Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Truhlik50plus odmeral som vonkajsi priemer misky MT501, je to zhruba 44.1 mm.
19.06.2025 - 09:18:15
01
arrow_leftzofrem napísal:
ifko najskôr zhoď reťaz otáčaj kľukami naprázdno a počúvaj čo sa tam deje. Neskôr ti presne radíme dať dole kľuky a prečistiť len priestor medzi stredovým a kľukami, na to stačí imbusový kľúč, pravdepodobne už toto môže pomôcť. Ak naozaj nájdeš poškodené stredové budeš potrebovať tento kľuč na výmenu "Shimano TL-FC32 plochý kľúč na misky Hollowtech II"

Ma picne... Vymenil som cely stred, premazal vsetko a stale to praska uplne rovnako. By som dal ... do ohna za to, ze to praskal stred, a este k tomu tam bola aj vola. Takze stred to nebude kua :@ Som zrejme ani nemusel kupovat novy, v procese rozoberania som nadobudol presvedcenie, ze aj ta vola sa tam spravila tym, ze vnutorna hrana kluky dosadajuca na loziskovy kryt sa trochu casom obrusila, stacilo by dat asi len podlozku 0,5mm a dotiahnut. Pedale tiez namazane, dotiahnute. Netusim z kadial to praskanie ide...
15.07.2025 - 07:12:20
00
@ifko identifikácia pukania bicykla je takmer vždy záhada. Neber to tragicky, keby si ten stred nevymenil teraz tak ho vymeníš do nasledujúcich 2000km. Mne raz pukalo záhadne akoby od stredu a nakoniec to bol prach v kolajničkách medzi sedlom a sedlovkou.
15.07.2025 - 08:25:13
00
jasne, len robi to vyhradne iba pri vacsom zabere do pedalov, takze som bol skalopevne presvedceny, ze problem je v strede. este skusim rozobrat hlavu, pred rokom-dvomi som prehodil naopak loziska (horne dal dole a naopak), lebo dolne malo miernu volu a po vymene to bolo uz OK. mozno su uz nacisto odrovnane aj tie, resp. nieco v tej hlave

kazdopadne dik za pomoc
15.07.2025 - 09:49:20
00
Pozri aj dosadacie plochy zadného kolesa a spoj pätka-rám.
15.07.2025 - 10:47:12
01
arrow_leftshmirgel napísal:
Pozri aj dosadacie plochy zadného kolesa a spoj pätka-rám.

Clovece, ty si mi asi dobre poradil. Dotiahol som patku a praskanie prestalo! DIKY!

Po investici do noveho stredu, momentoveho kluca, cas do toho investovany ani nepocitam, stacila jedna obratka imbusom... potesi :headbang:
16.07.2025 - 07:27:21
03
naozaj si z toho nic nerob, aspon si sa nieco nove monzno naucil...mne ked pukal bicykel tak som:
rozobral ocistil a premazal:
-lyziny sedadla
- rozobral celu teleskopku vycistil a premazal (chod sa znacne zlepsil)
- vymenil aj sedadlo
- patka prehadzovacky- dole ocistit podmazat
- pedale- nove loziska, vycistene- nove IGUS loziska v podstate GO
- rajdy pod predstavec precistil, premazal

a nakoniec to bolo vyschnute mazino na pedaloch co sa skrutkuje do kluk...to som vycistil premazal a pukanie zmizlo....
16.07.2025 - 11:05:41
11
keyboard_arrow_up