Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftpetergros777 napísal:
Rocny terenny bicykel kupeny v MTBIKER Hradok, dcera prisla pred par dnami s nahlym defektom po obycajnej jazde po rovine - 2 ziletkove rezy sikmo vedla seba s odstupom asi 1-1,5 cm na strane rafika. Par dni na to 15. 8.2025 na tom istom bicykli syn pri jazde z brehu nahle prasknuta dusa na tom istom kolese, podla pritomnych ocitych svedkov nepochopitelny nahly nasledny smyk a pad cez riadidla, otvorena zlomenina oboch kosti pravej ruky, nech sa paci, lezi v NAW PN v bolestiach po operacii, zajtra ho caka druha operacia. Upozornil ma niekto pri kupe noveho bicykla ze mam detom prelepit paskou rafik???? Chlapec ma kvoli skrytej technicej chybe bicykla znicenych par mesiacov zivota a vsetky plany. Hladal som pricinu, nic som nenasiel, az tuto diskusiu. Nevedel som o tejto skrytej zavade, taky isty defekt ako ten prvy: 2 ziletkove rezy sikmo vedla seba s odstupom asi 1-1,5 cm na strane rafika. Mam sice 6 deti, ale mam pocitat, ze nabuduce pride niektore vdaka tomu o zivot????? Zajtra som u vas aj s bicyklom a som riadne nahnevany, pride aj este viac nahnevana manzelka, tak prosim dovtedy premyslajte, ako to vyriesite.

Úraz dieťaťa ma samozrejme mrzí, ale prečo to riešite na fóre? Ak máte pocit/podozrenie, že ide o výrobnú vadu resp. "skrytú technickú chybu", vezmite bike do Hrádku a nechajte skontrolovať pripadne vyjadriť sa k tomu predajcu.
Keďže ste neposkytli ani fotky, ťažko si budeme domýšľať príčinu.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 12:50:21
01
Hlavne je to ročný bicykel, takže čo s tým má Mtbiker. Ak neviete identifikovať príčinu defektu, tak to dajte do poriadneho servisu. V živote som dostal už X defektov ale ani raz som kvoli defektu nemal nehodu. Ani som len nespadol. Mohol byť aj nízky tlak v pneu a dieťa seklo dušu o raf. Ale predpokladám že tlak v pneu bol v najlepšom poriadku
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 16:30:07
01
Také rozrezania sa občasne dejú a súvisia najčastejšie s nevhodnou vložkou v ráfe. Často nedostatočne širokou, tvrdou a s jej okrajom sa duša časom pod tlakom rozreže. Samozrejme ak nešlo o vyššie spomenuté seknutie duše cez ráfik.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 16:54:48
00
Mne sa podobné defekty diali, keď mi degradovala paska na rafe a skrutila sa. Odhalila diery na niple a defekt bol na svete.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 17:34:41
00
petergros777 vyzeralo to nejak takto ? preview.redd.it

Netvrdim ze to tak bolo urcite ale viem si predstavit ze najskor dcera sekla dusu i plast a nasledne synovi vysla dusa z plasta cez dieru koli comu praskla.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 19:03:33
00
Nie tak daleko od seba. Sedelo by to skorej na sirku toho pasika co je na rafe. Dusa bola po prvom defekte vymenena za novu. Na novej sa stalo nasledne to iste. Vcera sa na to nezavisle pytala manzelka s dcerou v inom cyklo obchode kde nieco nakupovali a bolo im tam potvrdene co aj tu hore v teme, ze to seka ten plastovy pasik na rafe. Tak som to zacal hladat na nete a viac menej ta hypoteza sedi lebo to tam spominaju nezavisle viaceri. Uz niekolko desatroci servisujem vsetky nase domace bicykle a je ich mnoho, defekty su na dennom poriadku ale vzdy to byvalo dokola to iste co vyberam z plasta: sklo, trn z krikov/stromov, drot, resp. nejaky iny predmet, pripadne dusa praskne vadou ci starobou, ale to na nej vidno. Toto bolo prvy raz takto cudne. Blbe je ze sa take vyrobky predavaju nadalej a moze sa to stat aj dakomu inemu. Nechcem nikoho obvinovat, je to len moja domnienka. Uz tu nejdem dalej rozoberat, nemam na to cas.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 21:41:23
00
Ak by to bolo prerezane od pasky, tak by to bola jedna diera. Predratie chvilu trva a dve naraz by sa nespravili.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 22:44:47
01
Hlavne na rocnom bicykli,kde uz bolo aj koleso rozoberane,za to moze Mtbiker :facepalm:
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 06:36:15
00
V prvom rade prajem skore uzdravenie, taketo situacie nevidime radi ani ako cyklisti ani ako predajcovia.

Foristi uz investigovali, dôvodov poskodenia a defektu moze byt viac. Seknuty rafik, seknuty plast, teplota - tu by som sa obzvlast pristavil nakolko v piatok bol jeden z extremnych dni a vyssi tlak v spolupraci so slnkom/teplom mohli zohrat ulohu. Skratka hypotez co sa mohlo stat je viacero a takto cez monitor tazko urcit pricinu aj ked uz vyberame z 2-3moznosti.

Pozrel som co za bike ste kupovali ale to, co napisem plati pre vsetky bicykle ci tovar v nasej ponuke - sme reseller, teda okrem par desiatok produktov, ktore objednavame z vyroby predavame tovar tretej strany. Nepredavame tovar neoverenych no name znaciek = pracujeme s overenymi vyrobcami. Tito vyrobcovia produkuju svoje vyrobky na zaklade noriem, co deklaruju vyhlasenim o zhode s konkretnymi normami a nesu zodpovednost za to ak dany vyrobok norma nesplna.

Prax samozrejme ukazuje, ze problemy sa deju a tu prichadza na rad stahovanie vyrobkov z trhu, ich oprava ci zamena. Toto je aktualne napr vo velkej kauze karbonovych kolies DT Swiss, v nedavnej minulosti sa stahovali lavinove batohy Ortovox ci vidlice na gravloch od BMC, rozlepene Shimano kluky- nie je to vobec udalost raz za dekadu ale realne su to 1-2 pripady rocne. Skratka v momente ako dostaneme info o tom, ze sme predali vyrobok, ktory je vadny a moze ohrozit zdravie koname, kontaktujeme a riesime.

Cize nech to zosumarizujem smerom k prvemu prispevku, ktory odkazoval na nas ako predajcu a nasu zodpovednost, resp neinformovanie - ak by sme mali informaciu, ze produkt, ktory pouzivate nie je bezpecny informaciu dostanete a riesime to, tento pripad to ale nie je a jedna sa o nestastnu situaciu, ktora mohla byt sposobena roznymi faktormi. To, ze sa podobne pripady stali a stanu pri mnozstve bicyklov, ktore predavame je bohuzial faktom, ktory ale nedokazeme ako predajca ovplyvnit.

Sam som rodic, urcite pri tak vaznom zraneni by aj moje emocie boli silne a potreboval by som to riadnu chvilu spracovat a vstrebat. Chapem a rozumiem. Radi vas petergros777 privitame v Hradku a pozrieme sa na to a skusime najst riesenie a pricinu. Nasi chalani ale za to ozaj nemozu.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 08:01:15
014
keyboard_arrow_up