Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nie z kazdej strany je (alebo aspon nebola) zakazova znacka. Prave z tejto strany co ide sa da pripojit na most az za zakazovou znackou. Pokial to tam nepoznas alebo jazdis len tou jednou moznostou tak nemusis vediet ze sa tam bicyklom nesmie.

-- Beriem spat, toto vyzera byt opacny smer z mesta do Petrzalky a tam by ta znacka mala byt.
Zobraziť komentár 17.10.2025 - 23:44:20
01
Na Moste SNP sú značky z každej strany
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 07:10:50
00
Urcite nebola a asi stale nieje na pripojeni pri Digitalparku. Pozri google street.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 09:49:09
00
arrow_lefta-biker napísal:
Nie z kazdej strany je (alebo aspon nebola) zakazova znacka. Prave z tejto strany co ide sa da pripojit na most az za zakazovou znackou. Pokial to tam nepoznas alebo jazdis len tou jednou moznostou tak nemusis vediet ze sa tam bicyklom nesmie.

-- Beriem spat, toto vyzera byt opacny smer z mesta do Petrzalky a tam by ta znacka mala byt.

Áno, z tejto strany značky sú, ale pozrel som si to na StreetView a od PKO je to celkom pasca. Pred odbočovacím pruhom je značka, ktorá nemá žiadne obmedzenie pre cyklistov. Teda pre niekoho miestne neznalého smelo bicyklom na most:
Príloha:
snp1.jpg
snp1.jpg 191.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

No a potom na rampe, v mieste, kde už neexistuje možnosť otočenia alebo odbočenia zrazu zákaz cyklistov:
Príloha:
snp2.jpg
snp2.jpg 140.17 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Otáčať sa cez plnú čiaru? Vrátiť sa späť do protismeru? Prekladať bicykel cez zábradlie a ísť po tráve? Aj v prípade, že je to napríklad cykloturista s plne naloženým nákladným vozíkom?

Pritom z opačnej strany strany je značka upozorňujúca, že je zakázané odbočiť cyklistom vpravo na most:
Príloha:
snp3.jpg
snp3.jpg 192.71 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Minimálne značka na prvej fotografii by mala byť upravená a zákaz vjazdu cyklistom na druhej posunutý bližšie, hneď za križovatku, v smere z oboch príjazdových ciest.

(Aj keď otázne, či práve tento cyklista nešiel zo smeru, kde to bolo bez pasce :D)
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 10:00:15
00
To s tou zakazovou znackou je na SVK celkom bezne ze je takto na mieste kde sa predpisovo uz neda nic moc vymysliet. Najhorsie co bolo som ale zazil v Madarsku, tam bol zakaz na ceste, cyklochodnik (extrauzky, namalovany na pomerne rozbity chodnik) zrazu skoncil tiez zakazom a odbocit sa nikde nedalo len vratit asi 1km naspat a skusit to obijst.

Ja som povodne myslel tuto moznost https://maps.app.goo.gl/jFEQCurv3EqcF6kM9 , myslel som si ze ide z toho smeru.
DigitalPark je celkom cyklofriendly tak je zvlastne ze napriklad z toho kruhacu sa vie clovek dostat na most SNP bez toho aby vobec videl znacku zakazu pre cyklistov. Este i dalej na vychod bol na chodniku namalovany zelenou cyklopruh.
Ale pisem ze viem ze to tak bolo, neviem ako je to teraz, mozno sa to uz zmenilo.
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 10:25:14
00
arrow_lefttr3mp napísal:
Áno, z tejto strany značky sú, ale pozrel som si to na StreetView a od PKO je to celkom pasca. Pred odbočovacím pruhom je značka, ktorá nemá žiadne obmedzenie pre cyklistov. Teda pre niekoho miestne neznalého smelo bicyklom na most:
Príloha:
snp1.jpg

No a potom na rampe, v mieste, kde už neexistuje možnosť otočenia alebo odbočenia zrazu zákaz cyklistov:
Príloha:
snp2.jpg

Otáčať sa cez plnú čiaru? Vrátiť sa späť do protismeru? Prekladať bicykel cez zábradlie a ísť po tráve? Aj v prípade, že je to napríklad cykloturista s plne naloženým nákladným vozíkom?

Pritom z opačnej strany strany je značka upozorňujúca, že je zakázané odbočiť cyklistom vpravo na most:
Príloha:
snp3.jpg

Minimálne značka na prvej fotografii by mala byť upravená a zákaz vjazdu cyklistom na druhej posunutý bližšie, hneď za križovatku, v smere z oboch príjazdových ciest.

(Aj keď otázne, či práve tento cyklista nešiel zo smeru, kde to bolo bez pasce :D)

Neviem ako to je teraz, ale za casov dovno minulych siel pozdlz tej cesty na nabrezi "cyklochodnik" (pardon, neovladam svk terminus-technikus ci chodnik, cesticka alebo ki cert) - z prvej foto to vyzera ze tam snad stale je.
Ja viem, nieje to idealne, jazdil som tade ~5r na biku, ale ..... Specialne miestni by ozaj nemuseli potrebovat "smernicu a vodenie za rucicku" v kazdej "prkotine". Potom to na cestach vyzera ako na kolotococh - znaciek tolko ze keby ich mas vsetky citat tak ani cestu nesledujes. Vsak ani chodci tam nemaju zakazove znacky na tych foto....
No a pre vsetkych, speci nemiestnych, by sa mesto a stat mali zamysliet nech cesticky pre cyklistov/chodcov su zrozumitelne a jasne. Nech cloveka ani nenapadne ist po takej sprostosti ako snp spolu s autami...
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 13:25:21
00
Stretol som už cyklistu aj hore na Moste Lanfranconi, na Prístavnom moste, v Sitine, na BA obchvate, na R1 pred BB a v okolí Nitry, na D2 medzi Lozornom a Malackami. Nie vždy je to značkami. Musíš byť ťažký mentálny atlét, aby si si povedal, že ideš bikom na diaľnicu a je to v poriadku.

Súhlasím s tým, že by sa mala spraviť revízia značiek a môže to byť spravené lepšie.

Na druhú stranu, je časť ľudí, ktorí vedia, že sa niekam nemôže a idú a idú sa hádať, že však môžu, lebo... Aj dnes ráno som videl chlapíka prehadzovať bike cez tú zabránu na Prístavnom moste, kde je tak 3 upozornenia, že zákaz vstupu, bariéra, reťaz, nápis a išiel si tam.

Navyše, zákon jasne hovorí, že cyklista má využívať prednostne cyklistické komunikácie, či ako to tam je presne formulované, ak existujú, teda nemá čo ísť ani po jednej ceste, čo vedie na hociktorý most, keďže všade sú tam cyklistické komunikácie.

Ale žiaľ časti jedincov je to jedno. Oni sú cyklisti, kto je viac. Starajte sa aby sa mi nič nestalo, ja nemusím mať vodičák, nemusím ovládať pravidlá cestnej premávky. Však som najslabší účastník cestnej premávky. Používanie vlastného mozgu asi majú zakázané. Včera som sa vracal domov z Chľaby už po zotmení do BA. Priateľka to rátala, sme sa vracali cez Komárno a Dunajskú Stredu, 17 cyklistov neosvetlených, bez reflexných prvkov po 19tej na okreske v extraviláne, nerátali sme cyklistov v mestách. Ďalších hlásili na ťahu niekde v okolí Martina, medzi Michalovcami a Trebišov, ďalší na Donovaloch...
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 15:52:29
00
keyboard_arrow_up