Kategórie
Bike-techNakoniec som dostal napad a kupil som ohrievač voskov ? parafin a vosk z klasickej sviecky
Pomer 1:1
To je tip pre "voskárov" o ktory som sa chcel podelit.Este len experimentujem,tak ak mate aj vy dake napady a skusenosti,tak dajte vediet.Cau ?
savings Joe's Ceramic Chain Wax DRY vosk na reťaz, 125 ml
7,39 €
savings
MOC 12,49 €
-10% CeramicSpeed UFO Drip Wet Conditions vosk na reťaz, kvapkadlo, 100 ml
19,90 €
-10%
MOC 22 €
savings SILCA Secret Chain Blend horúci vosk na reťaz, 500 g
40,99 €
savings
MOC 60,99 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
17,49 €
savings
MOC 29,99 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Wet Lube mazivo na reťaz, 120 ml, kvapadlo
16,89 €
savings
MOC 29,99 €
savings Muc-Off C3 Ceramic Dry Lube keramické mazivo na reťaz, 50 ml, kvapkadlo
12,59 €
savings
MOC 19,99 €
Dobrý nápad pokračovať tu, aby sme to tam nezapratávali iba voskovaním.
Prosím kde kupujete PTFE prášok? Aliexpress je ok voľba?
Ja som bral z ali.
Stupne neriešim Keď to akože prepalim je cítiť parafin ako keď horí sviečka.
No ja retaze zohrievam v hrnci spolu s voskom, tak dlho az kym sa vsetok vosk uplne neroztopi (cca 75 min v pomalom hrnci). Vosk takto lepsie zatecie dovnutra ked sa retaz teplom roztiahne, potom nemusim 10 min cakat a pretrepavat, staci prudko premiesat retaze par desiatok sekund pred vytahovanim, vytahujem vzdy po jednej, necham par sekund odkvapkat nad hrncom a trosku vychladnut (tak aby vosk na nej bol este stale kvapalny), potom retaz vezmem do handry a celu ju vyutieram a zavesim, nic nemusim po stuhnuti lamat.
Vosk mimo vnutra clankov je uplne zbytocny, ba az neziaduci - lepi bordel, aj tak niesom schopny retaz uplne dokonale vyutierat, takze nejaky ten bordel sa na retaz po 400 km nalepi z vnutornej strany pohonu, vonkajsia byva dost cista. To sa ale lahko potom ocisti pred opatovnym voskovanim handrou namocenou do horucej vody (resp. namacam samotne retaze do horucej vody a handrou len zotieram spinu). Retaze potom nechavam vzdy dokladne uschnut, mokre do vosku urcite nedavam a nespolieham sa na to, ze sa vsetka voda aj vo vnutri clankov odpari pri vareni, tam kde by ostala voda, vosk nezatecie, voda ho odpudzuje.
Moja predstava je taka,ze skúsim navoskovat,vydrží to snáď nejakých 200km a potom si pomôžem squirtom,tak,aby som voskoval až pri 500 km,kedy dám ďalšiu retaz /točím tri reťaze po 500km/
edit: cestny bike, vyjazdy len za sucha (hej som fajnotkar), vacsinou kopce (na 100km/1km vyskovych)
Podľa mňa asi bude rozdiel vo výdrži medzi ľahkým jazdcom kadenčne jazdiacim rovinky a medzi 90+ kg jazdcom jazdiacim silovo (ináč sa nedá) kopce ?
Nepodcenoval by som to, radšej poriadne vycistit prvýkrát
priprav sa aj nato, ked to budes robit v byte, ze ten vosk ti po aplikacii na retaz a nasledne ked to budes nahadzovat na bike a tocit klukami, tak ten prebytocny vosk budes mat popadany pod bicyklom, takze bude treba vysavat minimalne kym tie prebytky nebudu prec
My leniví ju nahodime preto až pred domom?