Toto je zábavná diskusia, neuveriteľné somariny tu riešite ...
Už pár dní jazdím v západnom Švédsku a je tu úplne skvelá infraštruktúra, neuveriteľné množstvo cyklotrás v meste aj na predmestiach aj na vidieku a na nich tisíce cyklistov a kolobežkárov. Jazdia teda že riadne rýchlo, musím si hodne dávať pozor pri zastavovaní, rozbiehani, odbočovaní ...
No a je tu úplne bežné, že chodci vkročia nevedomky do cyklotrasy, ešte som tu nevidel, že by na to nejaký cyklista zareagoval nejako negatívne... skrátka sa vyhne, spomalí, ale žiadne komentáre, žiadne fuckery, žiadne poučovanie či nebodaj vynadanie "kam sa dívaš, ty k....t"!. Bežne sa tu stáva (aj mne u mojej žene), že jeden cyklista zblokuje druhého, že nedá prednosť, nepozrie za seba a vyjde zo svojej stopy a pod... nič, žiadne nadávanie, drvivá väčšina z toho sa rieši úsmevom, mávnutím, očným kontaktom ...
Ja si myslím, že niektorí žiletkári a stravníci a gravelisti v tomto fóre môžu byť radi, že žijú v takom meste ako je Bratislava, pretože keby žili v nejakom normálnom meste, tak by ich asi rozpučilo ... práve dnes som si spomenul na toto fórum

, lebo kto to kedy videl, keď ide na cyklotrase blonďatá švédka s jednou blonďatou dcérou na bicyklíku a s druhou blonďatou dcérkou na odrážadle, tak normálne dvaja gravelisti spomalili (nevídané!) a ešte jej zakričali typické Hey!, na čo malá s rozžiarenou tvárou odpovedala Hey Hey!
A inak, po prvom dni v tomto cyklovirvare som si dal na
bicykel zvonček a to funguje úplne najlepšie, ak dobehnem skupinu chodcov alebo ak predbieham pomalšieho cyklistu, dva-trikrát cinknem a všetko je OK. Ale jasné, zvonček na
bicykli je strašný prehrešok, to majú iba amatéri, skutočni mamilovia by si také dačo na bicykel nikdy nedali, veď tá hanba ...