Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
ifko s merinom sa "hram" uz dlhsiu dobu lebo ho mam rad. vysledok z praxe mam zatial taky ze - "hreje" pokial je vlhke, nie prepotene. hreje je zly vyraz - lepsi je nechladi. ak je spotene durch tak chladi aj merino. to iste plati o zapachu. ne***** ale pokial sa v tom dopotis na total a zakryjes ho nepriedusnou fukerkou tak ***** celkovo nema rado ak ho niecim neprievzdusnym prekryvas. na pohodovu jazdu, vychadzku, lahku turistiku ok, na sportove aktivity za mna nie.
ak nechces citit chlad po spoteni tak brynje je ta spravna volba.
Ano. Na bicykli s mokrym merinom citim chlad, ale len vtedy, ked si dam dlhsiu prestavku, telo vychladne a merino nevyschne. Staci par zaberov do pedalov, telo sa zohreje a s mokrym merinom to nie je take hrozne.
Vyskúšam ten dress Isadore..
Všetky ľahké bundy majú nejaký typ membrány, kvôli ktorej to prepotis skôr či neskôr. Ale keď je suchá zima, tak na vyšlap by mohol stačiť tento typ dresu. A na cestu dole by stačila ľahká membránova bunda.
Mojou ideou je šlapat v drese, maximálne pod nim termopradlo, keď bude fakt kosa. Dress musi byť maximálne priedusny a musí izolovať. Mal by byť čiastočne vetruvzdorny..s vetrom v lese nebojujem. A vodeodolnosť v tomto prípade nepotrebujem.
Hľadám bez membránnovy, vysoko priedusny a maximálne izolujuci, čiastočne neprefukavy dres, prípadne ľahkú bundu.
Ghisallo je fajn bunda, keď je veterno a občas je prehánka. Naozaj neprefukne, vydrží miernu prehanku. Pomerne rýchlo schne aj počas jazdy. Ale je to membrana, a vždy sa spotim.
Hľadám niečo do suchej zimy s miernym vetrom.
Prípadne viem na seba hodiť ľahkú membranovu vetrovku v prípade prudkého vetra
ifko moje skúsenosti s merinom z viacerých športov sú také, že je to vhodné na nízku intenzitu, určite mi to nefunguje na biku, ak jazdím kopce/hocičo nad Z2 alebo na skialpoch... Dokonca, ani na lyžovačke v Taliansku minulý rok, kde som sa dopotil tak, že som sa šiel prezliecť, lebo mi bola zima... čiže asi toľko k tomu
Presne tak. Mam nejake merino base layer od isadore, ospevovane ako to hreje mokre. Rozpravky starej matere. Jak to je mokre je v tom zima a uschne to az doma ked to vyzlecies. Neda sa to nosit ani na turistiku lebo je to kratke strihane na bike cize zas na prd.
scarinko ale pravdou je ze je to najprijemnejsie merino ake som na sebe mal. myslim ze vychvalene je z toho dovodu. a zatial ziadne zmolky. aj ked je pravda ze mne ten ich istrih moc nesadol a nosim ho sporadicky.
Suhlasim so scarinko a ivastmerino priamo na telo je holy nezmysel.. staci, ze sa na chvilu zastavis a "dohrialo". Brynje zatial nemam, ale mam uz treti mesh od Castelli - core mesh.. na tom tricko z merina a nosim to na sebe na biku v zime, rovnako aj na bezky. Navrch perfetto. Lepsiu kombinaciu som zatial nenasiel. Mesh uschne aj na tele, no merinu trva par hodin, kym vyschne - v domacich podmienkach. Kazdopadne ako druha vrstva je to aspon pre mna idealne. Ked teda nepocitam "merino" v kombinacii s bambusom a pod.. to skor na lahku turistiku..
Furt dookola. Brynje alebo hocico z polypropylenu. Dobre kusky ma z tohto materialu aj znacka biotex. Mam od nich bufky, capice, aj spodne vrstvy. Taktiz assos ma niektore veci z kolekcie spring / fall. Od nich mam zas fajnovu celenku. Kazda lepsia znacka moto oblecenia vyraba spodne vrstvy prave z tohoto matrosu... preco asi?
Brynje ma dve verzie - super thermo ( pod 5 stupnov), supermicro od 5 stupnov. Od biotexu mam aj letnu spodnu vrstvu ktora je tensia nez papier. Nosil som to cele leto.
Merino funguje tak ako bolo spominane na hovno jazdy s intenzitou 0.0
Merino rozhodne nie je "by default" zlá vec, len ho treba vedieť správne používať. Za mňa je preň optimálny scenár použitia práve to, keď niekam vydupeš totálne dopotený a potrebuješ na seba hodiť niečo suché na zjazd. "That's when it really works wonders." Ja ho používam na skialpoch, keď prídem totálne dopotený na vrchol stúpania. Tam si ho oblečiem kľudne aj na mokré telo a razom som v úplne komfortnom stave. A keď si ho zapravím, "odfiltruje" mi aj spotené trenky na zadku.
Kompletne prepotené ale studí aj merino, na intenzívnejšie aktivity sa teda nehodí. Ako náhradný kus do zjazdu, prípadne ako záloha pre prípad nutnosti dlhšieho státia za mňa ale prakticky nemá konkurenciu.
EroF1 Spomínal si v predošlom príspevku teplotu 4-12 stupňov. Bol som dnes večer v lese na mtb, teplota bola 13-10 stupňov. Mal som na sebe Sensor coolmax sieťku a Silvini Varano zateplený dres. Vo výšľape mi bolo teplo, pri zjazde chlad až slabučký prefuk. Zrejme kvôli zlej spodnej vrstve, sensor coolmax je na leto. Takže objednám brynje a spolu s Varanom by mohli stačiť do týchto teplôt, povedzme do 7 stupňov. Isadore možno do ešte nižších teplôt alebo potom už to Ghisallo.
Comby sietky vseobecne maju diery a ked das na ne nieco co prefukne tak ten studeny vzduch ide priamo na kozu. ako tu uz niekto pisal - sietka, merino, membrana - najlepsia volba na zimu. alebo v horucom lete pod dres sietka urcena na leto. ale v tychto podmienkach to nieje dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak nechces citit chlad po spoteni tak brynje je ta spravna volba.
Ano. Na bicykli s mokrym merinom citim chlad, ale len vtedy, ked si dam dlhsiu prestavku, telo vychladne a merino nevyschne. Staci par zaberov do pedalov, telo sa zohreje a s mokrym merinom to nie je take hrozne.
Všetky ľahké bundy majú nejaký typ membrány, kvôli ktorej to prepotis skôr či neskôr. Ale keď je suchá zima, tak na vyšlap by mohol stačiť tento typ dresu. A na cestu dole by stačila ľahká membránova bunda.
Mojou ideou je šlapat v drese, maximálne pod nim termopradlo, keď bude fakt kosa. Dress musi byť maximálne priedusny a musí izolovať. Mal by byť čiastočne vetruvzdorny..s vetrom v lese nebojujem. A vodeodolnosť v tomto prípade nepotrebujem.
Membráne akejkoľvek sa chcem vyhnúť
Comby tomu vrstveniu sa práve chcem vyhnúť
Myslím že tento dres bude tá správna voľba
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/dresy/dlhy-rukav/isadore-signature-deep-winter-dres-ecru-olive-p250486.html
Alebo ešte toto
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/zimne-bundy/castelli-fly-direct-bunda-svetla-cierna-p300712.html?itm_medium=forum&itm_campaign=post-2139154
Hľadám bez membránnovy, vysoko priedusny a maximálne izolujuci, čiastočne neprefukavy dres, prípadne ľahkú bundu.
Ghisallo je fajn bunda, keď je veterno a občas je prehánka. Naozaj neprefukne, vydrží miernu prehanku. Pomerne rýchlo schne aj počas jazdy. Ale je to membrana, a vždy sa spotim.
Hľadám niečo do suchej zimy s miernym vetrom.
Prípadne viem na seba hodiť ľahkú membranovu vetrovku v prípade prudkého vetra
-20% Castelli Fly Direct bunda, svetlá čierna
199 € -20%
MOC 259,95 €-11% Isadore Signature Deep Winter dres, ecru olive
od 156 € -11%
MOC 195 €Nemám osobné skúsenosti, ale mnoho recenzií s merinom, ktoré som čítal potvrdzujú tvoju skúsenosť. A keďže ja dosť kurim, merino nechcem
ideal je sa nespotit
V zime jedine Brynje.
Brynje ma dve verzie - super thermo ( pod 5 stupnov), supermicro od 5 stupnov. Od biotexu mam aj letnu spodnu vrstvu ktora je tensia nez papier. Nosil som to cele leto.
Merino funguje tak ako bolo spominane na hovno jazdy s intenzitou 0.0
Kompletne prepotené ale studí aj merino, na intenzívnejšie aktivity sa teda nehodí. Ako náhradný kus do zjazdu, prípadne ako záloha pre prípad nutnosti dlhšieho státia za mňa ale prakticky nemá konkurenciu.