Fico moze zrusit vsetky sviatky, s jadrom jeho volicov to ani nepohne. Presvedcil ma o tom svagor, ktory je prorusak a ficovolic. Ked som sa ho pytal co vravi na to, ze celu konsolidaciu zbabrali a mame este vacsi dlh, ze nam zrejme znovu pribudnu nove dane, resp. zvysia tie co mame, plus zrusia sviatky a pojde sa pekne do roboty len pokrcil plecami a vraj si musime zvyknut. Proste ziadne kriticke myslenie, len pozeranie tych ***** ficovych videii na YT. To mu staci.
To sú ľudia čo potrebujú nenávisť
perfektne to povedal šéfredaktor českého Respektu Erik Tabery.
Pustite si niekedy tlačovku Roberta Fica bez zvuku,
„Z tých obrazoviek ide permanentný útok a na spoločnosť to má vplyv a mení ju to. To je človek, ktorý nemá nad sebou kontrolu, a to nie je dobrá správa.“
Cyril a Metod majú historickú podstatu pre nás, to by som nechal.
Pozor, nie je to také jednoduché. Misia a pôsobenie Cyrila a Metoda smerovalo Veľkú Moravu do sféry východnej cirkve a keby sa dopady misie udržali, tak sme dnes v kultúrnej skupine s Ruskom, Bulharskom, Ukrajinou... Našťastie (podľa mňa) žiaci C&M boli nútení nedlho po ich smrti odísť z Veľkej Moravy a Slovensko sa definitívne ukotvilo v latinskej liturgii a je v západnej kultúrnej skupine, podobne ako Češi či Poliaci. (Nemám nijakú definíciu "kultúrnej skupiny", odlišujem to najmä písmom). To bol mimochodom aj pôvodný plán kniežaťa Rastislava, ktorý nevyšiel - síce cirkevná samostatnosť, ale vo sfére Ríma. Žiadosť do Konštantínopola bol až plán B.
Takže iste, C&M mali na území dnešného Slovenska akýsi význam, ale považujem ho (a nielen ja, ale aj mnohí historici) za veľmi preceňovaný. Podľa mňa si štátny sviatok určite nezaslúžia, ich význam pre Slovenskú republiku je viac mýtický ako ozajstný.
boha jeho taka 7 bolestna a 3 krali su nam prednejsi ako 17.11. a den ustavy?
Myslel si deň trhacieho kalendára? Ústavu treba v prvom rade dodržiavať, nie oslavovať. Deň ústavy je hejslovácky sviatok a je dobre, že ho zrušili ako deň pracovného pokoja. Nech si hejslováci ústavu oslavujú koľko chcú (a podľa možnosti za svoje), ale niet dôvodu na pracovné voľno.
Efektivitu prace ma zohladnovat mzda. A nie teraz celoplosne vpodstate skracovat ludom "dovolenku".
Nepísal som o efektivite práce, ale ekonomiky. Efektivita slovenskej ekonomiky je na európske pomery nízka a aj preto máme nízke mzdy.
Efektivita je (zjednodušene) pomer medzi nákladmi a výnosmi a každý štátny sviatok tento pomer ešte viac zhoršuje - v štátny sviatok platy bežia rovnako ako v pracovný deň (ba dokonca sú vyššie), ale výsledky sú oproti pracovnému dňu oveľa menšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
keby nerozkradali stat uz 14rokov, nic sa rusit nemuselo.
Zakon, ktory to ma zariadit, stale nebol schvaleny. Takze zatial je 17.11. stale dnom pracovneho pokoja.
perfektne to povedal šéfredaktor českého Respektu Erik Tabery.
Pustite si niekedy tlačovku Roberta Fica bez zvuku,
„Z tých obrazoviek ide permanentný útok a na spoločnosť to má vplyv a mení ju to. To je človek, ktorý nemá nad sebou kontrolu, a to nie je dobrá správa.“
https://dennikn.sk/4816643/sefredaktor-respektu-tabery-za-vsetko-zle-co-sa-deje-moze-v-prvom-rade-pellegrini/?cst=1276a1da9ccea24d0e84ca5da1c65a200daaf9aa426ffe16a1c7a600fd06499d
mimochodom, 1.11. nie je cez vikend kazdy rok
1.5. a 8.5. to malo byt
C-M, SNP a Svati su buduci rok cez vikend. Oni chcu dni pracovne pokoja zrusit len na rok, vraj. Cize tieto 3 dni im moc do kasy nepridaju.
ešte by sa mali pustiť aj do infovojny, tá je ešte radikálnejšia a neverím, že tam nie je ruský vplyv a peniaze.
Cyril a Metoděj přišli o kolo roku 863
Pozor, nie je to také jednoduché. Misia a pôsobenie Cyrila a Metoda smerovalo Veľkú Moravu do sféry východnej cirkve a keby sa dopady misie udržali, tak sme dnes v kultúrnej skupine s Ruskom, Bulharskom, Ukrajinou... Našťastie (podľa mňa) žiaci C&M boli nútení nedlho po ich smrti odísť z Veľkej Moravy a Slovensko sa definitívne ukotvilo v latinskej liturgii a je v západnej kultúrnej skupine, podobne ako Češi či Poliaci. (Nemám nijakú definíciu "kultúrnej skupiny", odlišujem to najmä písmom). To bol mimochodom aj pôvodný plán kniežaťa Rastislava, ktorý nevyšiel - síce cirkevná samostatnosť, ale vo sfére Ríma. Žiadosť do Konštantínopola bol až plán B.
Takže iste, C&M mali na území dnešného Slovenska akýsi význam, ale považujem ho (a nielen ja, ale aj mnohí historici) za veľmi preceňovaný. Podľa mňa si štátny sviatok určite nezaslúžia, ich význam pre Slovenskú republiku je viac mýtický ako ozajstný.
Myslel si deň trhacieho kalendára? Ústavu treba v prvom rade dodržiavať, nie oslavovať. Deň ústavy je hejslovácky sviatok a je dobre, že ho zrušili ako deň pracovného pokoja. Nech si hejslováci ústavu oslavujú koľko chcú (a podľa možnosti za svoje), ale niet dôvodu na pracovné voľno.
Nepísal som o efektivite práce, ale ekonomiky. Efektivita slovenskej ekonomiky je na európske pomery nízka a aj preto máme nízke mzdy.
Efektivita je (zjednodušene) pomer medzi nákladmi a výnosmi a každý štátny sviatok tento pomer ešte viac zhoršuje - v štátny sviatok platy bežia rovnako ako v pracovný deň (ba dokonca sú vyššie), ale výsledky sú oproti pracovnému dňu oveľa menšie.
Cyril a Metoděj přišli o kolo roku 863
Na toto pozor!
Jasne sa tam píše, že přišli o kolo! Je teda podozrenie, že im bolo ukradnuté.