Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Oplati sa mat kameru v aute na celnom skle, pripadne aj vzadu.

Vcera vecer som prechadzal po Racianskej smer Pezinok. Pri Lidli oproti Mladej garde pustali odbocujuci soferi chodcov cez priechod, takze som za nimi zastavil, lebo lavy pruh nebol volny. No a uz som len pozral do spatneho zrkadla, ako za mnou leti skutrista a potom za sebou dve tupe rany, pricom presiel povedla mna. Zastavil na rohu chodnika, tak uz som sa pratal nabok aj ja a rovno som siel na parkovisko k Lidlu, aby sme tam nestali a nezavadzali...smeroval som priamo do rohu parkoviska, pri ktorom chlapik stal s motorkou. On sa vsak vybral prec...
Reku co teraz? Ostal som uplne rozcarovany, zvysil mi tep na 200. Asi dve minuty som sedel a predychaval. Potom som vysiel von, obzrel lavu stranu auta a hlavne zrkadlo, ktore laktom pretlacil dopredu a zacalo mat volu asi 2cm. Okrem toho som nezistil nic, no vravim si, ze toto ja nebudem platit zo svojho. Stiahol som z kamery video, priblizil na ECV, ktore bolo nastastie dobre viditelne. Zavolal som nasledne 158 a nahlasil som, ze usiel z miesta nehody. Takmer za hodinu prisli nehodovkari. Tesne pred ich prichodom som siel skontrolovat, ako dlho sa da bezplatne parkovat. Zrkadla sa mi pri zamknuti sklopili, potom pri odomknuti sa odklopili a vola zmizla - vravim si preco som to neskusil skor. No ale co uz, ked tam boli, tak mi povedali, ze ho vylustrovali a pride. Nakonieco ho aspon poucili, dali mu fukat atd. Velmi sa mi ospravedlnoval, ze zle pochopil moj "odjazd" na parkovisko a dokonca sa pytal, co by som chcel za svoj strateny cas...reku nechcem nic, iba zaplatit parkovne (bol som dlhsie ako hodinu). Tak nakoniec ani to nebolo treba, lebo nefungoval automat :)

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Rano vsak tento pribeh dostal pokracovanie. Sli sme na Devinsku Kobylu na prechadzku a ked som zaparkoval na slniecku, zbadal som, ze mam poskodenu lavu stranu zadneho naraznika. Asi mi ju vzal vyfukom...preto tie dve rany - jedna naraznik a druha zrkadlo

Príloha:
IMG_8609.jpeg
IMG_8609.jpeg 383.58 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Volal som teda policajtovi, ktory so mnou komunikoval v sobotu vecer. Chudaka som ho zobudil a poziadal som ho, ci by mi vedel poskytnut kontakt na pana, ktory do mna narazil, lebo sme si nevymenili kontakt, kedze nebolo vidno ziadnu skodu (poucenie pytat kontakt vzdy). Za par minut som uz kontakt mal a vecer sme sa s panom stretli a vsetko spisali. Ozaj mal osuchany kryt vyfuku.

Po tomto mam fakt malu iskricku nadeje, ze asi existuju aj normalni ludia, ktori sa k vytvorenym problemom vedia postavit aj celom.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 20:16:12
010
V týchto prípadoch nie je dôvod nespolupracovať. Ide len o spísanie záznamu, lebo normálny vodič má platné PZP.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 20:23:42
00
Ja som si včera našiel buchnutý blatník a vinník nespolupracoval.Neni?.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 20:36:54
00
misoR prosim ta, aku mas v aute kameru? Montoval si si ju sam?
Diky!
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 20:54:59
00
Mam viofo a229 plus a montoval som si ju sám. Ešte budem dopĺňať aj zadnú kameru a externú lifepo batériu, ktorú som mal aj v starom aute.

Kice, najprv je ale dôležité vinníka identifikovať a konfrontovať 🙂
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 21:09:53
10
misoR ja som poznámku smeroval k vinníkovi, že nemá čo utekať keď už sa stala škoda. A aj k prípadným čitateľom fóra, ak sa im podobné prihodí.
Zobraziť komentár 19.10.2025 - 21:18:17
01
arrow_leftJano12345 napísal:
Ja som si včera našiel buchnutý blatník a vinník nespolupracoval.Neni?.

Ja som si už dlhodobo všímam, že v BA už prakticky neexistuje auto, ktoré by nemalo nejako otlčený aspoň jeden roh auta alebo dokonca aj dvere. Všimnite si to.
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 10:35:20
00
Mňa najnovšie fascinuje, aké obrovské odstupy sk vodiči nechávajú keď stoja napríklad v pruhu na semaforoch. Nedávno sme šli po Galvaniho do Ikei, odbočovací pruh doľava prázdny ale vpravo od neho rovný plný a aj by sme sa zmestili ale chlap pred nami 2 metre pred sebou a nekukal do speťáku, lebo si mobiloval 🤷 v BB včera to isté pod mostom pri kruháči, keby nemali všetci pred aebou po dva metre tak by sa nerobili potom vzadu také zápchy na križovatkách kde rad, ktorý čaká blokuje tých, čo idú iným smerom.
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 10:45:07
00
Tie dva metre nemusia byt az tak vela, ak stojis v kolone vozidiel a musis sa niekam uhnut, lebo ide sanitka/policia/hasici.

V stredu som bol na obede na terase restiky, vedla ktorej ide hned cesta v jednosmerke a zabocilo tam nove BMW 7 za XXX tisic eur. Sofer telefon v ruke pri ustach a cosi donho rozpraval...to auto urcite nema handsfree. Otocil sa tam este raz o 5 minut neskor a stale to iste. Tiez ked sedim v buse, pozeram sa, kolki soferi maju mobily v ruke. Je to neskutocne, kolko super dolezitych veci ludia riesia, ze nemozu zareagovat o par minut/o pol hodinu neskor. Ja to mam tak, ze ked je nieco surne, tak volam, nevypisujem.
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 10:58:39
00
Mna skor fascinuje preco ludia to HF nepouzivaju. Ja to mat v aute tak na telefon ani nesahnem 😁
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 11:08:01
00
arrow_leftfixska napísala:
.... v BB včera to isté pod mostom pri kruháči, .....

tam hlavne minimum vodicov vyuziva vnutorny pruh kruhacu - uz na semafore su natlaceny v pravom pruhu.
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 11:12:18
01
V tonto prípade som myslela ten smer od Zvolena a doľava, tam sa jeden pruh rozdeľuje na dva a ľavý ešte na dva a miesta a miesta je tam a keď sa nestojí hospodárne, tak to robí zápchu, že ani rovno do mesta pomaly neprejdeš 🤷 A to čo ty hovoríš, to je peklo, všetci natrepaní v strede a minule som sa tam rozčúlila, pani v Lincoln Navigator vyblokovala križovatku 😃 lebo zo semaforov čo som spomínala chcela odbočiť vľavo ale do stredu ku kruháču, no tam bol autobus tak, že trčal kus do križovatky a ona sa samozrejme za neho nemala ako dostať tak najprv stála na zelenej, to už sme trúbili viacerí, potom sa pohla a vtrepala sa doprava okľukou za ten bus tak, že ešte aj tých, čo šli rovno k Európe vyblokovala, ja som sa zľava pichla do prázdneho ľavého pruhu popri buse k vnútru kruháč a pohoda. No tak to obkrúzim a idem k Úsvitu, ale jeden ujo na začiatku prispal tak bola pred ním medzera akurát pre mňa :)
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 12:56:20
00
misoRscarinko handsfree je v aute ale viackrát som ho zažil nepoužiteľné alebo nespoľahlivé... Odpaja, alebo vypne zvuk alebo tak... Neviem, či aj na prémiových osobných autách ale na kamiónoch asi všetkých
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 15:50:07
00
Môže sa stať, ale ja som nemal zatiaľ takú skúsenosť. A to nemám ani som nemal žiadne prémiové auto. Toto ale u takých ľudí podľa mňa problém nebude...
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 17:31:06
00
Radšej si odstup nechať, nelepiť sa. Niekto zozadu nedobrzdí, budeš mať rozbitý nie len zadok, ale aj čumák. Tiež kvôli vyhnutiu sa sanitkám a pod., ako už bolo spomenuté. Tiež je lepšie ísť v zápche plynule aj keď pomaly a čítať kolónu pred sebou ako ísť rozbeh, stop, rozbeh, stop... Vždy je pre spojku menšia námaha, ak sa auto aspoň trocha hýbe, ako ho pohýňať úplne zo stoja. Znižuje sa aj opotrebenie bŕzd a spotreba s emisiami. Priepustnosť závisí aj od vodičov, treba sa po naskočení zelenej svižne rozbehnúť (ak je to zelená rovno), nie ako s autobusom, že aj cyklista má odpich na semafore rýchlejší. Ostatní v poradí tiež nespať, že uplynú 2-3 sekundy a až potom sa začne rozbiehať ďalší (a tiež ako s autobusom). Potom jasné, že tí vzadu už nestihnú cyklus, hoci by inak mohli a prejde celkovo menej áut. Kruháče to isté. Treba dávať smerovku von z kruháča a včas, ideálne, keď vozidlo práve minulo posledný výjazd pred opustením kruháča (teda ak idem 2. výjazdom, tak dávam smerovku hneď za miestom, kde sa odpojil 1. výjazd a nasleduje vjazd z toho smeru). Vodič čakajúci na 2. vjazde tak môže už vojsť dnu, alebo ak je ďalej, nemusí brzdiť a plynule pokračuje dnu. Vyhodenie smerovky na poslednú chvíľu, často zarovno s odbočením von, je už neskoro a čakajúci vodič sa nerozbehne, lebo už dáva prednosť ďalšiemu vozidlu, alebo ak sa blížil, tak brzdil, lebo vozidlo, ktoré vyhodilo smerovku na poslednú chvíľu, vyzeralo, že pôjde po kruháči ďalej. Niekedy je lepšie dať aj smerovku v kruháči doľava, hlavne ak sa niekto do kruháča zdiaľky rýchlo rúti a bude musieť náhle zastaviť, aby vám dal prednosť, tak zo smerovky doľava sa z diaľky dozvie, že bude musieť dávať prednosť a tak môže včas pribrzdiť a plynule vojsť dnu za vami bez zastavenia.
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 17:49:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up