SRAM HS2 Rounded Centerlock Disc Rotor OEM verzia v sacku 220mm za 20.66e a 180mm za 22.73e https://www.bike-discount.de/en/sram-hs2-rounded-centerlock-disc-rotor-1?number=20135354-40365401 je k tomu aj poistna skrutka
01.08.2025 - 18:43:47
03
polovicna cena oproti 6 bolt
01.08.2025 - 19:42:08
00
Škoda tej 15€ pošty
01.08.2025 - 19:53:44
00
tu na shope 180 stoji 48,99e. Ja som 2tyzdne spat kupoval z miestneho shopu (tu) za 45e. Uz nakup 1ks sa oplati aj s 15e za postu. Niekto pisal, ze postovne vies zrazit cez nakupynemecko.cz [sk] alebo ako to bola, Pohladaj tu v diskusii. Ja som teraz obj pre 6 ludi, tak som bral priamo z BD, Tu sluzbu nevyuzivam, aspon zatial :-)
01.08.2025 - 21:12:47
00
Krátky postup na optimalizaciu:
1. založ si účet na www.znemecka.eu
2. dostaneš nemeckú adresu
3. objednáš z bikediscount za nemecké ceny, keďže si dostal od z nemecka.eu Nemecku adresu (konkrétne minus 3% rozdiel v DPH + doručenie v rámci Nemecka zadarmo)
4. balík z BD príde do skladu znemecka.eu a tam ti ho prepošlú na SK
5. cena za dopravu závisí od váhy, 2 brzdové kotúče ta vindu možno na polovicu poštovného
6. z nemecka.eu vedia posielať aj v rámci packety

Celkovo je tento postup krkolomný, ale šetrí peniaze.
01.08.2025 - 21:44:33
422
A insitný maliar Kamenický bude nešťastný, že mu nevychádza výber DPH... :lol:
01.08.2025 - 22:01:46
314
progresivne myslenie ..... co dodat :-) takto to kazit
01.08.2025 - 22:11:08
00
arrow_leftmarekr napísal:
Krátky postup na optimalizaciu:
1. založ si účet na www.znemecka.eu
2. dostaneš nemeckú adresu
3. objednáš z bikediscount za nemecké ceny, keďže si dostal od z nemecka.eu Nemecku adresu (konkrétne minus 3% rozdiel v DPH + doručenie v rámci Nemecka zadarmo)
4. balík z BD príde do skladu znemecka.eu a tam ti ho prepošlú na SK
5. cena za dopravu závisí od váhy, 2 brzdové kotúče ta vindu možno na polovicu poštovného
6. z nemecka.eu vedia posielať aj v rámci packety

Celkovo je tento postup krkolomný, ale šetrí peniaze.

Rovnako funguje mcposta.cz
02.08.2025 - 21:03:41
00
Alebo www.mailboxde.cz.
Teraz som sa pozeral, pouzivam ich od r 2015, preposlali mi okolo 80 zasielok z ebay.de, amazon.de a roznych inych nemeckych eshopov.
Zatial bez jedineho problemu.
02.08.2025 - 22:15:27
03
By ma zaujimalo kolko tymto usetrite. Pri 1k€ usetrenych 20, 30€ mi nedava zmysel.
03.08.2025 - 09:19:56
04
Ale dáva, akurát si to značná časť ľudí neuvedomuje. Je to presne ten klasický príklad z asi najznámejšej knihy Dana Arielyho:

Ak si kupuješ povedzme knihu za 15 € a počas nákupu zistíš, že v kníhkupectve o pár metrov ďalej ju vieš mať za 10 €, pravdepodobne sa prejdeš, kúpiš ju tam vedľa a tých ušetrených 5 € budeš vnímať ako "well worth the effort."
Ak si ale vyberáš oblek za 299 € a zistíš, že v predajni cez ulicu ho majú za 295 €, väčšina ľudí to bude brať ako zanedbateľný rozdiel a kúpi na pôvodnom mieste. Pritom vynaložené úsilie a ušetrená čiastka by boli úplne rovnaké ako v prvom prípade.

Ja teda tieto služby nevyužívam, veci z nemeckých či rakúskych e-shopov si nechávam posielať ku kolegovi bývajúcemu v Rakúsku a už aj ten rozdiel v sadzbe DPH vie spraviť pomerne zaujímavé rozdiely v podstate "za nič."
03.08.2025 - 11:02:05
315
Ale je to odrb, pretoze ty ako zakaznik tymto v podstate deklarujes, ze sa nachadzas v inej krajine. To nasledne vplyva na spravny vyber dane, lebo ten nemecky eshop odvedie dan inde ako mal. Nejde mozno o velke prachy, ide skor o princip.
03.08.2025 - 12:37:54
04
Len rozvijem Dudov post, nech to tu je jasne napisane: DPH sa odvadza v state podla krajiny dorucenia. Ak sa zasielka dorucuje na Slovensku, DPH ide do slovenskeho rozpoctu (to ako sa potom pouzije tu prosim nerozoberajme, to by bolo smutne). Ak sa zasielka dorucuje v Nemecku, DPH zostava v Nemecku. To ci je to uplne lege artis by asi mal povedat nejaky daniar (kedze ide len o preposielanie, nie o finalne dorucenie a asi by sa mala uplatnit DPH podla finalnej adresy), ale v praxi su zjavne tieto sluzby take zaujimave prave pre ten rozdiel v DPH.

Teraz mame o 3 percentualne body vyssiu DPH ako Nemci, o chvilku mozno o 5 percentualnych bodov a toto bude v praxi este vyhodnejsie. Tak len si to dajte do kalkulacie, ze setrite nejake percenticka, ale rozpocet prichadza o celu DPHcku a ten nas insitny maliar to niekde bude musiet hladat a dobre viete, ze to z nas tak ci onak nejak vytiahne.
03.08.2025 - 12:53:23
112
arrow_leftmisoR napísal:
Ale je to odrb, pretoze ty ako zakaznik tymto v podstate deklarujes, ze sa nachadzas v inej krajine. To nasledne vplyva na spravny vyber dane, lebo ten nemecky eshop odvedie dan inde ako mal. Nejde mozno o velke prachy, ide skor o princip.

Ked nakupujes handry, potraviny, etc v AT alebo kdekolvek mimo SR tak to nie je odrb? Odnesies si ich aj tak do SR kde ich pouzivas. V com je rozdiel?
03.08.2025 - 13:38:13
19
Urcite to nie je koser, eshop ale nema ako zistit, ze niekto zada fiktivnu adresu, aby "usetril". Preto pouzije sadzbu DPH krajiny, kde konci dorucenie tovaru na zaklade poskytnutych udajov. Potom si uz ten konecny zakaznik objedna iba prepravne sluzby od tychto "preposielacov".

Napr., vo VOP MTBiker je konkretne tato cast, ktora zbavuje obchodnika zodpovědnosti za nespravne/nepravdivo uvedenu adresu. Podobne to maju urcite aj zahranicne eshopy.

Kupujúci je povinný:
pravdivo a úplne vyplniť objednávkový formulár a poskytnúť aktuálne a správne údaje (vyžadované objednávkovým formulárom) potrebné na uzavretie kúpnej zmluvy s obchodníkom,
03.08.2025 - 13:41:06
00

Výber z tovaru vo výpredaji

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up