Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_lefta-biker napísal:
Vieme co ta serie ale uvedom si ze je to to iste ako ked vodicov aut serie ze sa vsetko robi pre cyklistov, tu sa zrusia parkovacie miesta aby tadial mohol ist cyklochodnik, tam sa zrusi jeden pruh aby tadial mohol ist cyklochodnik. Tiez sa citia rovnako ako ty, ze sa pre nich nic nerobi a len su koli inej skupine obmedzovani. Ak by boli cyklisti na tom mieste voci chodcom ohladuplnejsi tak sa to mozno nijak neriesi, mozno by tam neboli retardery, mozno ani ta znacka a mozno by sa tie macacie hlavy riesili inak.

samozrejme, vzdy je jednoduchsie obmedzovat ovela mensiu skupinu na ukor vychovy tej vacsej. Hlavne ta velka skupina ma vacsiu silu pri hlasovaniach, volbach, v mediach, soc sietach etc. takze riesit to ze ovce a jahnata porusuju permanente vyhlasku a chodia tak ako nemaju je proste nemozne, urobime to tak aby sme ich ochranili v tomto konani a nasadime psa ktory bude brechat na okolie.

ivast no ved hej ale to zas nie je pohodlne pre MLBA aby ten ktory sa vozi po lese stale niekde vystupoval a otvaral a zatvaral :D
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:00:35
00
Pozri, v turisticky atraktivnom mieste bude vzdy uprednostnovana bezpecnost najslabsich cize prave chodcov. To nieje jednoduchsie ale logickejsie. Bohuzial tam je to miesto atraktivne hlavne pre rodiny s detmi, za pekneho pocasia je to tam plne, ani keby tam nikto na tej ceste nebol tak tadial nemozes svihat 30-tkou. Myslim ze Raca je rada ze tam take miesto vzniklo tak ho zveladuje viac a viac. A to znamena i to ze sa snazi tych ludi ochranit pred urazmi. Rozne miesta sa prirodzene v case menia, ked tam mas viac chodcov a ludi co tam oddychuju tak sa im to miesto prisposobuje, trebars tam vznikne pesia zona. Keby namiesto toho tadial kazdu hodinu preslo 6000 cyklistov tak tam asi take miesto nevznikne alebo je umiestnene len na jednej strane. Ja osobne s tym nemam vobec problem, ked bude treba nemam problem tadial bicykel potlacit. Jedine mam problem s retarderom a fakt som koli tomu bol nastvany na ludi koli ktorym to tam je - na cyklistov.
Spominas i volby, media atd. Za mna ked ma plno ludi negativnu skusenost s cyklistami alebo si o takej skusenosti precitaju/pozru tak mozem cakat ze sa to casom niekde prejavi - pri navrhoch, pri hlasovaniach, pri pisani clankov, pri celkovej nalade spolocnosti voci cyklistom. To je tiez logicke.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:39:44
014
arrow_leftscarinko napísal:
samozrejme, vzdy je jednoduchsie obmedzovat ovela mensiu skupinu na ukor vychovy tej vacsej. Hlavne ta velka skupina ma vacsiu silu pri hlasovaniach, volbach, v mediach, soc sietach etc. takze riesit to ze ovce a jahnata porusuju permanente vyhlasku a chodia tak ako nemaju je proste nemozne, urobime to tak aby sme ich ochranili v tomto konani a nasadime psa ktory bude brechat na okolie.

ivast no ved hej ale to zas nie je pohodlne pre MLBA aby ten ktory sa vozi po lese stale niekde vystupoval a otvaral a zatvaral :D

ty si bol vzdy taky svojsky a aj ti to zostalo... ja, ja, ja, potom dlho nic, potom <> s kocikmi, deti a ostatni yebnuti ludia...

vacsinou to tak byva, ze mensia skupina sa prisposobuje ten vacsej, to su zakladne principy evolucie, demokracie aj ejakulacie...
a nic ti nebrani nechodit tadial resp. to obist lesom
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 12:58:23
010
arrow_leftfokel napísal:
ty si bol vzdy taky svojsky a aj ti to zostalo... ja, ja, ja, potom dlho nic, potom <> s kocikmi, deti a ostatni yebnuti ludia...

to "svojsky" mohlo byt kludne vyhviezdickovane :D
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 13:10:10
00
Ako som povedal, zbytocne sa tu vobec rozpisovat. Kazdy iny nazor ako kladny je odsudeny na hejt. Vsetci tu chcu byt za peknych, hlavne ti co tade nejazdia ani, alebo nie na cestaku. Viac nema vyznam reagovat.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 13:34:34
01
bavíme sa o mieste kde je veľa detí a kde sú "záujmové miesta" naľavo aj napravo od cesty ... tu naozaj nejde o to, že sú nevychované deti a nevedia sa pozrieť doľava doprava ... tu naozaj nejde o to byť za pekného ...
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 13:36:54
012
Ved ano, aj to bol zamer podla mna. Najskor tam bol jeden bufet s langosmi. Urobime detske ihrisko na druhej strane cesty a kedze tam budu pobehovat deti cez "cestu" tak to urobime tak aby to uz cesta nebola ale vlastne pesia zona. Ostatni nech sa idu bodnut ked sa im to nepaci.

U slivu na tej luke by tiez mohli urobit preliezky, smykacky a tu krizovatku zabit nejakymi retardermi. Jaj pockat, tam sa nedostanu autami ani busom tak tam netreba, tam deti nepridu.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 13:46:23
03
samozrejme, že je to zámer ... ľudia chcú relaxovať v prírode a zároveň tam mať komfort :) divočinu nájdeš u lto-a v poloninách ... ono to naozaj nie je útok na cyklistov
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 13:58:58
07
arrow_leftivast napísal:
Ano scarinko, o znacke s obmedzenim na 10km/h sme si uz pisali, pamatam si. Stvoradovy anticyklisticky retarder zlozeny z cyklo friendly retarderov tiez kvoli nejakym retardom nepomohol, ale macacie hlavy si myslim uz urcite zaberu LOL ...

chce to poctive dracie zuby :devil:
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 14:14:14
00
nedavno som niekde videl take indicke ci pakistanske zabrany proti vstupu riksi, nieco ako mreze co maju alpske krajiny aby im dobytok nezdrhol ale stale tadial moze prejst vozidlo ci pesiak, v tomto pripade retarder, obluk po celej sirke ale z mrezi cez ktore prepadne uzke koleso a napichne sa na pripravene ostne. Da sa to obijst ked cez to clovek prejde sikmo ale na ziletkarov by to stacilo :D
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 14:18:31
02
Banda teraz trochu mimo Vašej aktuálnej debaty…

Chcel by sa niekto pridať zajtra na výjazd?

Budem štartovať o 09:00 pod Červeným mostom, výjazd na pohodu, nie som dupač ani letec, trasa (predbežne) Kačín odtial cez prvú čas Cerovky na Malý Slavín, potom asi Biely kríž (podľa počasia, ak by fučalo tak nie), možno TBKčka alebo Krasňanský smerom hore na Kamzík a Drive8.

Ale to by sme sa prípadne ešte dohodli, ak by sa teda chcel niekto pridať píš rovno správu 😊
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 16:07:54
00
arrow_leftscarinko napísal:
Urobime detske ihrisko na druhej strane cesty a kedze tam budu pobehovat deti cez "cestu" tak to urobime tak aby to uz cesta nebola ale vlastne pesia zona. Ostatni nech sa idu bodnut ked sa im to nepaci.

Ti "ostatni" si ty a mozno tak 20 dalsich ludi, ktorym 10-15 sekundove zdrzanie pribrzdenim pri detskom ihrisku robi take neskutocne problemy. Dalsie tisicky ludi (ci uz turistov, cyklistov alebo rodicov) su s tym uplne OK.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 17:38:37
37
scarinko Takto by ti to stacilo? :lol:
Príloha:
556549673_1363996685421495_8407155677574525474_n~2.jpg
556549673_1363996685421495_8407155677574525474_n~2.jpg 330.94 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.10.2025 - 18:41:19
33
scarinko ty si tak netolerantný, arogantný Zlovák, že to svet nevidel. Ty, ty, zasa iba ty a všetci ostatní si trhnite nohou.
Super to spravili ak to spomalí neohľaduplných hajzlov, ktorí zvyšujú nenávisť voči nám cyklistom svojou nebezpečnou a rýchlou jazdou na exponovanom mieste.
Tie plachty nie sú ideálne, hlavne v prípade dažďa a sneženia sú na nič.

Prílohy:

20251002_141306.jpg
20251002_141306.jpg 464.1 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

20251002_141335.jpg
20251002_141335.jpg 298.12 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.10.2025 - 18:52:14
011
Neviem ci ma rodinu, deti. Mozno by sa na to inak pozeral.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 19:50:19
01
keyboard_arrow_up