Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nedavno som zacal pocitovat ostru bolest v zapasti pri radeni (Sram NX), nasledne to bolo pri vacsine ukonov pravou rukou (uchop, otocenie, tah).

Ortoped to diagnostikovala ako zapal slachy prisluchajucej palcu, co sa moze vracat.

Aktualne radenie Sram NX na Radon Render 8.0 ide dost tazko a ma aj dlhy chod.
Ked som skusil otcove SLX tak to islo vyrazne lepsie.

Viete doporucit sady s lahkym chodom radenia na 1x12? SLX ci rovno radsej do XT?

A ma zmysel riesit aj bowdeny? Ci to robi rozdiel v sile potrebnej vyvinut na packu.

Dakujem.
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 15:40:34
00
cca pred 3 rokmi som mal problemy s karpalmi, a dost som to citil aj na biku pri radeni, hlavne na dlhsich vyjazdoch. Riesil som to kupou AXS, ale to aj preto lebo som to uz davnejsie chcel (tak som mal aspon dva argumenty :lol: )
Vdaka tomu ma to aspon na biku potom uz viac nebolelo.
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 16:44:22
00
lanko+bowden velmi ovplyvnuju chod packy - ked ich po roku vymenim chvilku radim o dva naraz kym si zvyknem ze to ide lahsie.
doktor niesom no problem so zapalom slachy by som hladal inde ako radiaca packa. lahsie radenie ako pomoc/ulava ok, ale ako riesenie problemu asi nie.
XT je uz ina paka ako deore/slx - radenie je presnejsie ale ide tazsie.
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 17:38:12
00
Ja som mal podobny problem s palcom - mam XT. Riesil som to vymenou packy za SLX. Pomohlo.
Na bezne jazdenie (aj maratony) je to uplne v pohode. Shimano ti umoznuje odradit na tazsie aj ukazovakom. Obcas, ked ma boli palec, tak to vyuzivam.

Ten palec nemusi byt sposobeny radenim, ale kludne aj castym pouzivanim mobilu. Alebo sa ti to nascitalo.

Len ti pri vymene Sramu za Shimano neviem povedat, ci nebudes musiet menit aj prehadzovacku. Skor myslim, ze ano.
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 18:31:05
00
Vdaka za rady, chcel som ist do XT ale tak vezmem SLX teda.

No lekar mi to diagnoatikoval, nehovorim, ze je to len z radenia, no pri nom som to prvykrat zacal citit a nepomaha to.

Bol by som nerad keby som kvoli tomi nemohol bikovat tak radsej aspon tuto zmenu podstupim.

Inak kolko vyjde elektronicke radenie + prehadzovacka? To budu asi stovky €, ze?
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 22:25:26
00
Ak máš Sram výbavu, čo tak otočné radenie. Ja ho mám pri XX 12 (1x12) a vyhovuje mi viacej ako prstové. (radíš zápästím)
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 22:58:32
00
Roky hovorím zákazníkom, že kvalitný bowden + jeho domazanie a kvalitné lanko je základ nielen presného chodu ale aj ľahkého chodu. Postupom času si človek ani neuvedomí ako sa postupne sťažuje chod páky a to len vďaka výrazne zvýšenému treniu, Často to ludia riešia až keď sa zhorší celková funkčnosť. Tam treba začať. Tak ako písal aj Gusto.
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 23:05:08
00
keyboard_arrow_up