Tu je o tom včerajšom úniku:
Van der Poel si záver vytrpel
Parafrázou zo známeho českého filmu Pelíšky možno povedať, že rozkaz znel jasne. Asi 70 km pred cieľom, keď bol vytvorený osemčlenný únik, dostal Nils Politt správu, aby išiel svojim tempom a netlačil na pílu.
Vtedy bolo zrejmé, že sa víťazom etapy stane pretekár z úniku. V ňom bol aj Mathieu van der Poel, ktorý na čelo celkového poradia strácal len 1:28 minúty. Smeroval tak za tým, že si po jednom dni prinavráti žltý dres.
Líder tímu Alpecin - Deceunick však nemal najlepší deň. Únava z predošlých dní sa nahromadila a na ceste do Vire-Normandie prežil veľkú krízu.
Žltý
dres nebol hlavným cieľom, chcel som bojovať o víťazstvo v etape. Moje nohy sa však dostatočne nezotavili a aj som ľutoval, že som v úniku.
Neviem, ako som zvládol posledných 30 km. Som úplne vyčerpaný," povedal bývalý majster sveta a víťaz dvoch etáp na Tour de France.
Na spomenutej méte 30 km pred cieľom mala skupina s van der Poelom náskok takmer štyri a pol minúty na Pogačara a spol. Zdalo sa, že si Holanďan vytvorí pohodlný náskok, no v závere toho mal plné zuby.
https://sportnet.sme.sk/spravy/cyklistika-van-der-poel-healy-reakcie-6-etapa-tour-de-france-2025/