Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
vedeli by ste mi, prosím, poradiť a doporučiť serióznú autolakýrnicku dielňu v Bratislave? Na aute Opel Grandland som si všimol, že lak na streche je na ploche asi 3x3 cm olupnutý, takisto nad prednými dverami na ploche asi 2x2cm. Bol som s tým v Opli na reklámaciu ( auto je r.v. 2022), ale tvrdia, že podľa nich to je rozleptané od vtáčieho trusu, alebo poškodené od kamienkov. Neviem, či sa tam vybláznila nejaká vrana a klovaním to poškodila. Ide o to, že v Opli by to opravili prestriekaním celej strechy, a celej bočnej strany pod lyžinou. Ja by som radšej preferoval lokálnu opravu.
Za tip, doporučenie z vašej vlastnej skúsenosti vopred ďakujem.
Na foto to nie je úplne ideál vidieť, lebo sa to odráža od laku karosérie.
Auto je modrej metalízy s čiernou strechou.
Fólia mi nedáva zmysel na čiernu strechu. Radšej by som šikovného autolakyrnika, ktorý by to lokálne opravil. Zatiaľ som bol v dvoch servisoch a všetci chceli striekať celú strechu a celý bok pod lyžinou.
Ozvi sa tomuto chalaniskovi: https://www.facebook.com/share/1DzSm77aX2/
Mne opravoval par veci lokalne a som spoko. Ci vie aj to Tvoje, to neviem, ale ziskal si moje sympatie.
Inak na margo autoservisov a donesených dielov:
Osobne mať autoservis, tak so sebou donesené diely v žiadnom prípade nemontujem. A nejde len o to, že každý servis si na dieloch účtuje nejakú tú maržu. To by sa dalo zohľadniť v hodinovej sadzbe za prácu.
A samozrejme pri aktuálnom modeli vozidla nebude diel zakúpený v autorizáku to isté, ako diel zakúpený v maloobchodnej sieti, ani v prípade, že sa jedná o totožného výrobcu dielu.
1. Servis na svoju prácu a diel dáva záruku. Nemôže dať záruku na plnú funkčnosť za vec, ktorú si si ty doniesol bohvieodkadiaľ.
2. Ak donesieš vec, ktorá nepasuje, pričom sa musela rozobrať na vozidle väčšia časť celkov (napríklad pri výmene spojky donesieš nepasujúci diel), Tvoje auto ostane na zdviháku minimálne o deň dlhšie a bude ho okupovať. Pritom tam už malo byť dalšie auto.
Ak by si mal niekedy autoservis, pochopíš to. Že objednáš ten istý diel z toho istého obchodu je síce pekná teória, ale v praxi sa často nevyskytuje. Ty totiž pravdepodobne objednáš diel tam, kde bude najlacnejší. Servis si objednáva od overených dodávateľov, ktorý mu nedodajú kotúče ATE, ktoré okolo ATE ani nešli. Ak budete objednávať z rovnakého obchodu, tak to nebude dávať finančne zmysel, pretože to, čo Ty ušetríš na marži na diele, to Ti servis "osladí" na práci (aby mal svoj predpokladaný zisk).
Ja si drvivú väčšinu vecí na autách robím sám. A mám prístup aj k veľkoobchodným cenám dodávateĺov ako AZcar, Intercars apod. Ale občas z lenivosti, nedostatku času alebo potrebe špeciálneho prípravku využijem služby autoservisov. Diely si tam však nenosím, pretože som pochopil, že tým neušetrím vôbec nič. Dokážem však obvykle s majiteľom/vedúcim servisu konzlutovať značku dielu, ak mám nejaké rozsiahlejšie skúsenosti.
Chlape, ja sa okolo áut pohybujem 25 rokov, vlastnil som ich desiatky. Nemám problém ani s opravou mechatroniky v automatickej prevodovke, viem urobiť kompletnú opravu a nastavenie vstrekovania ako je Bosch KE-Jetronic. Zrovna autá sú oblasť, kde mám pri všetkej skromnosti pravdepodobne väčšie skúsenosti.
Počuj, nosiť do autoservisu vlastné diely je niečo podobné, ako keby si prišiel do reštaurácie, doniesol si tam vlastné suroviny, aby Ti z nich navarili. To je vcelku absurdné, že?
ty mas lepsiu cenu ako servis?
ja si tiez mozem cez kamosa objednat za jeho ceny, su vyrazne nizsie. lenze to vyuzivam iba na veci, ktore si chcem robit sam. kamos spravidla na mna nema cas, venuje sa tazkej technike.
Poznam dost ludi z roznych oblasti, co by sa na tuto temu ani nebavili. Napriklad aj brat je tesar, tiez sa uz popalil. Zakaznik si vsetko zabezpecil sam , akurat ze sa z toho nedala postavit ta strecha co bola na projekte. Teraz co, pokracovat nemohol, mal zaplatenych ludi, vzhradeny cas.... To iste ma aj servis. Pravdepodobne sa uz s tym stretli, tak viacej nemaju zaujem sa s tym zapodievat.
Ak nie su babraci, tak zakaznikov maju a so spekulantmi len pokoj.
žasnem, to akože s teslou chodíš do bežného dedinského servisu?
Tak tesla je práve v tomto dost transparentná, zverejnuje návody na opravu, Martin Vaculík vo videu ukazuje ako sa napríklad doma daju nastaviť svetláOtvoriť v novom oknethumb_up1thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.facebook.com/share/v/1Af8oZD5Kc/
vedeli by ste mi, prosím, poradiť a doporučiť serióznú autolakýrnicku dielňu v Bratislave? Na aute Opel Grandland som si všimol, že lak na streche je na ploche asi 3x3 cm olupnutý, takisto nad prednými dverami na ploche asi 2x2cm. Bol som s tým v Opli na reklámaciu ( auto je r.v. 2022), ale tvrdia, že podľa nich to je rozleptané od vtáčieho trusu, alebo poškodené od kamienkov. Neviem, či sa tam vybláznila nejaká vrana a klovaním to poškodila. Ide o to, že v Opli by to opravili prestriekaním celej strechy, a celej bočnej strany pod lyžinou. Ja by som radšej preferoval lokálnu opravu.
Za tip, doporučenie z vašej vlastnej skúsenosti vopred ďakujem.
Na foto to nie je úplne ideál vidieť, lebo sa to odráža od laku karosérie.
Auto je modrej metalízy s čiernou strechou.
https://www.facebook.com/share/1DzSm77aX2/
Mne opravoval par veci lokalne a som spoko. Ci vie aj to Tvoje, to neviem, ale ziskal si moje sympatie.
Osobne mať autoservis, tak so sebou donesené diely v žiadnom prípade nemontujem. A nejde len o to, že každý servis si na dieloch účtuje nejakú tú maržu. To by sa dalo zohľadniť v hodinovej sadzbe za prácu.
A samozrejme pri aktuálnom modeli vozidla nebude diel zakúpený v autorizáku to isté, ako diel zakúpený v maloobchodnej sieti, ani v prípade, že sa jedná o totožného výrobcu dielu.
2. Ak donesieš vec, ktorá nepasuje, pričom sa musela rozobrať na vozidle väčšia časť celkov (napríklad pri výmene spojky donesieš nepasujúci diel), Tvoje auto ostane na zdviháku minimálne o deň dlhšie a bude ho okupovať. Pritom tam už malo byť dalšie auto.
Ak by si mal niekedy autoservis, pochopíš to. Že objednáš ten istý diel z toho istého obchodu je síce pekná teória, ale v praxi sa často nevyskytuje. Ty totiž pravdepodobne objednáš diel tam, kde bude najlacnejší. Servis si objednáva od overených dodávateľov, ktorý mu nedodajú kotúče ATE, ktoré okolo ATE ani nešli. Ak budete objednávať z rovnakého obchodu, tak to nebude dávať finančne zmysel, pretože to, čo Ty ušetríš na marži na diele, to Ti servis "osladí" na práci (aby mal svoj predpokladaný zisk).
Ja si drvivú väčšinu vecí na autách robím sám. A mám prístup aj k veľkoobchodným cenám dodávateĺov ako AZcar, Intercars apod. Ale občas z lenivosti, nedostatku času alebo potrebe špeciálneho prípravku využijem služby autoservisov. Diely si tam však nenosím, pretože som pochopil, že tým neušetrím vôbec nič. Dokážem však obvykle s majiteľom/vedúcim servisu konzlutovať značku dielu, ak mám nejaké rozsiahlejšie skúsenosti.
Počuj, nosiť do autoservisu vlastné diely je niečo podobné, ako keby si prišiel do reštaurácie, doniesol si tam vlastné suroviny, aby Ti z nich navarili. To je vcelku absurdné, že?
A zmysel takéhoto kroku?
ty mas lepsiu cenu ako servis?
ja si tiez mozem cez kamosa objednat za jeho ceny, su vyrazne nizsie. lenze to vyuzivam iba na veci, ktore si chcem robit sam. kamos spravidla na mna nema cas, venuje sa tazkej technike.
Poznam dost ludi z roznych oblasti, co by sa na tuto temu ani nebavili. Napriklad aj brat je tesar, tiez sa uz popalil. Zakaznik si vsetko zabezpecil sam , akurat ze sa z toho nedala postavit ta strecha co bola na projekte. Teraz co, pokracovat nemohol, mal zaplatenych ludi, vzhradeny cas.... To iste ma aj servis. Pravdepodobne sa uz s tym stretli, tak viacej nemaju zaujem sa s tym zapodievat.
Ak nie su babraci, tak zakaznikov maju a so spekulantmi len pokoj.
Tak tesla je práve v tomto dost transparentná, zverejnuje návody na opravu, Martin Vaculík vo videu ukazuje ako sa napríklad doma daju nastaviť svetlá Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down