Keďže takáto a podobná téma tu ešte nie je, môže každý e-biker pridať svoje skúsenosti s prasknutými rámami, prípadne inými poškodeniami a ich riešení v rámci záruky alebo aj po nej.
Ja som si na dovolenke všimol na mojom
ebiku TREK Rail drobnú prasklinku na sedlovej trubke úplne hore nad posledným zvarom cca 2cm pod sedlovkou. Prasklina bola cca do polovice obvodu trubky. Ebike má 4 roky takže klasická 2 ročná záruka už bola čau. Ale spoliehal som sa na "doživotnú" záruku na rám od TREKu. Šiel som s bikom ku predajcovi, nafotil prasklinu, výrobné číslo rámu, bike z oboch strán a poslané do TREKU. O týždeň mi predajca volal, že nový rám je na predajni. Bol som kuk a skoro som z nôh spadol. Nie iba predný rám, TREK poslal komplet rámovú sadu predný trojuholník + zadná stavba +
tlmič + veškeré adaptéry, úchyty a kryty na batériu a motor. Po prestavbe zo starého rámu a kúpe novej elektroinštalácie mám za cca 500€ úplne nový ebike. Akurát si musím zvyknúť na inú farbu. Namiesto modrej je bordový:-) Takže aj preto som TREKu verný už roky a je to už môj 4. bike od nich.