Inak na ich stranke o tom neni nic a bajky sa dokonca daju objednat.To niekto vie vysvetlit ako je to mozne?
17.07.2025 - 14:40:14
00
Hľadajú asi ešte dobrovoľných darcov 😁 skús či ti prejde platba 😃🤭🤷‍♂️
17.07.2025 - 15:25:42
04
tak ono yt malo "zlavy" v podstate dost casto. moja capra skoro -2000e na najvyssej,vybave. asi,sa to nedalo zivit donekonecna
17.07.2025 - 17:38:50
00
Ono tie teleshoping znacky maju extra zvlastne praktiky. Popalil som sa na lyziach commencal co mi nevedeli dodat. Nasledne miesto slovenska poslali do slovinska a tvarili sa ze v com je akoze problem. Propain a ich reklamacie su uplna loteria kde skor clovek vyhra loto aj dozivotnu rentu ako nejake plnenie od nich , oni maju vyhovorku na vsetko a to som si vymenil 50 mailov s nimi. Ja som dostal uplne ine podmienky ako dalsi jazdec tu z fora s ktorym si pisem. On dostal este horsie platobne podmienky na crash replacement ako ja , ale nemusel pilit ram a mohol opravit. Odomna chceli aj rozpilit ram. A teraz sa vyfarbil aj yt. Uz len kamenne predajne a ziadne šaškárne aj u mna.
17.07.2025 - 17:41:54
04
Tak ono toto večné špekulantstvo niektorých ľudí kupovať veci z netu z inej krajiny, lebo akcia lebo “to sa oplatí” sa obcas vypomstí, náhrady alebo reklamácie sa potom riešia ťažšie. Ešte keby taky Canyon zakríval, sú v strate, by to možno niektorých dost prebralo.
17.07.2025 - 18:34:08
01
Pozerám že niektorí sa tu rozbehli ako keby sa tieto problémy týkali iba direct sale značiek... 😅 Aj samotný "veľký" Trek musel rapídne znížit produkciu bajkov a okresat výdavky... Jasné nejde do bankrotu ale tiež to s nimi zamáva a majú ťažké obdobie...

Naposledy upravil FiLus dňa 17.07.2025 - 20:26:05, celkovo upravené 1 krát.

17.07.2025 - 19:29:32
02
Jasne, že sa to týka celého trhy. GT skončilo, Revel tiež, možno ho zachráni pôvodný majiteľ. Je toho strašne veľa a každý chce zarobiť.
17.07.2025 - 19:39:22
00
Co prebralo? Ze som si kúpil od nich bike za 2000e v zľave a z Nemecka kúpil dotatocne rockshox ultimate tlmič v akcii, preskladal lyrik za airschaft a charger 3.1 v akcii a kúpil zadné dt swiss koleso tiež v akcii, čo ma s predajom pôvodných komponentov vyšlo cca 2500€ a v kamennej predajni by som zato dostal možno wtb blatove ráfiky, základný tlmič a rockshox 35 silver a brzdy mt400? Myslím si, že trošku si tu niektorí ulietavaju. Keby ti v reštaurácii po zaplatení povedala čašníčka ze zamestnavatel jej ten tringelt aj tak nedá tak tam vyvracias co si zjedol lebo nesuhlasis s jeho konaním? Aký zmysel má predať bike a kúpiť o 3000€ drahší trek v porovnateľnej vybave? Co to ovplyvní z globálneho aspektu? Samozrejme ze ich konanie nieje správne a sucitim s ludmi ze musia mať hnev aj strach o peniaze ale to neznamená ze ich bicykle sú zrazu zle alebo nepoužiteľné a takéto nákupy nepovažujem vôbec za spekulantstvo skor pre trošku zrucnejsich ako prinos a pre tých menej, nuž ti si musia ísť dať vymeniť lanko na prehadzovacke alebo brzdové platničky do servisu a platiť zato keď sa niečo pokazí.
17.07.2025 - 19:42:54
09
Ich bicykle su vynikajuce. Bez debaty. Aj ostatne direct sale znacky. Ale ked sa stavaju take veci , ako teraz niekto dostal kopacku na hrudnik od yt ze mu tam stoji priklad 3 tis. Lebo sa ulakomil na flash sale a oni mu to daju po nejakom case. Alebo mu vratia peniaze po nejakom case. Alebo sa k nim bude musiet hlasit a bit sa za svoje pravo ze nic nedostal. Tak to ti stiahne polky ked si v pozicii kupujuceho. Aj propain mal ten problem ze doda al ramy a bajky mesiace a stvrtroky. A ludia zurili. Aj ja som pri nich zúril. Mi nehovor ze ked prides do kamnneho šopu a kupis ten trek sa ti moze stat ze ostanes s vtakom v ruke. Ved s nim odides. Odchadzas s bikom a podporil si lokal shop. A nie tu nejaku dalsiu bandu odkundesov co musela vediet ze su na tom zle a insolvencia je pred dverami. Nazbierali peniaze z flash sale lebo len nos im asi trčal z hoven. A teraz im zmrazili ucty a sklady. Zneuzili lojalnost svojej fanbase , je otazne ci vedeli o tom riziku ze im to stopnu. A vyzera ze ano , lebo ked niekto podnika musi mat dve mozgove bunky co sa biju o tretie miesto ked je v takom riziku ze skusi totalne vypredat sklad aj so stratou len aby vyplatil dlhy aby mu to uz nrzadrhli , a im to uz podla vsetkeho zadrhli , to riziko ze mozno stihnem predat a mozno nie kym mi to nezadrhnu nemali odpískat hromadne koncovi uzivatelia bikov. To si mali zo strieborneho podnosu a chutou vypapkat oni. To je ten pruser.
17.07.2025 - 20:06:15
04
ze niekolko ludi kupilo veci hlboko pod cenu, uz to je zdvihnuty prst a ich velke stastie ze vyviazli bez ujmy.
nuka sa logicka otazka, pri plateni nemeckych miezd, dani a energii, dokedy je to udrzatelne ? :) :)

edit- teraz ma napada ze co so zarukou na ram atd? ak by aj k niecomu doslo, skoncil si.

Naposledy upravil peter120 dňa 17.07.2025 - 21:15:57, celkovo upravené 1 krát.

17.07.2025 - 20:13:32
01
Gesker to napísal na rovinu bez servítky tak ako to je, nie že ako si myslí. To je jednoducho podraz na verného zákazníka. Sledujem tie soc. siete a matka 16 ročného sa pýta že syn si našetril niekolko tisíc na bicykel a nema ani jedno. A ja zmenil som na to pohľad, nedáva ale že ABSOLÚTNE žiaden zmysel objednávať bicykel v krabici kde tŕpneš či to príde okej a modlíš sa aby všetko bolo v poriadku a v prípade problému vypisovať si s niekým emaily a čakať kým sa niekomu uráči po 2-3 dňoch ti odpísať a odpíše ešte niečo uplne z cesty čo si sa nepýtal, to nehovorím v prípade vážnejšieho problému posielať celý bike v krabici späť. Áno Capra je geometriou excelentná ale toto pozadie všetkého + táto čerešnička na torte čo urobilo teraz YT totálny podraz na zákazníka. Nikdy už. Keby aj Propain bol o 50% v zľave nechcem to. Na kšeft možno, na bazoš. A canyon? Ten kríva už dávno, však aj človek čo nechodí na instagram vidí tie dolámané karbónové Strive, ľudia čo servisujú biky by zadarmo canyon nechceli, to kupujú fanatici alebo .....( dobre klud nejdem sa navážať, to je vaša vec a mimo témy) Na druhej strane tá Capra na Foxoch s GX, síce biednymi code r bola v zľave aj za 2700 eur čo v predajni Slash stál vtedy v tej výbave 3600. Ale radšej dám viacej a v prípade problemu zdvihnem mobil, dobry den...ano prídite s tým. Teraz čo mám vlastne robit? Ani nemám chuť jazdiť keby čosi sa stane crash replacement neurobím nič. Mám štastie ako majiteľ motocykla KTM ktorá sa tiež dostala do insolvencie ( EDIT: aby to pochopil aj Peterblabla19800, ich problém bol inde, ktm sa chovali ako chrapúni, ich neochota riešiť reklamácie a opravovat totalne chyby na motocykloch, plné sklady nah0vno motoriek, preto som s nimi tiež skončil ) Jediné pozitivum vidím ze ak nebudu na sklade modely mozno bude to mat celkom predajnú hodnotu, lebo pravdou je ze Capra spolu so Slashom, ( norco, commencal, ...) patrí medzi TOP 5 enduro bikov.

Naposledy upravil hybridtheory dňa 18.07.2025 - 16:50:13, celkovo upravené 1 krát.

17.07.2025 - 20:30:44
03
Ale za to že sa YT zachovali ako chrapúni nemôžeš teraz hádzať všetky direct to sell značky do jedného vreca a ani ich zľavy (aspoň to ukazuje akú maržu si tam dávajú značky v kamenných predajniach), Mal som bike kúpený v predajni a riešil som reklamáciu vidlice a zrovna tak isto som riešil reklamáciu vidlice cez Propain kde to zabralo polovicu času a jediné navyše bolo riešiť kuriérov. Verím že tento incident dosť podkopá dôveryhodnosť tých značiek, ale oni v podstate fungujú ako skvela konkurencia pre značky v kamenných obchodoch kde niekedy keď pozerám že dáš 5000 za bike a je ohádzaný základnou výbavou, tak logicky pozerám po konkurencii. Keby tu neboli tak ten bike stojí ešte viacej.
18.07.2025 - 07:00:15
05
Kondvi, len porovnať internet značky napr tým s Trek, to je práve ten rozdiel, ak kupuješ bike z kamenného obchodu, tak daš peniaze a odchádzaš s bikom, rovnako pri reklamáciach, proste máš právny vzťah priamo s obchodom. Pri internetovom predaji máš vzťah s daným výrobcom a ak by si tam chcel niečo riešiť, tak ťa nepustia ani cez vrátnicu.
Ak tu niekto spomínal že KTM motorky podobne ako YT a že skončil s nimi bla bla. Ano, insolvencia bola 3mes.ale KTM nie je direct sale, takže zákaznici to až tak nepocítili, oni si kupovali a kupuju motocykel a ND u predajcov, čo su úplne iné subjekty. Takže sa nestane že zaplatiš za moto a nedostaneš. Kupuješ si to čo ma predajca na sklade, maximálne s ním riešiš dopredu zálohu, ak potrebuje objednať
18.07.2025 - 08:32:35
01
Podľa mňa si to veľmi idealizujete. Ak by som prišiel do obchodov ze hľadám dobre vyzerajúce enduro s vyladenou geometriou v rockshox výbave v červenej farbe vo veľkosti XL v koľkých obchodoch by ho mali ak sa nebudeme baviť o Mtbikeri alebo Kubica? A ešte v strede sezóny. Odpoveď by bola tento rok už nie, možno budúcoročné modely v marci. Keď som prišiel do Dolomity bike, čo sú pomerne veľký predajca treku a pýtal som sa na supercaliber keď vyšiel prvý model, odpoveď bola, také biky nedrzime na sklade len na objednávku. A znovu sa dostaneme k tomu kedy je schopný výrobca dodať v takej špecifikácií a veľkosti ten bike práve do tej predajne. Čiže to co píšeš ty možno platí tak do 1000€ xcciek. To ze pri reklamácii mam ja zabaliť bike a poslať ho kuriérom je pre mňa prakticky jedno, lebo aj ak by som ten bike kúpil napríklad u Kubicu tak nepôjdem autom do Žiliny zaniest osobne bike ale budem ho posielať kuriérom. A ďalšia vec, už keď tak oslavujete kamenné predajne, minule sme sa cestou domov z Kalnice zastavili Hrádku v Mtbikeri a chudák chlapec tam mal už 3x bike, 3x s tou istou chybou ze mu pukalo vo vidle pri prepruzeni a pán za pultom povedal jeho mame, že mechanik co to robil už išiel domov a že tam môžu bike nechať alebo prísť na ďalší pracovný deň. To je už veľmi príjemná skúsenosť 4x cestovať do nejakej predajne riešiť záruku a hľadať si na to čas a míňať prostriedky na cestovanie. Čiže keď to zhrniem, to čo si napísal je taka taka dosť krivkajúca pravda.
18.07.2025 - 15:20:54
01
Pozri kondvi ja som nakupil direct dva krat. Produkty obe dobré , ja im nenozem nic vycitat co sa tyka lyzi a biku , ale sluzby take ze uz si radsej potriem gule medom a sadnem do mraveniska ako nakupit skrz direct. Aj napriek tomu ze som fakt usetril tolko na produktoch ze skrecok vo mne strielal sampaňo. Direktu proste zacina zaciatok konca lebo vidime aky boli filantropovia. Bombasticke vybavy , bombasticke ceny a kameňáky to odniesli lebo sak ruku na šerdco tomu sa velmi konkurovat nedalo. A teraz ked oni maju problem , tak uz svojim zakaznikom nevychadzaju pri reklamackach v ustrety , alebo uz aj takym sposobom pred upadkom naberu peniaze co bude pruser dostat nazad to je asi posledna kvapka nie?
18.07.2025 - 16:24:34
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up