Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Naga Morich
Zobraziť komentár 22.09.2025 - 15:14:08
03
Udržiavanie pri živote ako prebiehalo? Na jesen si ju vystrihal na pahýlek? Ci rastlina dokázala byt zelená stále?
Zobraziť komentár 22.09.2025 - 15:24:30
00
Pred zimou v 2023 som metrovu rastlinu zrezal cca na 20cm, ostala len stonk, a dal zazimovat na okno do izby bez kúrenia..tak 5-10C.

Na jar začala vyháňať lístky, neskoro som stonku ešte zrezal 10 cm stonku, skrátil korene a presadili do ploskeho kvetináča.
Celý 2024 bola dnu a dosť živorila. Listy mala. Nehnojil som, len polieval - udržoval pri živote, nechcel som plody. Neskor ju masívne napadli molice, tých som sa zbavil ale začala kapat..

Začiatkom leta 2025 som jej vymenil zem, zrevitalizovať korene a dal von na slnko. Začal hnojit..na začiatku Vitality komplex a Lignohumat, neskôr Hosticke na papriky, keď už boli plody tak Slepačince a nové kvety obtrhaval.. Klasika.

Na zimu ju zas kus podstrihneme a dám do tepla.
Zobraziť komentár 22.09.2025 - 15:50:42
06
OK. Tento typ pestovania vyškrtávam zo zoznamu. :)
Zobraziť komentár 23.09.2025 - 11:15:52
00
Akoze pestovanie, ze sa o nu nestaras? :D Ja som uz neplanoval mat na tom papriky, resp. nedufal som. Skor to mala byt okrasna raslina. Papriky vzisli len nahodou, ze som ju chcel zachranit tym, ze som ju dal von na slnko :)
Zobraziť komentár 23.09.2025 - 11:43:50
01
Ale okrasná rastlina by tiež nemusela byť neokrasným pahýlom na dlhý čas a rovnako od papriky sa bežne očakáva rodivosť takže neoplatí a basta. Ako experiment fajn. :)
Zobraziť komentár 23.09.2025 - 11:51:16
00
Okrasna bola, nebola pahyl. Ako som pisal, masivny nalet molic a tusim aj smutnice. To ju dalo dole a preto musel von, inak by skapala :)
Okrasna sa neoplati, to je pravda :D
Oplatit sa to pre MNA ale takto, ako to je teraz – kazdy rok, dva mat dost paprik na omacku pre seba a radinu, je celkom fajn :) Na liter omacky mi ide 4-5 paprik :D
Zobraziť komentár 23.09.2025 - 16:33:49
00
Predposledný zber tohto roka.. este tam zostalo dačo zelené čo nezničil mráz

Prílohy:

20251012_155633.jpg
20251012_155633.jpg 380.52 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 12.10.2025 - 17:37:43
014
Z päť papričiek zas zásoba na rok.

Prílohy:

13T20251010_093900.jpg
13T20251010_093900.jpg 171.81 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.10.2025 - 18:24:41
02
Ako si robil? Ja mango a habanero yellow :)

Prílohy:

IMG20251013182824.jpg
IMG20251013182824.jpg 322.37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.10.2025 - 18:29:48
04
Paradajky, ocot, cukor, cesnak, cibula, sol, stava z citrona, skrob – povarit a zavarit. Konzistencia riedka.
klasika

Davam si to potom po jednom do flasticky, ktoru mam v chladnicke. Pohare su v spajzi, v pohode vydrzia aj vyse roka.
Zobraziť komentár 13.10.2025 - 19:37:58
10
My so zenou robime s paradajkami a tekvicou. Tu s mangom musim vyskusat :y:
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 08:31:20
00
Mám pomleté na prášok v 1/4 tuby zo šumivého magnézia.
Už ho míňam tri roky. Zo špičky noža stačí do celého hrnca pokrmu. Polievka/omáčka/pomazánka
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 20:37:54
01
Napodobne u mna, nemaj obavy, nepokazi sa, este deti budu dedit :lol:
Zobraziť komentár 14.10.2025 - 22:27:33
11
a nestráca sa časom štiplavosť?
Zobraziť komentár 15.10.2025 - 07:52:06
00
keyboard_arrow_up