Cesta z Vernáru na sedlo Vernár sa konečne dočkala kompletnej rekonštrukcie. Všetko super, asfalt parádny, kvalitný ale mám zmiešané pocity z tých zákrut, kde bola dodatočne zapracovaná vrstva červeného asfaltu. Vyzerá to ako červený šmirgeľ. Nie som si istý s akým zámerom, Išiel som to s cestným bicyklom a mal som taký neurčitý pocit, že sa to na tom povrchu nepatrne šmýka. Ja som sa na tom červenom asfalte nedokázal donútiť aby som to v pohode naklonil do zákruty ako keby tam ten červený asfalt nebol. Radšej som to prešiel ako posratý dedo na ceste domov z krčmy.
01.08.2025 - 19:52:52
00
Protisklzová úprava:
Červený asfalt môže mať hrubšiu textúru, ktorá zvyšuje trenie medzi pneumatikami a povrchom vozovky, čím sa znižuje riziko šmyku.
01.08.2025 - 21:43:39
00
arrow_leftDudo napísal:
Protisklzová úprava:
Červený asfalt môže mať hrubšiu textúru, ktorá zvyšuje trenie medzi pneumatikami a povrchom vozovky, čím sa znižuje riziko šmyku.

Ja rozumiem, ale tým, že je tam väčšie "zrno" tak sa na cestných bicykloch zhoršuje už aj tak dosť malá plocha kontaktu s vozovkou. Asi ako keby ste mali štupľové plášte na asfalte.
Mňa primárne zaujímalo, či aj vy máte ten pocit, že to na cestných bicykloch v zjazde trošku šmýka.
02.08.2025 - 07:02:39
00
Ono je to asi skôr optimalizované pre autá, než pre cestné bicykle. Mierne podhustenie pneumatík by mohlo pomôcť.
03.08.2025 - 10:26:17
00
keyboard_arrow_up