Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, som nováčik vo svete e-bikov a rád by som poprosil o radu s výberom. Zatiaľ sa rozhodujem medzi Trek Rail 5 Gen 3 a Kellys Tygon R90 P. Chcem ho najmä na rekreačné jazdenie po lesných a horských trailoch. Má niekto skúsenosti s týmito modelmi? Čo by ste odporučili začiatočníkovi? Vďaka za každý názor
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 12:33:19
00
Ako začiatočníkovi by som Ti odporúčal model ebiku s displayom/displejom ktorý ukazuje odhadovaný dojazd a stav batérie v %. Preto by som vylúčil z tých dvoch Trek, ktorý má len indikátor batérie v 5toch stupňoch. Budeš určite skúšať, ktorá prípomoc motora čo dokáže, do kopcov a podobne, dobré je vedieť čo si ešte môžeš dovoliť, či sa máš už vrátiť alebo ešte hodinku pojazdiť.
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 12:50:30
10
ale mas tam na vyber medzi hardtailom (kellys) a celoodpruzenym(trek). Ak chces celoodpruzeny tak potom porovnatelny model od kellysu by bol asi Theos R30 820Wh. tak ci tak ten trek rail ma tusim len 630wh bateriu to je dneska uplne mimo. tazka stara bateria s malou kapacitou. len pre porovnanie bateria v tom kellyse je asi o pol kila lahsia a ma 820Wh.
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 13:21:33
10
pozri aj CTM Zynk,ten nižší model je za fajn cenu,overený motor a baterka 820 Wh
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 13:40:04
10
motor je overeny, ale ram nie. Chceli zjavne aby sa ten hlinikovy ram podobal na karbonovy tak to okolie hlavovej trubky je zagitovane hrubou vrstvou gitu. Ako ram pracuje tak to je nachylne miesto na praskanie. boli doby kedy tento git vypadal az na hlinik a ludia mali pohladove diery a praskance v rame. ebiky ako su celkovo tazsie by som bol skor opatrny kvoli takemuto rieseniu. najhorsie ze to zacne az po case lebo hlinik a git nepracuju spolu a casom sa to zacne odliepat tam kde je hrubka gitu najhrubsia a to su presne miesta kde su zvary a kde to pracuje
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 13:46:26
10
arrow_lefttravelmate2300 napísal:
Ahojte, som nováčik vo svete e-bikov a rád by som poprosil o radu s výberom. Zatiaľ sa rozhodujem medzi Trek Rail 5 Gen 3 a Kellys Tygon R90 P. Chcem ho najmä na rekreačné jazdenie po lesných a horských trailoch. Má niekto skúsenosti s týmito modelmi? Čo by ste odporučili začiatočníkovi? Vďaka za každý názor

Z tych dvoch by som urcite isiel do celoodpruzeneho. Je to uplne iny level konfortu a ebike sa nekupuje, aby si do polroka zistil, ze chces nieco lepsie. Co sa tyka displeja alebo ledkoveho minimalu, to je fakt posledna vec, co ta musi zaujimat :-).
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 14:00:08
10
Canyon ma zlavy skoro na vsetky modely MTB e-bajkov, od 300 do 3100eur podla modelu a ceny - cim vyssia povodna cena, tym vyssia zlava :)
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 14:29:31
00
Direct sale ebike to je pre masochistu. :D
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 14:32:51
03
ved toto. u YT ze po zaplateni nedostanes ani peniaze ani ebike, u Canyonu ze objavis nejake kvalitativne neprijemne prekvapenie.
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 15:11:05
11
Tak to je na rozhodnuti kazdeho jednotlivca, ci do Direct Sale predaja pojde alebo nie. A takych ludi je vela, Canyonov a Radonov sa nekupuje prave malo. Tiez vacsina mensich znaciek predava hlavne priamo. To co sa stalo s YT je historicky skor vynimka. Aj ked je pravda, ze posledny rok nie su sami, ktori sa dostali do insolvencie (Simplon, Advanced...). Je to nasledok situacie v bicyklovom priemysle po covide. Lenze to sa v sucasnej dobe moze stat aj pri kupe v eshope nejakej predajne. Ak zaplatis vopred, bicykel je na objednavku a vyrobca alebo predajca zacne mat problemy.

A kvalitativne neprijemne prekvapenia urcite nezavisia na type predaja. Problemy sa najdu aj na bicykoch predavanych cez lokalne kamenne predajne alebo eshopy. Staci sa pozriet po forach. Tohtorocne Cube HPC su na tom kvalitativne urcite horsie ako Canyony a nic na tom nezmeni ani to, ze maju siet predajcov.
Canyon ma oproti takemu Radonu, Commencalu, Propainu atd. vyhodu aspon v tom, ze uz ma u nas autorizovane zarucne servisy a netreba posielat bajk na zarucnu opravu do Nemecka alebo Andorry.
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 15:41:48
01
kaktus bike ;) ;) bola to len predajna ale skrachovala..

čo poviete na https://www.canyon.com/cs-sk/elektrokola/horska-elektrokola/neuron-on/neuron-on-fly/neuron-onfly-cf-7/3541.html?dwvar_3541_pv_rahmenfarbe=M166_P01

karbon, 400wh baterka, bosch sx, deore sada, 20kg v Lku,

pekná akcia (pri este kupone doporuc priatela -5% sa dostanete na 2.944,05 € + krabica 19,90 € + pošta 79,90 € = 3.043,85 € cool
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 19:29:01
00
Canyon je vynimka. Ja to pisem ako majitel Cube ebiku kupeneho pted dvoma rokmi cez Bike24, mam s nimi bohate skusenosti :D . Nastastie sa dali veci v ramci zaruky Bosch riesit lokalne, ale je to strata casu komunikovat s Nemcami, inak nebol ziadny problem s preplacanim blockov. Kto nevie jazyk (aspon anglicky), tak pre toho to urcite nie je. Spoliehal som sa na to, ze napr. rodicia riesili na ebikoch za 5 rokov len bezny servis (a to mama s nim dochadza aj v zime...). Ja som riesil vazny problem s ebikom, ktory je momentalne v Bike24 v Nemecku.
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 19:35:02
00
arrow_leftjumperko napísal:
kaktus bike ;) ;) bola to len predajna ale skrachovala..

čo poviete na https://www.canyon.com/cs-sk/elektrokola/horska-elektrokola/neuron-on/neuron-on-fly/neuron-onfly-cf-7/3541.html?dwvar_3541_pv_rahmenfarbe=M166_P01

karbon, 400wh baterka, bosch sx, deore sada, 20kg v Lku,

pekná akcia (pri este kupone doporuc priatela -5% sa dostanete na 2.944,05 € + krabica 19,90 € + pošta 79,90 € = 3.043,85 € cool

Za tie peniaze si myslim, ze nie je o com. Chyba mi tam displej, ale to sa bude dat vyriesit novym Kioxom 400c do ramu.
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 19:46:40
02
Sesulak Taká otázka, čo mi viac dá ten displej ? Stav baterky tam je sice len pár lediek, nastavenie pomoci a jeho zobrazenie tam je niež, ostatné sa dá nastaviť cez app. Ešte sa opýtam, vie zdielať % baterky napr. do garminu a zobrazí na hodinkách ?

dalej 400wh mi nepríde nejako vela ked tu čítam o 2x takých hodnotách.. neviem si to reálne predstaviť s motorom sx od boschu už vôbec.. skúsenosti 0b, ešte mi napadá, že ako je na tom šlape bez zapnutého motoru, mal som 15kg full a ked schudnem 5kg tak to bude asi za stejno, či? :D
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 21:23:14
00
Bosch bohužiaľ nemá konektivitu s Garminom, hoci po tom viacerí mocne túžime :) jazdil som Boscha bez displeja, LEDky sú viacfarebné, máš prehľad o stave baterky celkom dobrý, akokeby si mal 10 paličiek. navolený režim podpory tiež rozoznáš podľa farby LED
Zobraziť komentár 05.08.2025 - 21:28:50
01
keyboard_arrow_up