Kategórie
Bike-techChudneme, priberáme, udržiavame... # komunita # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia # zdravie # výživa
Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
savings PowerBar IsoActive - izotonický športový nápoj 600g citrón
19,89 €
savings
MOC 28,99 €
savings PowerBar 5 Elektrolytes športový nápoj, 10 tabliet, mix príchutí, 2+1 zdarma
10,79 €
savings
MOC 19,49 €
-10% Sponser Electrolytes energetický nápoj, 10 tabliet, fruitmix
4,49 €
-10%
MOC 5,59 €
AONE Nutrition Stamimax Electrolyte elektrolytický nápoj, 750 g
od 29,99 €
MOC 30,38 €
Akcia týždňa -9% Namedsport Hydrafit energetický nápoj, 400 g, červený pomaranč
8,99 €
-9%
MOC 11,99 €
Mne funguje intermittent fasting brutálne – a to mám taký typ tela, že mi stačí pozrieť sa na obal z jedla a priberiem.
V marci som začal systémom 16/8 – jem od 11:00 do 19:00 – a dnes mám takmer -5 kg dole.
Po cca 10 dňoch si telo zvyklo na nový režim a odvtedy to ide hladko.
Jazdím MTB technické výjazdy a hlavme kopce srdcom v Z1/Z2 – tam, kde som sa predtým zadýchaval, si dnes telo úplne chilluje.
Keď potrebujem výkonnosť, ľahko preskakujem Z3 a idem si Z4 stabilne a bez väčšej námahy.
Tepy klesli, svaly išli hore, tuk išiel dole.
Zásadne sa mi zmenil vzťah k jedlu – menej jem, ale mám viac energie. Sledujem si zloženie, vyhodil som balené veci, sladkosti, mliečne výrobky, syry.
Dávam si kvalitný proteín, zeleninu, ovocie, orechy, vajcia, ryby, mäso… a keď treba, tak si dám aj burger – ale vedome a s rovnováhou.
Spánok, sústredenie, nálada aj výkonnosť – všetko išlo výrazne hore.
A keď to ide po päťdesiatke, tak to už nie je náhoda. 💪🙂
Hej,vlastne máš pravdu,doma som si všimol že mi v nej hrkoce takže sa polka mozgu odparila 🙋
https://youtube.com/shorts/Ev3dVYH3Szk?si=6u8wxR8MAkw1Bdqn
Vzdy si spomeniem na tu hru Hospital, kde boli ti ludia s tymi velkymi hlavami s ich vyfukovali
Ja pondelok a piatok cvičím silový tréning a utorky, štvrtky a soboty jazdím. Od Decembra do Marca zas opačne, cvičím tri dni…
Svaly ale nenaberám, skôr mám pocit opačný. Jasné, že nerobím objemy, tak asi mi to nejak extra neporastie, no čakal som trochu prírastok…
Vážim 76 kg / 187 cm a kondične aj postavou som na tom za svoj život hádam najlepšie. Klop-klop ?
Regenerácia - to aplikujem aj stravou, doplnkami a cieleným oddychom, alebo aktivitou s deťmi (prechádzka, korčule, bike)
Cez týždeň jazdím kratšie no pridávam na intenzite. Ale to je záležitosť posledných troch rokov, predtým som sa športu venoval ozaj iba víkendovo a ešte predtým vôbec.
Ja pondelok a piatok cvičím silový tréning a utorky, štvrtky a soboty jazdím. Od Decembra do Marca zas opačne, cvičím tri dni…
Svaly ale nenaberám, skôr mám pocit opačný. Jasné, že nerobím objemy, tak asi mi to nejak extra neporastie, no čakal som trochu prírastok…
Vážim 76 kg / 187 cm a kondične aj postavou som na tom za svoj život hádam najlepšie. Klop-klop ?
Dlhé aeróbne tréningy majú katabolické účinky, takže svaly ti neporastú, dupľom ak takto športuješ už dlhodobo. Musíš niečo zmeniť, napr. miesto dĺĺĺhýýých výjazdov zaraď intervalové, začni viac a kvalitne jesť a viac oddy***** a samozrejme zachovať tie silové tréningy. Ale na toto sa asi viac hodí zimné obdobie, teraz v lete kašli na svaly a jazdi ... ?