Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nazdar vo spolok,
pred nedavnom som vymenil CTM Rascal 3.0 za novy Trek Roscoe 9. Po niekolkych jazdach som aktualne usudil, ze aktualne osadeny 30t prevodnik nie je to uplne prave, co by som chcel. CTM Rascal mal vo vybave 32t prevodnik. Oba bicykle maju rovnaky pohon Shimano 12s, takze rozsah kazety zostal zachovany.
Pri planovanej vymene uvazujem, ze ci prejst rovno 34t, kde ten rozdiel pomeru v prevodoch je priblizne raz tak velky 30t - 32t 6.7% voci 30t - 34t 13.3%. Podla vyrobcu ram je kompatibilny s prevodnikmi az do 36t, takze v tom problem nebude.

Clanky a rady podla terenu som si samozrejme precital, ale jednoznacna odpoved v tom nie je. Riesil niekto podobnu otazku alebo ake mate realne skusenosti?
Zobraziť komentár 12.10.2023 - 13:17:30
00
Odjazdene mas. Byvas daleko od kopcov. Chodis vela po ceste (asfalte). Cize 34 vyuzijes a do kopca by si to mal utiahnut.
Otazne su kluky.
1x: 32T (52mm chainline), 36T (55mm chainline)
Cize skor ako to namontujes to priloz k tomu. Bude to najskor kvoli miestu na ten prevodnik.
Zobraziť komentár 12.10.2023 - 13:35:18
00
Ano pozeral som tuto informaciu. Bicykel ma osadene e*thirteen Helix kluky, ktore podla popisu podporuju boost ako aj superboost chainlines https://www.ethirteen.com/collections/all-cranks/products/helix-cranks.
Ku tymto klukam pozeram po Helix Race prevodniku, ktory disponuje flip-flop moznostou, cize otocenim ma 52 alebo 55mm offset https://www.ethirteen.com/collections/all-cranks/products/helix-r-guidering-direct-mount.
Na zaklade tycho informacii nepredpokladam, ze by chainline mal byt velky problem. Teda je mozne s dostupnymi komponentami vyriesit otazku 52mm ako aj 55mm.
Zobraziť komentár 12.10.2023 - 14:34:05
00
Ahojte, kupil som novy bajk spezialized v popise mal byt prevodnik 32T.
Bol tam ale 34T.
Skusil som ho aj na maratone v Kalnici, avšak niektore vyslapy som musel tlacit, s lahsim prevodm by som to zvladol lepsie.
Vymenil som za 32T a som spokojny.
Mam teraz teda 32/52, ale ja mam rad aj kopce z vačším stupanim.
Po rovine mi to vyhovuje, moja rychlost po rovinke byva cca 28-32km/hod. co tento prevod stíha. Aj dole kopcom utočim cca 42hod.
34t bol na polne cesty a priemerne stupania inak super, bajk bol rychlejší ako 32T.
Mne sedí viacej 32T, ako spominas 30T je super na kopce ale na rovinu už nevyhovuje, mal som aj tento 30T-
Zobraziť komentár 11.11.2023 - 12:21:04
00
Ahoj,
mám podobnú otázku. Mám Roscoe 7, kľuky MT511, 30T prevodník, 52 mm.
Pri výmene za 32T by som potreboval vymeniť len prevodník samotný ? Reťaz, kľuky a chainline by ostalo bez zmeny?
Pri výmene za 34T by už bolo nutné vymeniť aj reťaz ? Kľuky by mohli ostať rovnaké ? Niekde som našiel, že pri 34T je to chainline už 55mm? Ak áno, ako to zmeniť ?
Nie je mi to celkom jasné, vopred sa ospravedlňujem za pre niekoho hlúpu otázku.
Ďakujem
Zobraziť komentár 16.07.2025 - 14:29:36
00
Pocet zubov prevodnika neovplyvnuje retazovu linku a kluky ako take. Ak kupis spravny / rovnaky typ prevodnika, tak sa proste retazova linka nezmeni a kluky samozrejme menit nemusis. Ci treba vymenit retaz po prechode na väcsi prevodnik zavisi od toho, ako dlha je ta terajsia. Neda sa to zovseobecnit.
Zobraziť komentár 17.07.2025 - 10:52:09
10
Ďakujem za odpoveď.
Zobraziť komentár 17.07.2025 - 14:39:15
00
keyboard_arrow_up