Stretol som už cyklistu aj hore na Moste Lanfranconi, na Prístavnom moste, v Sitine, na BA obchvate, na R1 pred BB a v okolí Nitry, na D2 medzi Lozornom a Malackami. Nie vždy je to značkami. Musíš byť ťažký mentálny atlét, aby si si povedal, že ideš bikom na diaľnicu a je to v poriadku.
Súhlasím s tým, že by sa mala spraviť revízia značiek a môže to byť spravené lepšie.
Na druhú stranu, je časť ľudí, ktorí vedia, že sa niekam nemôže a idú a idú sa hádať, že však môžu, lebo... Aj dnes ráno som videl chlapíka prehadzovať
bike cez tú zabránu na Prístavnom moste, kde je tak 3 upozornenia, že zákaz vstupu, bariéra, reťaz, nápis a išiel si tam.
Navyše, zákon jasne hovorí, že cyklista má využívať prednostne cyklistické komunikácie, či ako to tam je presne formulované, ak existujú, teda nemá čo ísť ani po jednej ceste, čo vedie na hociktorý most, keďže všade sú tam cyklistické komunikácie.
Ale žiaľ časti jedincov je to jedno. Oni sú cyklisti, kto je viac. Starajte sa aby sa mi nič nestalo, ja nemusím mať vodičák, nemusím ovládať pravidlá cestnej premávky. Však som najslabší účastník cestnej premávky. Používanie vlastného mozgu asi majú zakázané. Včera som sa vracal domov z Chľaby už po zotmení do BA. Priateľka to rátala, sme sa vracali cez Komárno a Dunajskú Stredu, 17 cyklistov neosvetlených, bez reflexných prvkov po 19tej na okreske v extraviláne, nerátali sme cyklistov v mestách. Ďalších hlásili na ťahu niekde v okolí Martina, medzi Michalovcami a Trebišov, ďalší na Donovaloch...