Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nazdar. Zaujímalo by ma či niekto riešil alebo rieši dovoz komponentov z Číny ako fyzická osoba tj. pre svoju potrebu. Ako je to momentálne s clami a antidumpingom pri dovoze na Slovensko? Ako prísne prebieha colný proces?

Prečo sa pýtam - našiel som stránku https://waltlytitanium.com/ kde si môžete nechať spraviť titánový rám presne na mieru. Našiel som nejaké skúsenosti ľudí na youtube a inde, a viac menej bola spokojnosť. Podľa toho čo som sa dočítal, za titánový rám + karbonovú vidlu platili ľudia plus minus 1200 USD (samozrejme záleží asi ako si ten rám presne nakonfigurujete). Mám chrobáka v hlave lebo mať rám na večnosť a presne podľa seba je celkom lákavé. Len ma zaujíma koľko si k tým 1200 USD mám pripočítať, že mi vyrúbu clo, antidumping atď.... Je nejaký spôsob ako to obísť? Niekde v starších príspevkoch som zachytil, že ak je pôvod tovaru deklarovaný z Hong Kongu tak sa antidumping neplatí. Ako sa to ale kontroluje? Musí byť proste na faktúre uvedená firma so sídlom v Hong Kongu? Budem rád ak sa podelíte s vašimi skúsenosťami.
Zobraziť komentár 30.08.2025 - 21:45:41
00
Clo je najmenšia položka (4,7%). Najväčšia položka bude DPHčka 23%. Antidumping sa ťa netýka pokiaľ si nedoviezol viac ako 299ks rámov za mesiac.
Zobraziť komentár 30.08.2025 - 21:55:27
02
arrow_leftadam8687 napísal:
Nazdar. Zaujímalo by ma či niekto riešil alebo rieši dovoz komponentov z Číny ako fyzická osoba tj. pre svoju potrebu. Ako je to momentálne s clami a antidumpingom pri dovoze na Slovensko? Ako prísne prebieha colný proces?

Prečo sa pýtam - našiel som stránku https://waltlytitanium.com/ kde si môžete nechať spraviť titánový rám presne na mieru. Našiel som nejaké skúsenosti ľudí na youtube a inde, a viac menej bola spokojnosť. Podľa toho čo som sa dočítal, za titánový rám + karbonovú vidlu platili ľudia plus minus 1200 USD (samozrejme záleží asi ako si ten rám presne nakonfigurujete). Mám chrobáka v hlave lebo mať rám na večnosť a presne podľa seba je celkom lákavé. Len ma zaujíma koľko si k tým 1200 USD mám pripočítať, že mi vyrúbu clo, antidumping atď.... Je nejaký spôsob ako to obísť? Niekde v starších príspevkoch som zachytil, že ak je pôvod tovaru deklarovaný z Hong Kongu tak sa antidumping neplatí. Ako sa to ale kontroluje? Musí byť proste na faktúre uvedená firma so sídlom v Hong Kongu? Budem rád ak sa podelíte s vašimi skúsenosťami.

Nechapem, co riesis, mrkol som na ich stranku a maju klasicky shipping DHL alebo EMS, to znamena, ze ti pride kurier az k domu a ty sa ani len nedozvies, ci a ako to vobec bolo preclene. To si prepravca sam vyriesi.
Zobraziť komentár 31.08.2025 - 11:02:27
00
arrow_leftblackpyros napísal:
Nechapem, co riesis, mrkol som na ich stranku a maju klasicky shipping DHL alebo EMS, to znamena, ze ti pride kurier az k domu a ty sa ani len nedozvies, ci a ako to vobec bolo preclene. To si prepravca sam vyriesi.

No ja som po pravde nikdy nič z Číny v tejto hodnote neobjednal čiže netuším. Len sa mi nechce veriť, že to je takto jednoduché, že pošlem DHL a nestarám sa o clo.... Mám to potom chápať tak, že rovno výrobca mi dá cenu vrátane cla? A máš to osobne odskúšané, že tovar za 1000 eur proste príde bez toho aby to colníkov zaujímalo?
Zobraziť komentár 31.08.2025 - 16:29:04
00
Ano presne tak, predajca si to clo uz zarata v cene, ako pisala Kristina, clo je aj tak minimalne vyznamna polozka. Tebe predajca pravdepodobne pripocita k vyslednej cene produktu postovne za DHLku (z Hong Kongu rataj cca 150 dolarov za letecku prepravu, na to sa uz kludne opytaj predajcu, ake ma podmienky) a ty uz riesis len to, aby si bol na adrese dorucenia, ked ti pride kurier s balikom. Kurierska spolocnost si preclenie vybavi sama a naklady si zohladni samotny predajca. Ja som uz objednaval kartonovy ram z Ciny (platba bola do Hong Kongu) za cca 500 dolarov a ani netusim, ci to nejakych colnikov zaujimalo, mna to rozhodne nezaujimalo, lebo to neni moja vec, riesila to kurierska spolocnost.
Zobraziť komentár 31.08.2025 - 17:10:25
01
keyboard_arrow_up