Ďalší dôvod, prečo Chorvátsko. Ak máš auto, nahadžeš doň čo treba a ideš. Ak cestuješ aspoň s 1 dieťaťom, už tam musíš riešiť, čo brať, čo pôjde do podpalubia. Ak máš 2 deti, je to zložitejšie, ale záleží aj od veku dieťaťa. Čím menšie dieťa, tým viac vecí mu musíš brať (plienky, obľúbená hračka atď,). Samozrejme, záleží aj od rodičov, ako sa vedia zbaliť a koľko vecí potrebujú. Napríklad ja sa viem zbaliť sem
https://www.decathlon.sk/p/301684-33788-turisticky-batoh-nh-50-arpenaz-10-l.html na týždňovú letnú dovolenku, do
ruksaku 2x univerzálne
nohavice na voľný čas/ kúpanie sa, 2x tričko, uterák z mikrovlákna, nech mám na čom ležať na pláži, kniha/čítačka, nabíjačka, zubná pasta, kefka a hotovo. Ale sa zhodneme asi, že veľa ľudí predsa len by toho si chcelo brať viac.
Potom je tu otázka ceny. Ak nejdeš niekam dole do Dubrovnika, tak z celého Slovenska sa vieš nákladovo dostať niekde medzi 200-300€ na auto, časovo 6-10 hodín. A ak potrebuješ, vieš sa autom povoziť v okolí obytovania. Ak ideš letecky, tak áno, let možno trvá 2h,ale musíš sa dostať na letisko, musíš tam byť s nejakým predstihom, hlavne ak máš podpalubnú batožinu. Ja ako Bratislavčan som na Malorke (nikdy nebývam v Palme, vždy niekde na kraji mimo Palmy), tak 30 minút v rámci mesta na bus na Swechat, 50 minút cesta busom na Swechat, 45 minút aby som došiel na gate (idem naľahko, len príručná), 2h let, v rámci Malorky ešte busom idem cca 1,5h. To máš tak 5 hodín. Ak by som ale nebol z Bratislavy a nemám dobrý prístup na letisko, tak sa bavíme o kľudne aj 8 hodinovej ceste na Malorku. Ak si zrátaš náklady na cestu, že si sám, tak ak máš šťastie, z BA to viem spraviť do 100€/osobu (pri dobrej cene leteniek). V momente, keď ste už 2 na dovolenku, tak Chorvátsko autom koľkokrát už vychádza lacnejšie na náklady. Pri 4 osobách už nie je o čom.