Ako by zareagovali?
Mam osobnu skusenost…
Medzi Hlinikom na Hronom a Sklennymi Teplicami na takej tiahlej rovinke sa mi nieco mihlo v priekope. Nezdalo sa mi to, bola noc… 00:00 alebo take nejak. Cuvol som… v priekope clovek, reagoval velmi zmatene, moc som alkohol necitil. Volam 112/155/158 normalne sa nic neunuval. Po takmer hodine a niekolkych telefonatoch som ho nalozil do auta a odviezol do Hlinika na OMV, aby tam pockal na sanitku.
Na pumpe ho nechceli nechat pockat. Tak som mu kupil caj do rano a povedal tam obsluhe, ze je to ich zakaznik, aby to repektovali. Musel som odviezt rodinu do BS. Povedal som im, ze sa vratim. O cca 1-2 hodky som sa vratil skontrolovat situaciu. Nastastie ho uz vzala sanitka.
Ale pristup 158/155/112 uplne TUPY. Normalne som nechapal.
Na 158 mi povedali, ze su busy… tak som im povedal, ze teraz som siel okolo
pumpy kde hliadka pila kavu a maju zdvihnut zadok … nezdvihli. Cele zle. Nech to bol ktokolvek, ale ludskost ludi okolo niGde. Nevyzeral ma nejakeho uplneho bezdomovca, ale pre kazdeho v tom case nebol hodny na prezitie. Nastastie nemal ziadne zranenia, ale ak by bol raneny, vnutorne krvacanie po zrazke alebo cokolvej kritickejsie… nema sancu prezit.