Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_lefttr3mp napísal:
Ak myslíš cyklotrasou cestičku pre cyklistov, tak posledný riadok nie je pravdivý, môže sa po nej jazdiť vedľa seba:

Cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou; to neplatí pri jazde po cestičke pre cyklistov, poľnej ceste, lesnej ceste a v obytnej zóne, kde smú jazdiť dvaja cyklisti vedľa seba, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.

schvalne som zvyraznil pre kontext.
zapada to presne do toho o com pisem uz niekolko stran..

zialbohu, len male % na cyklotrasach sa vedia spravat, tzn, idu za sebou aj vratane malych deti.
ked to niektori vedia naucit svoje decka, preco to zvysok nedokaze ?
08.08.2025 - 15:35:46
00
pretoze take iste velke percento sa nedokaze prisposobit prostrediu v ktorom sa pohybuje a v pripade tak zanedbatelnych veci ako dieta na odrazadle/bicykli vs. cyklocesta nedokaze potlacit vynucovanie akychkolvek pravidiel, aplikovat obycajnu ohladlplnost a proste mat v <>. Odist 10km dalej od preplnenych miest a tam nerusene robit co sa mu chce. Toto cele je zacarovany kruh, ja neustupim a spravim zo seba kkta aby som poukazal na to, ze niekto iny je kkt a tak dalej a tak dalej az to zabere 50 stran.

Ak bude vacsie percento brat do uvahy aj ostatnych a svet okolo seba, tak nakoniec sa to nalepi aj tu mamicku a bude snazit zahnat deti na kraj a uvolnit miesto pre rychlejsich.
08.08.2025 - 17:56:30
10
Toto je zábavná diskusia, neuveriteľné somariny tu riešite ...

Už pár dní jazdím v západnom Švédsku a je tu úplne skvelá infraštruktúra, neuveriteľné množstvo cyklotrás v meste aj na predmestiach aj na vidieku a na nich tisíce cyklistov a kolobežkárov. Jazdia teda že riadne rýchlo, musím si hodne dávať pozor pri zastavovaní, rozbiehani, odbočovaní ...
No a je tu úplne bežné, že chodci vkročia nevedomky do cyklotrasy, ešte som tu nevidel, že by na to nejaký cyklista zareagoval nejako negatívne... skrátka sa vyhne, spomalí, ale žiadne komentáre, žiadne fuckery, žiadne poučovanie či nebodaj vynadanie "kam sa dívaš, ty k....t"!. Bežne sa tu stáva (aj mne u mojej žene), že jeden cyklista zblokuje druhého, že nedá prednosť, nepozrie za seba a vyjde zo svojej stopy a pod... nič, žiadne nadávanie, drvivá väčšina z toho sa rieši úsmevom, mávnutím, očným kontaktom ...
Ja si myslím, že niektorí žiletkári a stravníci a gravelisti v tomto fóre môžu byť radi, že žijú v takom meste ako je Bratislava, pretože keby žili v nejakom normálnom meste, tak by ich asi rozpučilo ... práve dnes som si spomenul na toto fórum :-) :-), lebo kto to kedy videl, keď ide na cyklotrase blonďatá švédka s jednou blonďatou dcérou na bicyklíku a s druhou blonďatou dcérkou na odrážadle, tak normálne dvaja gravelisti spomalili (nevídané!) a ešte jej zakričali typické Hey!, na čo malá s rozžiarenou tvárou odpovedala Hey Hey!

A inak, po prvom dni v tomto cyklovirvare som si dal na bicykel zvonček a to funguje úplne najlepšie, ak dobehnem skupinu chodcov alebo ak predbieham pomalšieho cyklistu, dva-trikrát cinknem a všetko je OK. Ale jasné, zvonček na bicykli je strašný prehrešok, to majú iba amatéri, skutočni mamilovia by si také dačo na bicykel nikdy nedali, veď tá hanba ...
08.08.2025 - 18:39:01
32
Tato romanticka predstava, ze v zahranici je vsetko lepsie je klasicky pocit turistu, ktory je na par dni vytrhnuty zo svojej dennej rutiny. 5 minut je vo Svedsku a vsetko je eño-ñuño. O ulicu vedla, vklude mohol lykrovy Sven poslat rolacikoveho Johanna do prdele chladnym tonom vo svedcine a turista nemusel nic zaregistrovat.
Jedina uveritelna info, ze tam maju o nieco viac prepojenych cyklotras ako u nas :-D
08.08.2025 - 21:17:14
03
Tak ked sa vratis tak to skus u nas, na zvonenie dostanes tak akurat fuckera a blbe kecy. To je ten rozdiel medzi nami a svedskom. Oni vedia ked nahodou urobia nieco zle, tu to mozno vedia mozno nie ale hlavne to maju v pazi.

uid ma recht. U nas niektori tiez nemali zatial ziaden konflikt a vsetko je tu vlastne nunu ruzove ?

Jo a ked uz tu bola rec o cervenej. Dnes som sa vracal na biku z dnv a od lanfra som to bral po ceste aby som svojou krvilacnou jazdou neohrozoval matky s detickami na nabrezi. Akurat tam od zastavky odchadzal bus 29 tak ze si ho skusim cvaknut. Chyba lavky, ked som siel uz 52kmh tak mi zmizol ako nic. Musel ist daleko cez 60. Pri PKO padla cervena a bus prefrcal ako keby tam ziaden semafor nebol ? isto nahanal grafikon aby nemal problem v praci. Pred SNP som ho aj tak dobehol ako tam stal na svetlach ?
Takze zli zli cyklisti co jazdia na cervenu. Ja to tiez nepodporujem ale niektore cervene v urcitych okamihoch uz nedavaju zmysel ani mne.
08.08.2025 - 21:18:39
00
arrow_leftuid napísal:
Tato romanticka predstava, ze v zahranici je vsetko lepsie je klasicky pocit turistu, ktory je na par dni vytrhnuty zo svojej dennej rutiny. 5 minut je vo Svedsku a vsetko je eño-ñuño. O ulicu vedla, vklude mohol lykrovy Sven poslat rolacikoveho Johanna do prdele chladnym tonom vo svedcine a turista nemusel nic zaregistrovat.
Jedina uveritelna info, ze tam maju o nieco viac prepojenych cyklotras ako u nas :-D

5 minút?
Vo Švédsku už štvrtý rok trávim niekoľko týždňov.
Len za posledné 4 dni som tu najazdil necelych 300 kilometrov.
08.08.2025 - 21:47:45
10
Vidis, vzdy bude zly ten, kto odporuje nasim netolerantnym frflosom. Oni vedia najlepsie, dokonca vedia lepsie co zazivas vo svedsku nez ty sam :)) a ano, pouzil si zakazane slovicko zvoncek, to je pre nich podobne cervene sukno ako tolerancia alebo rozum ;)
09.08.2025 - 07:07:58
01
Nuž, tak to je. Značná časť stredoeurópskej spoločnosti neverí, že v normálnom svete sú ľudia vo všeobecnosti tolerantnejší, ako v tom našom.
09.08.2025 - 09:00:50
00
keyboard_arrow_up