A čo ak naozaj pochybil aj organizátor vo vyššie spomenutom prípade? Samozrejme vážim si všetkú prácu organizátorov, ale ako už bolo spomenuté vrámci SP XCM 2025 Svätý Jur, Stupava a Bratislava, boli zo všetkých kôl najodfláknutejšie preteky (a to som tu domáci). Je mi to ľúto, ale asi je to už trend, že pri Bratislave, nie je čas alebo ochota riešiť veci dôkladne. Neboli dodržané ani niektoré body pravidiel, ktoré sú v pravidlách samotného SP XCM na stránkach SZC. Ak je toto navážanie, tak je mi to naozaj ľúto, ale ja som tie pravidlá netvoril. Zároveň každý jeden jazdec si vie utvoriť obraz, ktoré konkrétne preteky z tejto série boli naozaj dobre pripravené a ktoré len tak "na silu" . Prepáčte za moju úprimnosť, ale nevidím dôvod sa na niečo hrať, ak to tak naozaj nie je. Je množstvo pretekov, ktoré sú len "dedinské preteky" a sú maximálne dotiahnuté, preto nevidím naozaj žiadny priestor na výhovorky o tom čo všetko obnáša organizácia. Som názoru, ak sa to nemá robiť dobre, nech sa to nerobí vôbec a radšej prenechá iným, ktorí to robiť vedia, hoci v úplne iných lokalitách. Potom nemusíte vyplakávať koľko je s tým práce. Tam to však aj speje.
Úplne mimo roviny toho údajného skrátenia si trate.
Odfláknuté - neodfláknuté, asi by som trochu viac vážil slová. Bez akéhokoľvek vyhovárania sa. Zorganizovať MTB maratón je ale že curva, curva náročná vec a kto k tomu z druhej, organizátorskej strany aspoň trochu "nepričuchol," ten si vie len sotva predstaviť, čo všetko to obnáša a čo všetko sa môže pokaziť. A môžu sa všetci z organizačného teamu hoci aj "na halvu postaviť," aj tak je veľmi pravdepodobné, že sa nejaké "issues" vyskytnú a ľudia budú frflať. Tomu sa len ťažko vyhnúť. Niekedy to vyjde lepšie, inokedy horšie, no mať v slovenských podmienkach všetko takpovediac "zálohované" je žiaľ nemožné. A na tomto žiaľ skončili už dve slovenské MTB maratónske legendy :-/