Lokalizácia
Formulár sa odosiela
najvyšší čas odsťahovať sa tam
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 09:38:17
010
Nerozumiem tej panike. corsair ten tvoj nosič vyzerá na miestne pomery ako nový. Tak sup s nim este naspak do Ciny par krat hore dole. :)
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 15:18:01
00
Jeeemine, už ho nikam neposielaj 🙈 nech už sadne do lietadla a hajde do Slovakistanu, lebo už mám obhryzené všetky nechty :P :lol:
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 18:58:13
04
Prečo mu chceš zle?
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 19:00:13
12
Večer som sa stavil ešte na pumpe cestou. Stavil sa nejaký ujo, že aj on má bicykel. A hneď saa ujala obsluha, prišiel aj manažér, začali sme trochu kecať. Vraj si mám ľahnúť (miesto oproti pumpe) aj som sa celkom vyspal ale mňa keď žerú komáre tak sa mi zle spí. Ráno som šiel nájsť nejaký obchod s bicyklami aby som kúpil nosič. Našiel som, bolo však zatvorené zatiaľ. Šiel som si teda na "palacinky" a počkal som, kým otvoria. Jeden bol otvorený, ujo začínal pliesť kolesá. Povedal, že ostatné otvoria o 11. Tak som bol pri ňom, že mu pomôžem s tými kolesami, aspoň mi prejde čas. Pootvarali, na výber som mal z dvoch nosičov, oba oceľové. Jeden bol veľmi ťažký a druhý nemal úchyt na svetlo. Tak ten ťažký som si vybral. Ujo mi ho aj namontoval. Peniaze nechceli. Bol som oproti, nech im spraví všetkým čaj na dva dni ma môj účet a on mi dal kolu (cold drink). Že mám šetriť peniaze, že to je zadarmo pre mňa. Vyrazilo mi to dych. Začal som na mobile pozerať, kam to mám vlastne ísť sa ubytovať.Zatiaľ sa stavil ten ujo zo včera, čo "má tiež bicykel", on išiel na to ubytovanie so mnou a začal som mať dojem, že je z polície ale povedal, že nieje. Prišla dolu pani, on sa jej začal vypytovať a pani sa ma potom spýtala, či bude mať problémy kvôli mne. Povedal som jej, že toho človeka nepoznám a že všetko mi tu je divné, že sa chcem ubytovať a počkať do odletu lietadla. Videla, že som viac vyplašený ako ona tak mi ešte napísala do prekladača, že som v bezpečí. Povynášal som veci hore a zaspal som ešte som ani nedopadol na posteľ
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 01:31:34
043
Cim toho ludia menej maju, tym viac su ochotni dat zo svojho. Uplne ine zmyslanie. My sme strasne prekonzumovana spolocnost.
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 08:30:24
015
Tomu ver. Tu sú ľudia chudobní a pritom už veľa z nich ma presviedčalo, nech idem buď na čaj alebo cold drink alebo obed či niečo a keď som to prijal, bolo mi hneď jasné, že ten človek ma síce pozval ale sám má málo. Včera som dostal nosič aj s montážou. Niežeby som si ho nevedel namontovať aj sám... Aj cold drink zadarmo. Dnes som bol (na tom istom mieste) na obed, pozval ma včera, včera som mu povedal "today i am full, i come tomorow". Tak som bol dnes. Bohvie ako by na Slovensku zareagovali napríklad na pumpe, keby som sa spýtal to isté čo v Číne či Pakistane "ste nonstop? Môžem tu byť s vami do rána?". Zdá sa mi, že čím chudobnejšia časť sveta, tým pohostinnejší ľudia.
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 12:32:56
010
Ako chudobni cestovat do sveta nebudu moct, tak asi dufaju, ze im o tom svete mimo ich krajiny nieco porozpravas :-)
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 13:03:44
01
Ako by zareagovali?

Mam osobnu skusenost…
Medzi Hlinikom na Hronom a Sklennymi Teplicami na takej tiahlej rovinke sa mi nieco mihlo v priekope. Nezdalo sa mi to, bola noc… 00:00 alebo take nejak. Cuvol som… v priekope clovek, reagoval velmi zmatene, moc som alkohol necitil. Volam 112/155/158 normalne sa nic neunuval. Po takmer hodine a niekolkych telefonatoch som ho nalozil do auta a odviezol do Hlinika na OMV, aby tam pockal na sanitku.
Na pumpe ho nechceli nechat pockat. Tak som mu kupil caj do rano a povedal tam obsluhe, ze je to ich zakaznik, aby to repektovali. Musel som odviezt rodinu do BS. Povedal som im, ze sa vratim. O cca 1-2 hodky som sa vratil skontrolovat situaciu. Nastastie ho uz vzala sanitka.
Ale pristup 158/155/112 uplne TUPY. Normalne som nechapal.
Na 158 mi povedali, ze su busy… tak som im povedal, ze teraz som siel okolo pumpy kde hliadka pila kavu a maju zdvihnut zadok … nezdvihli. Cele zle. Nech to bol ktokolvek, ale ludskost ludi okolo niGde. Nevyzeral ma nejakeho uplneho bezdomovca, ale pre kazdeho v tom case nebol hodny na prezitie. Nastastie nemal ziadne zranenia, ale ak by bol raneny, vnutorne krvacanie po zrazke alebo cokolvej kritickejsie… nema sancu prezit.
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 13:09:06
49
To je niečo iné. Aj tu, keď som len sedel v reštaurácii tak sa tam dotackal (asi) bezďák, (to som pochopil až potom, tu to podľa odevu nerozoznáš) s nohou ako hokejka (zlomený hnat a asi už krivo zrasteny) a ja som sedel najbližšie k vchodu, tak som sa mu uhol nech si sadne a obsluha ho vyhodila.
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 13:25:59
00
Velmi to zjednodusujete. To nie je (len) bohatstvom/chudobou. Moralka, vychova, nabozenstvo... Je lepsie ked ti niekto ponukne kolu zdarma, ale keby si povedal nieco zle, tak ti bez mihnutia oka odsekne hlavu, alebo niekto kto ti tu kolu neda, ale ked s tebou nesuhlasi, tak ta maximalne opluje/vynada/hoci aj zbije. Okrem toho ludia su rozni vsade, natrafis aj na takeho ,aj na takeho, akurat sa meni pomer.

V kazdom pripade diky za citanie, drzim palce nech dokoncis vylet bez dalsich problemov.
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 14:51:42
04
Aky je ďalší bot cesty? Či už do poddunajskej nížiny?
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 16:58:26
00
jj bot
blog.bismart.com
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 17:53:48
02
A ja som dúfal, že si ma všimne astroláb :)
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 18:39:00
01
poddunajskej nížiny

tiež stojí za vsimnutie, keď tak veľmi chces ;)

corsair drž sa, aj s novym nosicom, nech vydrží
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 20:44:14
01
keyboard_arrow_up