Lokalizácia
Formulár sa odosiela
pri mtbiker bikefittingu sa nemeraju aj nejake telesne anomalie, nieje tam nejaka kontrola fyziologie?napr kratsia noha, naklon panvy ovplyvnujuci posed na sedle a slapanie atd. lear1 pises ze sa ta len pytali na chrbticu ale nejak nepomerali?
25.07.2025 - 12:42:15
00
ja som písal, že ma pomeral . meral výšku, inseam, ramená, dĺžky rúk ale nejakú kontrolu fyziológie nerobil.

inak ešte chcem poďakovať cervovi, super prístup
25.07.2025 - 12:51:38
01
ved v popise pre Shimano bikefitting mate popisane co vsetko sa robi :)
ziadna kontrola fyziologie tam nie je, za tie peniaze si myslite, ze to budu robit fyzioterapeuti?

Preto by som na ten fitting nesiel ani keby to robil Cepo, pri vsetkom respekte.
Radsej som si priplatil a siel 200 km do BB na Retul a super, vsetko s cim som mal problem sa odstranilo.

Jedina skoda, ze to nie je nejaka kombinacia s Guru systemom, kde by vam vedeli nasimulovat ak mate napr kombo predstavec+riadidla.
Takto vam vedia dat len nejake odporucanie.
28.07.2025 - 08:03:51
00
Ahojte,

rád by som prispel aj ja do tejto témy. Roky som tichým čitateľom tohto fóra ale užívateľské recenzie a iné informácie mi vždy pomohli a preto sa chcem podeliť o moju skúsenosť s bike fittingom v Hrádku.

Pre fitting som sa rozhodol po dlhotrvajúcich problémoch s krížami ( problém inde, diagnóza L5/S1) a po kúpe nového bicykla. Za tú cenu mi to prišlo veľmi diétne.

Odpovedal som na zopár Štadnardných otázok, pomerali ma, čísla nahodili do PC, ktorý im vyhodil výsledky a následne mi nastavili bicykel. Posed som mal nastavený presne a ostal nepohnutý ( to len pre info, že dá sa to aj bez fittu :) ) a dostal som odporúčanie na dlhší predstavec a väčší drop. Celkovo som na bicykli šľapal možno 5minút, sedel 10 minút. Celá operácia trvala možno 40 minút a od dynamického bike fittingu som mal asi inú predstavu. Viem, že mám napr. kratšiu nohu a vy-osené chodilo kvôli zlomenine a takéto detaily neboli vôbec zohľadnené. V dobe- koniec 2024 ešte retul bike fit nemali v ponuke. Viem, že spravili všetko, čo sa v popise fittingu píše ale za 140 eur by som čakal odbornejší a osobnejší prístup.
29.07.2025 - 20:09:54
07
Zaujimave, ze pises o svojej skusenosti po tristvrte roku...
29.07.2025 - 23:01:42
00
Dám moju skúsenosť zo včerajšieho statického fittingu Shimano (pred kúpou nového MTB bicykla) aj ja.
Bol som v MTBiker Bratislava u Mateja.
Úvodný dotazník aj meranie prebiehalo veľmi fajn, bol ochotný odpovedať na otázky a celkovo dojem som mal veľmi dobrý.

Softvér vygeneroval report a porovnávali sme ho s geometriou mnou vyhliadnutého bicykla.

Bolo to celé smerované ani nie tak na výber vhodného modelu z jednej kategórie od rôznych výrobcov bicykla, ale skôr na voľbu veľkosti mnou vyhliadnutého konkrétneho modelu. To ma trochu sklamalo, lebo pri mojej výške 195cm a inseam 97cm je mi jasné, že tá veľkosť bude musieť byť vždy tá najväčšia, akú ten-ktorý výrobca ponúka. Výrobcovia majú v dnešnej dobe navyše už pomerne dobré kalkulačky pre výber veľkosti. Ale beriem, že to bola asi skôr chyba môjho očakávania.

Teda podľa reportu vyzerá, že som geometriu zvolil celkom OK, lebo rozdiely boli v pár milimetroch - dĺžka hornej rámovej rúry, stack, dĺžka sedlovej rúry, šírka riadidiel. Zásadnejší rozdiel bol v parametri reach. Softvér ho určil na 484mm, čo je na dnešnú ponuku trailových bicyklov vo veľkostiach XL a XXL (podľa výrobcu) trochu krátke. Najmä pri odporúčanej top tube 672mm. Všimol som si ale, že v modeli, ktorý vyplul softvér, bol uhol sedlovej rúry 73,5°. Tak som sa pýtal, či náhodou strmšia sedlová rúra (tak, ako je to u väčšiny full bikov s modernejšou geometriou vrátane mnou vybraného) pri zachovaní dĺžky top tube nepredĺži aj reach. Odpoveď bola, že je to možné.

Po fittingu som si v kancli študoval vygenerované PDF a zistil som, že uhol sedlovej rúry je parameter, ktorý je pradepodobne do softvéru možné zadať manuálne. Zadanie iného uhla by teda mohlo čísla posunúť. Skúsil som sa na to mailom spýtať, ale odpoveď som už nedostal.

Skúsenosť to bola zaujímavá a som rád, že som to absolvoval, ale musím priznať, že moje očakávania boli väčšie. Jednak čo sa týka výsledku a tiež toho, že fitter bude vedieť presne povedať, ktorý parameter má na čo vplyv (reach je dôležitý pri státí na pedáloch, zatiaľ čo top tube pri šlapaní v sede, ako zmena uhlov ovplyvní geometriu a pod.). Viaceré z týchto vecí sa totiž dajú naštudovať (čo som aj po večeroch pri výbere biku robil).
Fajn to bolo v tom, že mi to viac menej potvrdilo moju voľbu, ale ešte väčšiu pridanú hodnotu by to malo pre človeka, ktorému sa výberu bicykla nechce venovať veľa času, tak si túto službu zaplatí a orientuje sa podľa toho.
01.08.2025 - 19:04:26
01
ako tak citam,ze tie fittingy stoja za hovno v tom Hradku, zjavne na to seru,resp. ich to asi nebavi, inac ake skoly maju skoncene ti ludia? Predpokladam,ze to nie je raketova,jadrova fyzika ale hodinovka je vyssia jak ma nas generalny riaditel elektrarni
01.08.2025 - 20:58:27
02
Franzo ... kolmejsi sedlovy uhol ti posunie predok voci stredu viac dopredu takze ano, reach sa predlzi. To uz minimalne tusis. Ak mas nejake cisla kde mas nieco zle zadane/vypocitane tak si to vies prepocitat rucne alebo "upravit" napriklad cez https://www.bikegeocalc.com/. Zadas geo alebo namerane hodnoty, zmenis sedlovy uhol a mozno znovu zadas spravnu hodnotu toptube a uvidis tu hodnotu reach, poklikas si tie fity ako a ci sa ti to zmenilo od toho odporucaneho. Fitting ti to nespravi ale vies si porovnat tu upravenu geo s tou ktoru ti to vyplulo pri fittingu.
01.08.2025 - 21:31:16
10
Áno, tušil som to. Ďakujem a-biker za potvrdenie (a aj za rady v tom inom vlákne). S tou kalkulačkou https://www.bikegeocalc.com/ som sa už pred pár týždňami hral, ale nenapadlo mi využiť ju teraz po fittingu. Dobrý tip. Vďaka.
Z reachu sa zo 484mm stalo 508mm.
Tak mi teraz napadla rečnícka otázka na záver: Nemala by mi toto automaticky ponúknuť služba, za ktorú som platil?

canopus ja by som zase nepovedal, že ti to nič nedá. Len od toho netreba očakávať zázraky. A tú recenziu vyššie (najmä záver) som napísal tým štýlom preto, aby si ľudia vedeli lepšie vyhodnotiť, či sa im to v ich prípade oplatí absolvovať alebo nie (a prípadne sa spoľahnúť sa na samo-domo meranie a študovanie webov a aplikácií).
01.08.2025 - 21:44:01
01
keyboard_arrow_up