Ja chodim do autorizaku

a diely objednavam v gafa auto / autodoc

Oba weby maju kvalitny tovar
Ale ano, vzdy sa najde niekto kto ma potrebu obhajovat prestrelene ceny ?
Oba weby majú AJ kvalitný tovar. Mimo toho majú samozrejme aj lowcost, ktorý má od kvality ďaleko. Nepotrebujem obhajovať prestrelené ceny v autorizákoch. Chodím tam málokedy, kupujem tam tiež len málokedy. No keď rozoberieš napríklad hydraulický nastavovač vačky alebo napínač
reťaze zakúpený v autorizáku a potom nejaký aftermarket diel (aj značkový) a pomeriaš tolerancie, tak pochopíš, že ten rozdiel tam je. Áno, ceny sú väčšinou bežne x2, ale ak ide o strategický komponent, dostaneš v autorizáku to najkvalitnejšie, čo sa dá na trhu zohnať. Zo skúsenosti viem, že napríklad veci ako EGR ventil (alebo iné časti emisných systémov) ani nemá zmysel kupovať inde, než v autorizáku, pretože skrátka korektne nefunguje. Námatkovo čo sme riešili naposledy: Vírivé klapky v saní vozu BMW 530d G30. Správne fungovali až tie zakúpené priamo v BMW. Ďalší adept - EGR ventil MB W212 220CDI. Vyskúšali sa tri aftermaket značky. Správne funguje až ten z autorizáku. Napínač reťaze W204 C200CGI - vyskúšané dva aftermarkety. Neudržia dlhodobo tlak oleja. Správne fungoval až ten z autorizáku.
Skrátka, môžeš sa tu rehotať ako sprostý buchte, ale bez argumentov je to oničom.
Nechodím do autorizákov kupovať bežný spotrebný tovar, ako drážkové remene, kotúče, platničky, ramená a pod. Lebo pomer cena vs. kvalita ma o tom nepresvedčil. Ale rozhodne sú komponenty, ktoré v aftermarkete kupovať neodporúčam. Lebo tam funguje pravidlo, že "kto nechce platiť, zaplatí dvakrát".