Oct 11, 2025      
Public
73. deň tripu - tretí deň hniloby
Dnes som sa ráno zobudil s tým, že idem zohnať krabicu na 
bajk a nejak ju potom v noci prepravim, keď bude redšia premávka. Bol som tam, kde som zohnal nosič. s ujom som si podal ruku a išiel som za iným ujom, s ktorým spm sa dohodol, že mi ju dá. Ale už si asi nepamätal alebo sme sa vtedy nejak nepochopili ale nemal. Pobehal som ďalšie cykloobchody na ulici (celá ulica, ale 
bicykle všetky na jedno kopyto. Také detské alebo tak. Našiel som aj nejaké 28" indické, ako naša Ukrajina. Ale krabicu nemali nikde. Išiel som k ujovi, čo mi dal nosič a povedal, že mám ísť zozadu, že tam nájdem. Ale medzitým má zavolal ujo, ktorému som pomáhal, nach počkám, že on mi ju prinesie. Tak som čakal. On odišiel, nevedel som, čo robiť ale vrátil sa s pokrčenou krabicou od 26" bajku. No dúfam, že bude ok a bejak to tam narvem. Bol som aj tam v reštaurácii na obed ale už opatrne... Len kurča s ryžou. Vrátil som sa na byt, podvečer som sa ešte bol prejsť ale veľmi rýchlo som zistil, čo ma tu nebaví.
Toto celé mesto a celá táto krajina. Premávka je taká hustá, že sa nedá ísť si kľudne bez uskakovania a uhybania sa. Každú chvíľu niekto načahuje ruku aby vypýtal peniaze. Videl som chlapa prezlečeného za ženu (videl som ich viac v Pakistane), niektori chlapi sa o seba obtierajú alebo sa držia za ruky (pritom za homosexualitu je tu vraj 10r basy), asi dôsledky náboženského "odstrčenia" žien zo spoločnosti. Autá, motorky aj rikše trúbia stále, predpisy tu platia len orientačne, semafor alebo policajt v križovatke je len ozdoba. Jazdí sa vľavo (opačne ako u nás) ale často sa vyskytne auto, rikša, či motorka v protismere, najmä keď neodboči včas alebo tam má cestu a je to kratšie. Pritom trubi. Autá hrozne dymia, často som prechádzal z jedného smradu do druhého. Chvíľu smrad od výfukov, akoby uťal a smrad hniloby, čerstvý vzduch je tu nad zlato. Viem, že mi bude ľúto za obedom za 200rupii, burgrom za 150. Ale tu vidím zmysel emisných noriem, dopravných predpisov a odpadového hospodárstva. S tými odpadkami to je veľký rozdiel oproti Číne. Vlastne aj s tými dymovnicami na ceste. A ľudí tu je fakt veľmi veľa. V celom Pakistane.