Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ceny v pizzerii Baobab na Bea Vallon na Seychelach. Velke capovane Seybrew 165SCR co je asi 10€... Ale uz ani tam nebyva plno, lebo nevedia co by driapali. A pizza je velmi priemerna aj na ich standardy.

Prílohy:

20241115_193243(1).jpg
20241115_193243(1).jpg 123.4 KiB thumb_up0thumb_down

02.07.2025 - 22:20:19
00
Jaroh, sak ja si aj to pivo dám a aj natankujem :) zvykli sme posledných pár rokov chodievať do Chorvátska až na prelome augusta a septembra, preto mi nenapadlo, že so začiatkom sezóny príde takéto zvýšenie ceny PHL. Stále menej ako na Slovensku. To je jedno, aj keby to bolo viac, tak domov prísť musím ;)
02.07.2025 - 22:42:13
00
Ja sa trochu cudujem, ze je to Chorvatsko tak v kurze. Teplo je v lete aj tu, schladit sa chodim do tajchov v okoli BS, kedze to mam za kopcom. Za 1300€ na osobu vratane vreckoveho a dopravy sme v januari s manzelkou dali 2 tyzdne na Sri Lanke s mnozstvom vyletov a safari. Krasne ubytovania, pestra strava, ziadne rezne a pastiky, nadherna krajina...nehovoriac o tom, ze clovek vypadne z hnusneho pocasia....takto v januari chodime uz 4 roky po sebe a ked pocuvam kolegov kolko vysolia za Chorvatsko, tak v tom budeme asi pokracovat
04.07.2025 - 08:04:08
09
Chodíš na Sri Lanku aj s tromi deťmi, alebo len vy dvaja?
04.07.2025 - 08:13:01
01
Všetci dovolenkári v Chorvátsku sú rodiny s tromi deťmi?
04.07.2025 - 08:17:30
01
pa3km tak povedz, o rok sa tam vidime :-D ale najskor musim na jesen skocit za Zipsikom do Tuscany, este som sa k tomu nedostal a slubil som mu to
04.07.2025 - 08:22:21
02
nie, doposial len s manzelkou...dieta mame na ceste, 3 neplanujem....male dieta ti vzhladom na nizsiu cenu leteniek (emirates batolata zadarmo, neskor do 5r. zlavy do 50%, mame overene, nieco spravia aj nalietane km) a zanedbatelny priplatok za ubytko neurobi velky narast rozpoctu. Staci planovat vopred, sledovat ceny leteniek a mas v zime exotiku za cenu HR aj s dietatom...
Ale narazam najma na cenu ubytovani a stravy v Chorvatsku, to je taky prepal, ze sa tej krajine uz 15 rokov z tohto dovodu vyhybam.
04.07.2025 - 08:27:30
04
Minule som v podobnej debate spomenul, že nevidím jeden jediný dôvod na dovolenku v Chorvátsku.
Trochu sme to s oponentmi rozoberali a ukázal sa jeden logický dôvod: Ľudia neovládajú jazyky. V Chorvátsku sa sloenčinou plus pár chorvátskych slovíčok, vedia dohovoriť.

Bez angličtiny si v Grécku asi stratený. Možno pomôže aj iný jazyk to neviem, ja pužívam angličtinu a viem pokecať s domácimi a podobne...
Takže myslím, že aj pre toto
04.07.2025 - 08:30:17
03
Rovnake obavy mali aj moji rodicia, minuly rok sme ich vyslali bez cestovky za par € na Mallorcu...v dnesnej dobe s mobilom a internetom vybavis vsetko. Tiez som si parkrat nevystacil s anglictinou a nemcinou a pouzil som k spokojnosti google translator. Na sri lanke stacila sim s datami za 20€ na cely pobyt, v EU to je gratis.
04.07.2025 - 08:34:04
01
Za mňa je (vlastne už sa dá povedať, bolo) obmedzene detí skôr v školskej dochadzke / prázdninách.
Jazyk som tiež myslel, že treba. Ale moja holíčka chodí po svete a nevedia s manželom ani ceknúť. Vlani Mexiko, tento rok Thajsko, Malajzia..
Tak ale to asi nie je pre každého 😁
04.07.2025 - 08:45:36
00
skolopovinne dieta na 1.stupni, zimne obdobie kde hockedy pride nejaky kaslik soplik.. tazko naplanujem dva tyzdne na Sri Lanke, nehovoriac o dovolenke v praci, ale to uz je na inu debatu

dovolenka autom - ak si mam vybrat predlzeny vikend dakde v Besenovej a pod., tak radsej sadnem do auta a za 8h som pri mori v Chorvatsku, cenovo mi to vyjde rovnako a s garanciou pekneho pocasia, to je moj dovod preco jazdim do Chorvatska
04.07.2025 - 08:54:11
03
jednou vetou: poistenie storna (v pomere k cene zajazdu su to drobne). Tuto zimu sme si to zial vyskusali, ale preplatenie prebehlo bez problemov (Allianz). Stacil 1 papier od lekara.
04.07.2025 - 09:12:07
01
Ad dovolenka autom. Každý máme svoj uhol pohľadu.
Tieš preferujem cestu autom na dovolenkách v Európe, ale nepatrím ku chválenkárom/pretekárom, ktorí sa znažia o rekodnne krátky príchod na miesto pobytu.
My kľudne cestujeme aj tri dni lebo po ceste je tiež čo spoznávať. A vraciame sa častoktát okľukou.

Ad jazyky - keď pošleš babičku s cestovkou do Mexika, tak asi ten jazyk veľmi netreba. My sme s cestovkou v živote necestovali a zaujíma nás viac, ako pobyt v rezorte. Vlastne ani v rezorte sme nikdy neboli. Proste máme iný - slobodný štýl

Ale je pravda, že prichádzajú translátory, ktoré pomôžu pri dorozumievaní. Ja som hovoril o doterajšej dlhšej minulosti až 30 rokov dozadu
04.07.2025 - 09:25:07
01
Ďalší dôvod, prečo Chorvátsko. Ak máš auto, nahadžeš doň čo treba a ideš. Ak cestuješ aspoň s 1 dieťaťom, už tam musíš riešiť, čo brať, čo pôjde do podpalubia. Ak máš 2 deti, je to zložitejšie, ale záleží aj od veku dieťaťa. Čím menšie dieťa, tým viac vecí mu musíš brať (plienky, obľúbená hračka atď,). Samozrejme, záleží aj od rodičov, ako sa vedia zbaliť a koľko vecí potrebujú. Napríklad ja sa viem zbaliť sem https://www.decathlon.sk/p/301684-33788-turisticky-batoh-nh-50-arpenaz-10-l.html na týždňovú letnú dovolenku, do ruksaku 2x univerzálne nohavice na voľný čas/ kúpanie sa, 2x tričko, uterák z mikrovlákna, nech mám na čom ležať na pláži, kniha/čítačka, nabíjačka, zubná pasta, kefka a hotovo. Ale sa zhodneme asi, že veľa ľudí predsa len by toho si chcelo brať viac.

Potom je tu otázka ceny. Ak nejdeš niekam dole do Dubrovnika, tak z celého Slovenska sa vieš nákladovo dostať niekde medzi 200-300€ na auto, časovo 6-10 hodín. A ak potrebuješ, vieš sa autom povoziť v okolí obytovania. Ak ideš letecky, tak áno, let možno trvá 2h,ale musíš sa dostať na letisko, musíš tam byť s nejakým predstihom, hlavne ak máš podpalubnú batožinu. Ja ako Bratislavčan som na Malorke (nikdy nebývam v Palme, vždy niekde na kraji mimo Palmy), tak 30 minút v rámci mesta na bus na Swechat, 50 minút cesta busom na Swechat, 45 minút aby som došiel na gate (idem naľahko, len príručná), 2h let, v rámci Malorky ešte busom idem cca 1,5h. To máš tak 5 hodín. Ak by som ale nebol z Bratislavy a nemám dobrý prístup na letisko, tak sa bavíme o kľudne aj 8 hodinovej ceste na Malorku. Ak si zrátaš náklady na cestu, že si sám, tak ak máš šťastie, z BA to viem spraviť do 100€/osobu (pri dobrej cene leteniek). V momente, keď ste už 2 na dovolenku, tak Chorvátsko autom koľkokrát už vychádza lacnejšie na náklady. Pri 4 osobách už nie je o čom.
04.07.2025 - 10:17:06
02
Presne tak. 100eur letenka vyzerá super, ale ja to platím pre 5 ľudí a z letiska sa nebudem mordovat hromadnou dopravou s 3 deťmi ako keď sme cestovali do ženou. Takže potrebujem auto za 40eur/deň. A to je cena za dopravu na úrovni 1000eur, keď som optimista. Ubytovanie a strava je aj tak všade rovnaké.
04.07.2025 - 10:23:17
00
keyboard_arrow_up