Kategórie
Bike-techNakoniec som dostal napad a kupil som ohrievač voskov ? parafin a vosk z klasickej sviecky
Pomer 1:1
To je tip pre "voskárov" o ktory som sa chcel podelit.Este len experimentujem,tak ak mate aj vy dake napady a skusenosti,tak dajte vediet.Cau ?
-10% CeramicSpeed UFO Drip Wet Conditions vosk na reťaz, kvapkadlo, 100 ml
19,90 €
-10%
MOC 22 €
savings SILCA Secret Chain Blend horúci vosk na reťaz, 500 g
40,99 €
savings
MOC 60,99 €
savings Joe's Ceramic Chain Wax DRY vosk na reťaz, 125 ml
7,39 €
savings
MOC 12,49 €
-14% Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 5 ml
1,79 €
-14%
MOC 2,59 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
16,89 €
savings
MOC 29,99 €
-21% Juice Lubes Chain Juice Wax mazací olej na reťaz, 130 ml
10,59 €
-21%
MOC 14,09 €
-19% Juice Lubes Chain Juice Ceramic mazací olej na reťaz, 130 ml
10,49 €
-19%
MOC 13,99 €
silno zvazujem to varenie len na to aby clovek nakupil viac retazi co uz dost leze do penazi kedze jedna M9100 retaz stoji skoro 50 eur (pre nas co si to nedavame do nakladov a nekupujeme za VO distri ceny). Hlavne ked jedna vydrzi kludne skoro celu sezonu.
O čistote pohonu ani nehovorím, degreaser už ani neviem, čo je ?
mám ale otázky - Koľko gramov nasypať do tej ohrievačky vosku na jednu reťaz? Môžem ten vosk viacnásobne použiť (tj. že nechám zaschnúť v ohrievačke a následne znovu použijem) ? Ak hej tak koľkokrát môžem použiť ten istý vosk?
40,99 € savings
MOC 60,99 €Vosk sa pouziva opatovne. Zalezi kolko retazi tocis a ako ich cistis. Novu retaz by som nedaval do vosku kde domazavas. Cize ten tuhy vosk mozes vyklopit a mat 2 placky. Ak tie retaze necistis dokladne tak je dobre mat na spodku nejaku mriezku nech idu necistoty tam.
Zacal by som na parafine (+ptfe), tam ti nebude luto vyhodit vosk keby nieco.
Vie mi niekto dat info, ako veľmi sú takéto čističky hlučné s ohľadom,ze chcem ju použiť v pivnici bytového domu.
Vosk sa pouziva opatovne. Zalezi kolko retazi tocis a ako ich cistis. Novu retaz by som nedaval do vosku kde domazavas. Cize ten tuhy vosk mozes vyklopit a mat 2 placky. Ak tie retaze necistis dokladne tak je dobre mat na spodku nejaku mriezku nech idu necistoty tam.
Zacal by som na parafine (+ptfe), tam ti nebude luto vyhodit vosk keby nieco.
reťaze čistím dôkladne aj teraz - teda aspoň som v tom, že je to dôkladne
budem mať zatiaľ dve reťaze..novú dám do vosku ako prvú a potom už v tomto raz použitom vosku môžem kúpať obidve nie?
Pozri oz cycle, vysvetluje to dost jednoducho moznosti https://www.youtube.com/watch?v=AtvV-WcjNIM
Prechadzat stale komplet cistenim je otrava. Mne funguje to doplnanie co spomina (neviem ci zrovna v hentom videu).
mám ale otázky - Koľko gramov nasypať do tej ohrievačky vosku na jednu reťaz? Môžem ten vosk viacnásobne použiť (tj. že nechám zaschnúť v ohrievačke a následne znovu použijem) ? Ak hej tak koľkokrát môžem použiť ten istý vosk?
Mám to isté už rok a pol. Do ohrievača mi vlezie len jedna reťaz naraz. Zozačiatku som tam nasypal menej ako polovicu toho Silca sáčku a postupne dosypávam ak sa hladina vosku zníži. A áno, stále sa používa ten istý vosk, nechávam ho stuhnúť v ohrievači. Po asi 65 voskovaniach som ho ešte celý neminul (ešte mám aj v sáčku + dosť v ohrievači).
40,99 € savings
MOC 60,99 €Dik. A teda ako odporúčaš začať? Aktualne používanú aj novu reťaz riadne vyčistiť a voskovať v jednej várke spolu? A potom už len dovoskovavat po 200-300km?
Teraz sa mi ukazuje ako jednoduchšie riešenie použité reťaze vykúpať v horúcom roztoku Mafrasol-u a potom opláchnuť vodou a vysušiť. Reťaze vyzerajú úplne čisté.
Voskujem zmesou parafinový vosk (granule)+ pár čajových sviečok+ptfe prášok.
Zvažujem dokúpiť aj nejaký "komerčný" vosk.