Na FB som natrafil na zaujímavého týpka

píše velice fajn statusi:
Marcel Forgáč's post
https://www.facebook.com/marcel.forgac.9/posts/pfbid02USGBEjiX9BAS9BspDsFjUGeMNsnm5qTenmBwovxrjqyj2Btz4DFL1MzEYaEX97uSl(kopírujem)
Podľa analýzy Reuters (warthog defense) zničili ukrajinské drony v priebehu roka 2025 atakom rafinérii úhrnom cca 4,1 % ruskej HDP. Čo je šialené číslo.
Od januára 2025 stúpli spotrebiteľské ceny palív v Rusku o 48%, počítajúc k prvému augustu. Ale len za minulý týždeň o ďaľsích 2,2%
Predstavte si, že od zajtra tankujete za 2,20€/liter.
A ešte si k tomu predstavte polovičný plat. Napriek tomu cca 60% občanov Ruska si úprimne želá pokračovanie vojny.
Cynický, obludný národ flagelantov.
Ale keby ste videli tie syrokrémy v Moskve, odpadnete od závisti.
(kopírujem aj jeden komentár autora pod statusom)
Marcel Forgáč
Milan Benček Ja som bol v 2010 v “glubinke” Ruska. Nie len v Moskve, alebo Peterburgu, Kazani…Na Sibíri, v Altaji…
To bol masaker. Dediny ako týždeň po výstrele z Aurory. Bieda a bordel. U nás aj chudobní ľudia mávali aspoň vyzametané a pokosené. Tam bordel bordelúci. Cesty? Šialenstvo. 100 km sme išli skoro 6 hodín. Ak by bolo popršalo, fakt neviem. Mohli mať za tie vlaky petrodolárov vyhrievanú diaľnicu z východu na západ, ale nadžgali to do rakiet a tankov, jácht a kensingtonských palácov oligarchov. Imperiálna bedač, presvedčená o vlastnej nadradenosti.