Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 21. 3. 2014 o 15:44
Výpredaj -32% Giant TCR Advanced Pro 0 Disc Compact bicykel, carbon
3 049 €
-32%
MOC 4 499 €
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Výpredaj -22% BMC Teammachine SLR SIX bicykel, neónová červená/čierna
2 099 €
-22%
MOC 2 999 €
Pinarello PRINCE FX TiCR Ultegra Fulcrum Wind 400 disk bicykel, červená
6 999 €
MOC 7 099 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
Neviem čím to je. Lebo ako zaujímavý príklad mám možnosť pozorovať v Juhoafrickej republike. Sú tam mimoriadne dobrí ľudia. Napriek obrovským rozdielom v bohatsve od tých čo majú svoj svet v igelitke a spia pod stromom až po boháčov, sú všetci dobrí. Krajina na popredných miestach kriminality a ľudia nadpriemerne dobrí.
Neviem to vysvetliť, ale je to tak a nie je to len moje zistenie.
Vo Švédsku už štvrtý rok trávim niekoľko týždňov.
Len za posledné 4 dni som tu najazdil necelych 300 kilometrov.
5 minut = rozumej, kratko, plati pre 5 dni, plati pre niekolko tyzdnov
Napr. O miestnom foristovi JakobSWE by sa dalo povedat, ze tam nebyva kratko
A si tam na pozicanom alebo vlastnom bicykli,lebo ta poznamka, ze po prvom dni si si dal zvoncek je zvlastna.
cokupit Dik, mam na oboch bikeoch zvoncek
A pri tejto informácii mohol celý jeho príspevok skončiť. Lebo to ostatné je iba balast turistu, presne ako si opísal v príspevku.
Pritom ak by si prečítal po sebe prvý odstavec, doplo by mu, že na tú hustú sieť cyklociest sa rozloží to množstvo cyklistov lepšie. No žiaľ v BA je na existujúci cykloinfraštruktúru viacnásobné množstvo cyklistov čo ju chce využívať. Od rodičov, ktorí ju majú za detské ihrisko pre svoje ratolesti až po premotivovaných pretekárov.
Lebo tu je napriek (či vlastne vďaka) sieti prepojených cyklotrás násobne, rádovo viac cyklistov ako kdekoľvek kedykoľvek v Bratislave, hádam s výnimkou niektorých úsekov hrádze cez víkend v lete., ty "turista"...
Lebo tu je napriek (či vlastne vďaka) sieti prepojených cyklotrás násobne, rádovo viac cyklistov ako kdekoľvek kedykoľvek v Bratislave, hádam s výnimkou niektorých úsekov hrádze cez víkend v lete., ty "turista"...
Áno bicykloval. A hlavne to malo hlavu a pätu a každý vedel, kde je jeho miesto. Teda chodec vedel, kde má chodiť a cyklisti vedeli čo je určené pre nich.
Bol asi nejaky vymlety, lebo vo stvrtke Zilinskej som ho predbehol.
(pardon, ak to je bezna vec, no toto som na SK videl prvýkrát, jazdim relativne malo)
(pardon, ak to je bezna vec, no toto som na SK videl prvýkrát, jazdim relativne malo)
Tieto semafóri s odpočtom teraz cestrári BSK používajú často. Napr. kúsok za Stupavou smerom na Borinku je zúženie so striedavou premávkou s týmto odpočítaním. A rovnaký je tiež teraz aktuálne aj na výjazde zo Zálesia smer Malinovo, kde je tiež striedavá premávka.
Vedel som, že keď dá Markíza na Dajto film Expresná zásielka, niekto si zoberie príklad
Auto vychádzajúce z pumpy, sprava po chodniku sa valil SameBike ecyklista, vraj dost rychlo, dole kopcom smer Riviera/Devinska cesta. Auto ho zachytilo (az) lavou stranou, cyklista letel do dialky. Zdravotne vyzeral napodiv Ok, riesil iba nejaky plastovy kryt (baterky?) a na aute riesili odtrhnute predne svetlo.
Paradoxne, ak by isiel rychlejsie a bol tam o sekundu skor, netrafia sa. O sekundu neskôr a je na kasu, v aute, kabine, prednom skle.
Mna nabralo auto na cyklochodniku v Madarsku. Zenska v mercedese vychadzala autom z dvora, musela prejst chodnik na ktorom bol ciarou oddeleny cyklochodnik. Uz z dialky som pozeral ze sada do auta, cumel som na nu co spravi, ona cumela na mna, normalne do oci uz z nastartovaneho auta, zacala pomaly vychadzat z dvora ale pozerala na mna, otocila hlavu na druhu stranu kde pozerala na cestu ci moze ist a pridala. Ja som nebol schopny nic, len som trochu spomalil s tym ze wtf a keby netocila do lava tak ma mozno ani nenabere. Tesne pred narazom som to ubrzdil ze som takmer stal ale prd mi to bolo platne ked pridavala, tocila na mna a pozera uplne na druhu stranu - takze som skoncil na kapote a cez sklo na nu pozeral ze ci je normalna. A to som nesiel nijak rychlo, ohladuplne, aj ked na (cyklo)chodniku nikto nebol tak som siel max 20. Predpokladam ze ma vobec nevidela ale cezo mna pozerala ci po ceste ide auto.
Takze aj keby to pri tej Riviere bol cyklochodnik tak je blbost tam vletiet, hlavne ked je to v podstate jednosmerka a vodic pozera dolava.
Nehovoriac, ze na prechodoch pre chodcov maju zosadnut a tlacit, pritom sa vsetci tvaria ze maju prednost ako chodci lebo vsak su na prechode.