Páči sa vám, že sa v školách učí náboženstvo? Nepatrí to do krúžkov - po škole? V ústave je zakotvené v Čl. 1
Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.
Ocenil by som vecnú debatu.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08
Viem, ze cirkev poskytuje aj dalsie pridruzene sluzby k duchovnym (hospic, socialna starostlivost , a pod.) , a nahradit ich v kratkom case, po personalnej stranke by bol problem.
ústavný súd po schválení medzinárodnej zmluvy už nemôže posudzovať jej nesúlad s ústavou pretože schválená medzinárodná zmluva mu je nadriadená.
takže jediná šanca je jej otvorenie po dohode s vatikánom.preto sa treba spätne pozrieť kto ju v roku 2000 presadzoval a vehementne sa za ňu zasadzoval.
Btw A nemoze to byt aj naopak? Ze osobne sa to mnohi ludia boja priznat a v scitani to praveze slobodne priznaju, lebo tam to nikto nevidi?
To co som cital roky dozadu, to obsahuje, ovsem musia suhlasit obe strany. To co sa podpisalo, moja take-away message ked som si to cital, bol taky hybrid bianco seku a neurcitych vagnych popisov. Ovsem, niesom pravnik, "toboz" medzinarodny, takze taketo znenia mozu byt uplne ok, a vlastne to bola "uvodna" dohoda, ktora mala byt nasledovana dalsimi upresnujucimi dohodami.
O to trapnejsie su vykriky celeho cirkevneho spolocenstva pri veciach ako istanbulska zmluva/deklaracia a podobne.
Btw A nemoze to byt aj naopak? Ze osobne sa to mnohi ludia boja priznat a v scitani to praveze slobodne priznaju, lebo tam to nikto nevidi?
Ak ide o tlak okolia a blizkych , neda sa hovorit o svojpravnom rozhodnuti.
Ad. Btw. To by praveze bolo ovela menej veriacich podla scitania.
Ďaľší pedofilný kňaz
Cernak je uz podla obhajcov krotky ako baranok a nepredstavuje ziadne ohrozenie pre spolocnost.