krát som šiel domov na úplne prázdnej galuske, aj viac ako 30km. Samozrejme treba prispôsobiť rýchlosť a dávať pozor na cestu, ale dá sa to a ráfik nikdy neutrpel ujmu.
19.06.2025 - 08:58:42
00
arrow_leftkajto napísal:
Aj sa ti stalo ,že si musel dojazdiť domov na prázdnej galuske ,teda že sa ti tufo tmel nechytil?

Ano stalo, v Chorvatsku som nudzovo dosiel 25 km na prazdnej galuske bez poskodenia carbonoveho rafku. Jasne rychlost bola nizka. Kto to tam pozna tak to bolo z Grabovaca do Brely.
19.06.2025 - 09:09:56
00
Mne zatiaľ všetko zalepil Tufo tmel,keď som jazdil galdy. Aj tak ,rozmýšľam,prečo nejazdit bezdusaky. Veď predsa ,tak isto môžem nosiť náhradnú dušu ako aj pri dusakoch.Naviac mám dvojitú ochranu,mlieko aj dušu v zalohe,hoci pri dusakoch môžem nosiť namiesto duše lepenie...Ale zas tie tpu duše sú dosť kompaktné ako alternatíva lepeniu..
19.06.2025 - 09:13:44
00
niektori ludia vratane mna nemaju radi ked skoncia oni a aj bicykel cely zababrany od tmelu striekajuceho z plasta
19.06.2025 - 09:24:54
03
Začínam sa po tejto debate cítiť menejcenný, že roky neriešim defekty a striekajúci tmel ani na mtb ani na ceste, oboje bezduše. Keď aj nejaký defekt na mtb bol, tak som v tej chvíli o tom ani nevedel.

Že by som si to práve zakríkol? :-D
19.06.2025 - 09:45:24
04
raz sa mi podarilo seknut galusku na diere ked este nebola opravena cesta z kacina dole. skusal som tmel ale bez sance, doma ked som to zo zvedavosti rozparal som nasiel dve take centimetrove diery preseknute asi od rafika. to nema sancu tmel zalepit. zisiel som na tom dole k vojenskej ale dalej cez mesto som si netrufol tak som zavolal odvoz.
niekde mimo mesta by to este asi slo, nastastie to bolo vzadu. ale mal som pocit ze idem len na rafiku :D

no a pri TL som tiez nikdy nebol zadrbany
19.06.2025 - 11:27:24
00
arrow_leftlukjur napísal:
Začínam sa po tejto debate cítiť menejcenný, že roky neriešim defekty a striekajúci tmel ani na mtb ani na ceste, oboje bezduše. Keď aj nejaký defekt na mtb bol, tak som v tej chvíli o tom ani nevedel.

Že by som si to práve zakríkol? :-D

Tak som si to zakríkol. Defekt na cesťáku je tu. Zrejme som ho dostal včera, ale prišiel som na to až dnes, keď mi jemne podfúklo koleso. Tak som dofúkal plášť na 5 bar a urobila sa bublinka ako na mtb a po chvíli to zalepilo a drží to. Tmel Joe’s Super sealant.
23.06.2025 - 18:10:29
03
Ahojte, prosim vas, kupil som novy plast Pirelli Cinturato™ Velo pre zadne koleso. S cestnou cyklistikou ako aj s tubeless sa v podstate len zoznamujem a chcel som "ten najodolnejsi plast" vzhladom na kvalitu nasich chodnikov a ciest a mojej vahy. (Zo stareho plasta mi zacal unikat vzduch cez bocnicu, ale uz zachadzam)

Nemenil som si to sam, daval som to spolu aj s prednym (tam isla vittoria corsa) chalanom do servisu a okrem toho, ze predne asi nesadlo spravne a odniesol som im ho naspat, tak zadne mi sfukne v podstate z pomaly 5barov na pod 1. Pritom bike bol cely cas naopak otoceny a teda koleso bolo "v lufte". Ja viem ze bezdusaky sfukavaju, ale je normalne take sfuknutie za 1 den? Presiel som mydlovo-jarovou utierkou cely plast po behuni, po bocniciach aj pri rafiku, presiel som nim aj ventilcek a bublinky nikde ziadne.

Predne, co som niesol naspat do servisu "aspon" bublinkovalo medzi rafikom a plastom s bonusom ciernej kvapaliny na podlahe, ale zadne nic a ajtak skoro uplne sfuknute.
25.06.2025 - 20:38:58
00
Dali ti tam tmel? Pretoze to vyzera, ze nie a ak ano, tak velmi malo.
25.06.2025 - 21:08:21
00
Hoc som sa pobavil, nechcem verit ze by si niekto dal za klobuk pytat peniaze za to ze vymeni bezdusak za bezdusak a neda tam tmel :D Hoc je pravda ze narozdiel od zadneho z prednho striekal tmel aj ked som trosku isiel cez ventil uvolnit vzduch pred fukanim, Neviem, ked pojdem po predne koleso tak sa asi opytam ci mi nevedia povedat kolko tam toho dali, lebo ze mi sfukuje po 1 dni na kompletku
25.06.2025 - 23:33:38
01
keyboard_arrow_up