moja skúsenosť so spoločnosťou Canyon Bicycles: V auguste 2024 som kúpil
bicykel Canyon Spectral 125 LTD so systémom flight attendant ( ďalej len FA). 1. decembra 2024 som začal reklamáciu nefunkčného komponentu FA na prednej vidlici. Aby sa vôbec zaoberali touto reklamáciou, musel som urobiť a poslať video. Následne som musel odmontovať vidlicu a poslať na odborné posúdenie do autorizovaného servisu (Cyklo Žitný). Po 3 týždňoch odpísali, že diel je naoyaj vadný a že musia objednať nový, ktorý príde v polovic februára 2025. Odpísal som im, že jazdím každý deň a to celoročne a či mi vedia poslať náhradú vidlicu kým túto opravia. To sa vraj nedá, ale pošlú mi ju naspäť a vraj môžem, na nej jazdiť. sSzstém FA síce nebude funkčný, čo znamená, že obidva tlmiče budú pracovať v režime "open". Vidlica došla neopravená koncom januára 2025. Druhú reklamáciu som začal 31. januára, keď ostala dole teleskopická sedlovka. Odpísali mi, že to je bežná oprava, že ju mám poslať a oprava bude trvať 2-3 týždne. Kuriéra platili oni. Odpísal som im, že to už bude aj náhradný diel na prednú vidlicu a že odmontujem a pošlem teda obidva diely, veď bez
sedlovky aj tak neviem jazdiť. Odpísali, že nie, že mám poslať len sedlovku, lebo sa vraj niečo pokazilo a náhradný diel na prednú vidlicu dôjde až niekedz v marci 2025. Po ďalších 3 týždňoch mi napísali, že uznávajú reklamáciu sedlovky, ale že náhradný diel príde až niekedy v apríli 2025. Tak som im znovu napísal, že pri prémiovom
bicykli očkávam rýchlejšie riešenia mojich dvoch reklamácií, alebo budem musieť vrátiť ten bicykel. Na to ponúkli, že mi pošlú
sedlovku novej generácie, alebo, že mi vzmenia bicykel za nový, ale z rovnakého obdobia ako bol môj. Výrobu tohto modelu ukončili v roku 2022, čiže ponúkli mi trojročný model s trojročnými komponentmi. Preto som sa rozhodol radšej pokračovať v opravách, a mať radšej nové diely.
Predná
vidlica došla opravena až 9. mája 2025 a nová sedlovka až 10. mája 2025 až po niekoľkých mojich urgenciách. Systém FA fungoval presne 2 dni a presne 96 km. Potom systém FA hlásil chybu zadného tlmiča. A tiež sedlovka novej generácie raz fungovala a raz nie, čo aj zátupca výrobcu (SRAM) potvrdil, že to tak nemá byť, keď som mu poslal video, kde je chyba viditeľná. Tak som im znovu napísal. Teraz vraj potrebujú celý bicykel aby ho mohli skontrolovať, že prečo tie diely (trojročné) sa kazia. Od 10. júna 2025 majú bicykel na kontrolu. Ešte písali, že potrebujú aj moje batérie do tých dielov systému FA. prišlo mi divné, že autoriyovaný servis na szstém FA nemá batérie do tých dielov. Ale tak poslal som a prijatie batérií potvrdili 17. júna 2025. A potom som čakal, a čakal a čakal... na informáciu, čo s tým bicyklom vlastne je. 12. júla 2025 som teda investoval do nových dielov môjho starého bicykla vyrayil na viacdňový cyklovýlet. Robím to s kamšmi už niekoľko rokov. 15. júla 2025 mi z Canyonu napísali, že bicykel je opravenýa či platí stará adresa doručenia. Keďže e-mail ma zastihol na výlete v Čechách, ja som už investoval do dielov môjho starého bicykla, tak som im dal návrh, nech si tento bicykel nechajú a nech mi vrátia peniaze. Odvtedy môj prípad putuje medzi centrálou canynon a ich zastúpením a so mnou v podstate nikto nekomunikuje. A ja dodnes nemám ani bicykel ani peniaze naspäť a to už polovica augusta 2025 je za nami....