akurat mi vyskocilo ze s bosh motormi su dalsie problemy. maju nejaku volu v lozisku ci ulozeni a je to na roznych bicykloch bez rozdielu znacky (na margo tych odpadavajucich kluk na bosh motorch ktore sa tykaju cube ebikov) https://www.facebook.com/BIKE.Magazin/posts/pfbid0CWsuAsrzLkqYsy7NsUPmE7bMBNXoJ8DBnqzKFv2PwUMLeBfrPajzzzDr2zUVnn1Hl
29.07.2025 - 14:21:33
00
ako sa doťahuje priebežná skrutka motora (jedna aj druhá), vysúva sa z motora okolo skrutky niečo ako valček, ktorý vystredí motor v ráme. dosť ťažko sa to popisuje. problém sa týka podľa popisu toho. motor som mal vonku, dotiahol som asi len na 14Nm a zatiaľ problémy nebadám. môže sa stať, ak je rám v mieste uchytenia motora širší, že ten valček nedočiahne úplne až k rámu a potom je tam vôľa.

EDIT: tú gumu na fotke tam ja ale nemám, mám to inak riešené

Naposledy upravil sorcerer dňa 29.07.2025 - 15:06:17, celkovo upravené 1 krát.

29.07.2025 - 14:35:42
01
Čo sa týka motora a baterky je o tom kopec videí na youtube. Baterka ma väčšiu kapacitu a je ľahšia. Motor po nedávnej aktualizácii 100Nm a 750W + je tichší a proste novší :) Vidlicu ja porovnať neviem do toho až tak nevidím. Ale pohon XT a DEORE za mňa lepšia kombinácia ako Sram NX SX. Brzdy by som vymenil na oboch za niečo účinnejšie ale to sa da doriešiť za pár Eur.
29.07.2025 - 14:35:56
02
arrow_leftMikee napísal:
akurat mi vyskocilo ze s bosh motormi su dalsie problemy. maju nejaku volu v lozisku ci ulozeni a je to na roznych bicykloch bez rozdielu znacky (na margo tych odpadavajucich kluk na bosh motorch ktore sa tykaju cube ebikov) https://www.facebook.com/BIKE.Magazin/posts/pfbid0CWsuAsrzLkqYsy7NsUPmE7bMBNXoJ8DBnqzKFv2PwUMLeBfrPajzzzDr2zUVnn1Hl

Paana to sa im pri testovani neprejavilo? Ved to vacsinou testuju profici, ktory to zatazuju ovela viac ako 90% ludi, ktori si to kupia.
29.07.2025 - 16:50:34
00
To že sa to pri teste neprejaví je možno dané krátkosťou času testov, alebo nevychytaním všetkých podmienok. Smutnejšie ale je, že potom prídeme my - poloprofíci a donesieme do pol roka motor, že z neho vypadávajú ložiská a tu výrobca sa k tomu postaví super - vymení kus za kus, v podstate bez námahy. Väčší problém je, že neprebieha ale zo strany výrobcu náprava. Pri TQ napríklad sme už rezignovali na reklamáciu prehrievania. Namiesto toho sa Slash+ v HPR50 začal nazývať: "Rýchlovarná kanvica". TQ v tichosti uviedla HPR60 a tvári sa, že motor pasuje namiesto starého motora...samozrejme do všetkého okrem SLASHa+...Tam jeho osadeniu bránia kryty. Okrem toho TQ neponúka túto jednotku v štýle: S HPR50 to nevyšlo, tak s malým doplatkom si vymeňte motor za HPR60..Ponúka ho ako alternatívu za plnú výšku ceny a HPR50 je podľa výrobcu len slabšia jednotka s perfektnou funkčnosťou....Za mňa TOP a na žiadnych testovacích profíkov sa už nespolieham. 👌👌
29.07.2025 - 17:24:05
00
.....ja som z toho vyrozumel len tolko,že výrobca na uchytenie motora o rám použil akési silentbloky aby to neprenášalo vibrácie od motora do rámu.Tie silentbloky sa mali lisovať do dier s presahom 0,4mm,no ale nejaký mozgový atlét ich vyrobil o 4 desatiny menšie ako je diera,tak to tam samozrejme všetko hrkoce.
Ale pravdepodobne sa jedná len o tie modely,ktoré majú karbonové rámy....lebo u hliníkových by takéto uchytenie bola blbosť.
29.07.2025 - 17:34:12
00
Chcem sa spýtať vás majiteľov ebikov, že keď si človek kúpi e bike napr za 6000 eur a za dva roky ho chce predať ( čo ja mám tendencie všetko meniť, či bike, motorku, auto) koľko reálne za to dostane? Lebo mám pocit ( z bazošu ), že človek bude rád ak niekto dá 3500 eur
31.07.2025 - 20:47:22
00
Tak, za 2 roky do neho investujes este mozno 1000-1500 Eur a nakoniec predas za 3000 :-).
31.07.2025 - 20:53:03
02
Asi zalezi na tom, kam sa pohnu ceny ebajkov. Mozno bude za dva roky cena 6000 vynikajuca, za ktoru novy ani nedostanes kupit ;) Tazko odhadovat, kam sa trh pohne. Ale pri jazdenych ebajkoch bude trh skor nasyteny, po boome bude v ponuke asi viac jazdenych ebajkov ako v sucasnosti. Hodnota ebajku klesa podla mna hned po kupe. A to celkom dost :) Ak by som mal kupovat jazdeny 2rocny ebajk, vzhladom na opotrebenie vybavy, motora a baterie by som si predstavoval o dost nizsiu cenu, ako bola cena noveho.
Ja som kupoval ebajk ako druhy bicykel v zivote, mam este 20 rocnu Meridu :rofl: Takze som ho kupoval s tym, ze kym vydrzi ram, tak na nom budem jazdit. Mozno casom updejtnem vybavu, kedze som kupoval najnizsiu. Otazka kolko vydrzi motor a baterka, kupa novych by ma vysla na 40% ceny mojho ebajku.
31.07.2025 - 23:21:58
01
V tejto situaciito vypada tak,ze ak chces kupit ebike tak si ho radsej nechaj dlhodobejsie,lebo za 2 roky kludne strati polovicu aj ked tam budes mat najazdene 500km. Ja som cez Covid pred 2 ebiky drahsie ako som kupil a treti som predal minuly rok s peknou stratou a povedal som si,ze sucastny ebike si necham velmi dlho,lebo som spokojny. Ak sa nic nezmeni tak ebiky rychlo stracaju na cene,lebo technologie idu rychlo dopredu a dnesny ebike ,moze byt za 6 mesiacov v podstate zastaraly
01.08.2025 - 09:24:49
00
Moj ma po 6000km a roku a pol novy motor a bateriu a momentalne je vo final destination v Bike24 v Nemecku v servise. Takze cakam co s tym bude.
20.8. Bude predstavovat Cube nove ebiky aj s novym Shimanom, tak uvidim. Pozeral som Trek, ale tie lepsie s Gen5 su vsetky mullety, to velmi nechcem, kedze traily nejazdim skoro vobec.
01.08.2025 - 09:35:46
00
Poradi mi teda niekto ze aký model a značku zobrat , ďakujem
01.08.2025 - 10:19:26
00
Ja som po dlhom rozhodovani medzi bajkami s bosch gen 5 a Turbo levo comp alloy 2025 gen 3 nakoniec zobral Specialized a nelutujem. Za cenu tesne pod 4500€ naozaj lepsi bicykel som si predstavit nemohol. Vcera prva jazda a je to naozaj parada ?

Prílohy:

20250731_175153.jpg
20250731_175153.jpg 579.97 KiB thumb_up0thumb_down

01.08.2025 - 10:29:26
03
arrow_leftJany23 napísal:
Poradi mi teda niekto ze aký model a značku zobrat , ďakujem

Ja by som v sucastnosti bral iba nieco s motorom DJI-cize Amflow ,Forbidden, Unno-extremne drahy :) a su aj dalsie aj cesky Cruissis ma ten motor
01.08.2025 - 10:32:16
00
Len on chcel bicykel do lesíka a na lesné zvážnice. Tam kupovať raketu s DJI ako Forbidden je absolútne zbytočné. To už skôr ten Amflow, ale aj to presahuje jeho rozpočet. Tuším písal 4500 eur. To už skôr ten Specialized čo je o príspevok vyššie. Aj keď to je tiež vyslovene bicykel na ťažké terény. Ja osobne toto TurobLevo nemám rád, lebo ten motor dolu vyzerá čudne, ale v dnešnej dobe vo výpredajoch je tá cena ozaj adekvátna, tak by som prižmúril oči.
01.08.2025 - 10:38:14
01
keyboard_arrow_up