No mam ten 27.14 a ked som odpojil snimac rychlosti garmin tak to uz ukazuje normalne.
Teraz som skusal ist s 840 aj 530 naraz. 840 bez snimaca a 530 so snimacom.
Nejak nerozumiem preco ai nerozumie ten snimac a 840. Skusim este iny snimac.
Moj novy edge840 ukazuje nejake bludy co sa tyka sklonu v %
Neviem ci je to od nova alebo az po update ale je to tak o 2-3% do minusu.
Na rovine -1 az -3
Do mierneho kopca 0 a v stojkach kludne 3-7
Skusal som kalibraciu ale nic to nezmenilo.
Ma to niekto rovnako? Reklamovat?
Prešiel som zo staručkého Wahoo Bolt na Edge 540 a keď som videl , ako ukazuje sklon, tak som to radšej vypol. A je ešte viac vecí, na ktoré si ťažko zvykám.....
Čo sa týka vzdialenosti a nastupaných metrov, tam to vyzerá byť ok..... výsledky sú prakticky totožné alebo len s minimálnymi odchýlkami v porovnaní so starými Fénix 5 alebo novými 7pro.
Ten aktuálny sklon kedysi fungoval fajn aj keď trochu z oneskorením. Ale nehádzal také bludy, že v 4% stúpaní mi odrazu ukáže -2%. Niekdy v druhej polovici minulého roku sa to po nejakej aktualizácii po... do pyžamka dalo.
Update....zapol som zobrazovanie sklonu a dnes na cesťáku to celkom uspokojivo ukazovalo, aj keď asi trocha s latenciou....
Keď sa mi bude niekedy chcieť, zoberiem aj Bolt-a a porovnám.
Speed senzor mám nejakú Čínu....ale neviem ako by mal súvisieť speed senzor so sklonom ?
trošku som sa stratil v tých strava segmentoch. mám edge 540, v garmin connecte mám prepnuté na strava segmenty.
keď chcem aby som videl nejaké svoje rekordy na strava segmentoch počas jazdy, tak stačí keď si naplánujem trasu cez stravu a pošlem do garminu alebo treba každý segment ohviezdičkovať manuálne? ďakujem
Ale výkony ti zaznamená na každom segmente, ktorým prejdeš. Ohviezdičkované aj uvidíš ako live segments, ale žiaľ len keď nebudeš navigovať alebo budeš navigovať po trase vytvorenej v Strave.
Nemáte niekto radu?
Garmin Edge Explorer 2, po dojazde uložím jazdu (= aktivitu), ale sa nesynchronizuje automaticky do Garmin Connect v telefóne. Ešte pred tromi dňami to fungovalo OK, medzitým žiadny update ani v telefóne, ani na garmine, ani na apke v telefóne... Garmin hlási telefón ako pripojený, Coonect v telefóne hlási garmina ako pripojeného, na oboch sú zapnuté bluetoothy ... Myslím, že to zosynchronizuje aktivitu do telefónu až keď odpárujem zariadenia a potom ich znova spárujem, ale to samozrejme nie je to, čo chcem robiť každé popoludnie ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teraz som skusal ist s 840 aj 530 naraz. 840 bez snimaca a 530 so snimacom.
Nejak nerozumiem preco ai nerozumie ten snimac a 840. Skusim este iny snimac.
Napriek tomu ze to ukazuje rozne sklony to vysku meria skoro totozne. Aktualna jazda 351vm vs 349vm. 🤷♂️
Neviem ci je to od nova alebo az po update ale je to tak o 2-3% do minusu.
Na rovine -1 az -3
Do mierneho kopca 0 a v stojkach kludne 3-7
Skusal som kalibraciu ale nic to nezmenilo.
Ma to niekto rovnako? Reklamovat?
toto je bug, ktorý som riešila už začiatkom roka. Neviem o tom, že by to nejaká aktualizácia vyriešila.
Pozri tu
https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-840-series/386366/24-18-and-24-19-grade-wildly-inaccurate?pifragment-1290=3
alebo GOOGLE
https://www.google.com/search?q=garmin+edge+840+shows+wrong+grades+uphill+site%3Aforums.garmin.com&oq=garmin+edge+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggBECMYJzIGCAAQRRg5MgYIARAjGCcyBggCECMYJzIKCAMQABixAxiABDIKCAQQABixAxiABDINCAUQABiDARixAxiABDIGCAYQRRg8MgYIBxBFGDzSAQg4NTE5ajBqN6gCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Veď sám píše, že bez senzoru to neblbne.
Dokonca aj v tej Garmin téme píšu, že to ďalší deň opravil.
Takto to bolo aj na mojom Explore2. Ono tie chyby sú často rovnaké, vo všetkých zariadeniach, ktoré ten fw dostanú.
Iná vec je, že to blbne so senzorom. Tam už bude trochu iný problém.
Každopádne ak by to nebolo ponl 8 mesiacoch vyriešené, tak sú tie fóra toho plné.
Mne to pride ako doat velky fail ked to takto garmin ignoruje
S pripojenym senzorom
https://www.instagram.com/reel/DM54Grxo2ec/?igsh=MWlvOXQxNDN2eWZ2dQ==
Veď sám píše, že bez senzoru to neblbne.
Dokonca aj v tej Garmin téme píšu, že ti ďalší deň opravil.
neviem o tom, že by som to mala vyriešené. Mala som naištalovaný aj Beta soft a ani teraz posledná aktuakizácia z totho týždňa to nevyriešila.
Čo sa týka vzdialenosti a nastupaných metrov, tam to vyzerá byť ok..... výsledky sú prakticky totožné alebo len s minimálnymi odchýlkami v porovnaní so starými Fénix 5 alebo novými 7pro.
Keď sa mi bude niekedy chcieť, zoberiem aj Bolt-a a porovnám.
Speed senzor mám nejakú Čínu....ale neviem ako by mal súvisieť speed senzor so sklonom ?
Nepoužívam speed sezor.
keď chcem aby som videl nejaké svoje rekordy na strava segmentoch počas jazdy, tak stačí keď si naplánujem trasu cez stravu a pošlem do garminu alebo treba každý segment ohviezdičkovať manuálne? ďakujem
Garmin Edge Explorer 2, po dojazde uložím jazdu (= aktivitu), ale sa nesynchronizuje automaticky do Garmin Connect v telefóne. Ešte pred tromi dňami to fungovalo OK, medzitým žiadny update ani v telefóne, ani na garmine, ani na apke v telefóne... Garmin hlási telefón ako pripojený, Coonect v telefóne hlási garmina ako pripojeného, na oboch sú zapnuté bluetoothy ... Myslím, že to zosynchronizuje aktivitu do telefónu až keď odpárujem zariadenia a potom ich znova spárujem, ale to samozrejme nie je to, čo chcem robiť každé popoludnie ...
????
Na Explore2 fore tiez nic take nevidim.
Ja by som skusil reinstalovat app v telefone, ak nepomoze, reset zariadenia.
(Mobil aj zariadenie si zrejme restartoval)