nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
Lepšie pripravený ale či to bude stačiť asi nie.
Ja by som napr. rád videl na Gire a myslím, že to možno o rok aj vyskúša...
Ja by som napr. rád videl na Gire a myslím, že to možno o rok aj vyskúša...
Formu má lepšiu, aj sa vie už usmievať do kamery. No ten sumár úspechov je trochu tragický oproti jeho konkurentovi.
Celkovo mi na ňom vadí jediná vec, to štelovanie sa tú jedinú udalosť roka. V tomto je za svojím konkurentom Tadejom na hony ďaleko čo sa týka pretekárskych dní a hlavne tých umiestnení.
Tiež by som ho rád videl na Gire alebo tohtoročných masjtrákoch. Hlavne tie MS sú krásnou ukážkou toho ako vyhrať aj bez extrémnej podpory domestikov, tak ako to dokazoval svojho času Sagan, ktorý nemal žiadne vláčiky. Dokonca aj ten Tadej alebo MVDP sú v tomto top cyklisti oproti Vingegaardovi.
Ale vážne, preňho iné ako TDF neexistuje, to je na cyklistu jeho kvalít trochu smutné...raz možno bude ľutovať že neubral z tej strojovosti a neskúsil sa sústrediť aj iné preteky a nepridal trochu tej Tadejovej živelnosti do prejavu, výkonnosť na to má...zatiaľ
2x GC Tour de France ('23, '22)
4x stage Tour de France ('24, '23, '22)
GC Tirreno-Adriatico ('24)
GC Critérium du Dauphiné ('23)
GC Itzulia Basque Country ('23)
GC Tour de Pologne ('24)
2x 2nd GC Tour de France ('24, '21)
2x stage Vuelta a España ('23)
GC Volta ao Algarve ('25)
2x GC O Gran Camiño ('24, '23)
KOM Tour de France ('22)
10x 2nd stage Tour de France ('24, '23, '22, '21)
Tak ja neviem, podla mna tych GC na tyzdnovych etapakoch ma dost vela, plus este par 2. miest v GC. Jedine, co vo velkom nejazdi, su jarne klasiky, ale na ne nema typologiu, aj ked si myslim, ze Liege a Lombardiu by s aktualnym stylom pretekania mal chodievat a mal by sancu vyhrat.
v 2024 mal pred Tour v plane 25 zavodnych dni, Pogi 31 (navysilo to hlavne Giro) a naopak Jonas mal neskor v plane Vueltu, Pogi nie, takze by boli priblizne na tom istom, do toho sa zranil, tento rok znova
v 2024 mal pred Tour v plane 25 zavodnych dni, Pogi 31 (navysilo to hlavne Giro) a naopak Jonas mal neskor v plane Vueltu, Pogi nie, takze by boli priblizne na tom istom, do toho sa zranil, tento rok znova
No konečný sumár je za rok 2024 pre Tadeja 58 pretekárskych dní a pre Jonasa 44 dní. Tento rok je to zatiaľ vyrovnané. Tadej 26 a Jonas 23. Roky 2023 a menej je to celkom vyrovnané dokonca v jedno roku mal Jonas viac pretekárskych dní.
Uznávam, že to moje vnímanie môže skresľovať u Jonasa tá menšia úspešnosť vyhrávať skoro všetko, kde nastúpi. V prípade Tadeja je to už taký zvyk, že prečo by tam inak išiel ak by to nechcel vyhrať. To je tá jednoznačnosť úspechu, ktorú u neho tak nejak už očakávame.
No tento rok, ale aj po minulé to zápolenie medzi nimi bolo vidieť iba na TdF, výnimočne tento rok aj aj Critériume. Chápem, že pre Jonasa jarné klasiky a kocky nie sú. No kľudne sa mohol ukázať aj na UAE tour.
MS ignoruje doteraz a uvidíme či sa naozaj ukáže tento rok v Rwande.
2022 - išiel 5 etapákov: 1. na TdF, 2. na Tirreno, Dauphiné, CRO race, 6. na Baskicku; išiel aj klasiky nejaké, ale bez výraznejších výsledkov okrem 1 víťazstva na menšej klasike vo Francúzsku
2023 - išiel iba 6 etapákov a žiadnu klasiku: 1. na Gran Camiňo, Baskicku, Dauphiné, TdF, 2. na Vuelte, 3. na Paris-Nice
2024 - išiel 5 etapákov a 1 klasiku, ktorú nedokončil: 1. na Gran Camiňo, Tirreno-Adriatico, Poľsko, 2. na TdF, DNF na Baskicku (pád, v tom čase 5. v GC)
2025 - zatiaľ išiel 3 etapáky + aktuálna TdF: 1. na Algarve, 2. na Dauphiné, DNF na Paris-Nice (v tom čase 2. v GC)
Čiže od roku 2022 šiel 19 etapákov, 17 dokončil. Z toho 9 vyhral, 6x 2., 1x 3. a 1x 6. Povedal by som, že dobrá bilancia na pretekára zameraného na GC
Remcovi som dnes veril, že to dá. Nie je len tak olympijský a svetový šampión.