26. deň tripu – zúfalstvo
Written by
Tomáš Mifkovič
in
Uncategorized
Spal som posediačky,
bajk opretý o značku a ja o bajk. V noci som si vytiahol celtu a zabalil sa do nej. Aspoň som nemal toľko roboty ráno. Štartoval som o 5 a Do dediny vzdialenej asi 25km mojím smerom som prišiel na obed. Tam som spravil nákup (vifonky, cukríky a malinovky (lebo vodu nemali). Dal som sa stúpať do kopcov, po chvíli som videl zapadnutý kamión, už tam boli ľudia a vyprosťovali. Pridal som sa, podarilo sa a kamionista mi povedal, že ma zvezie. Tak som ušetril možno aj deň, zviezol ma tak 30km, bola to horská cesta, nie asfalt ale štrk a retrakom ujazdene koľaje. Potom povedal, že ja idem rovno a on doprava. Tak som už bol skoro n kopci a už to bolo viacmenej len z kopca. Jednoduchá cesta. Nezdalo sa mi to, podľa
mapy som sa vzďaľovať od mojej cesty ale podľa kompasu stále cca dobrým smerom a cesta tu bola. Pastier, ktorého som stretol to potvrdil. Pokračoval som po ceste a keď som pozrel do mapy bol som tak o 30km vedľa od cesty ale išli sme súbežne. Takže cesta ide na západ a ja mám ísť na juh aby som prišiel na cestu. Poadla tma a dal som na kompas. Po potoku (vyschnutom) som išiel (po prúde) na juh až západ, potom bola cesta, tak po ceste na západ, potom som to struhol púšťou (všetko za tmy), našťastie som našiel potok zas, potom som našiel aj cestu a viedla na juh. Začala stúpať do konca (teraz som mal mať 60km z kopca), čo ma zneistilo zas ale stále idem na juh. Za chvíľu som zistil, že už na dnes stačí… Postavil som
stan tak aby napinacia plachta zakryla aj časť bajku, len tak, úplne vedľa cesty. Keď pôjde auto budem potrebovať aj šťastie, že pôjde po ceste.