Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Gusto0 má aj aj :) Izumi mám takú tenšiu softshellku, v akcii bola za 50 € z asi 150 :) ale tá je tak na jar jeseň, alebo teda aspoň ja ju tak používam a hrubšiu zimnú softshellku mám Shimano. Tá je fakt dobrá, na to že tiež nestála moc, myslím že okolo 60 € tiež v akcii. Ale teda je dosť teplá a pri teplotách nad 0 som pod ňou nosil len termonátelník. V mínusových teplotách, v ktorých aj tak nejazdím často a teda viac na pohodu ešte 1 vrstvu.
Zobraziť komentár 20.11.2023 - 15:31:27
01
ja mam tuto len ma stve ze ma len jedno vrecko vzadu aj to na zips ale ked nosis batoh tak ti to nechyba
https://www.paul-lange.cz/shimano-performance-windbreak-bunda
Zobraziť komentár 20.11.2023 - 15:34:20
00
Po x rokoch nepohody v zimnej casti sezony som sa rozhodol to zmenit a dopriat si lepsiu (?) bundu, pac sa chystam vydatne bajkovat aj ked sa teploty zacnu pohybovat okolo nuly. Uvidime teda… Kazdopadne Santini evidentne nemysli velmi na pupkacov, robia to tak tesne, ze tatko s priemernym bruchom ma problem… Som v tom huročka :) (XXL 186cm/93kg)

Prílohy:

IMG_7338.jpeg
IMG_7338.jpeg 241.73 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 25.10.2025 - 11:18:43
00
A čo je za model?
Zobraziť komentár 25.10.2025 - 20:51:58
00
arrow_leftEroF1 napísal:
A čo je za model?

Santini RTR
Zobraziť komentár 26.10.2025 - 11:06:00
00
potrebujem poradit, starsia bunda castelli perfetto je uz trochu sprana, minulu zimu sa zacal odlepovat aj ten pasik co prekryva zvonku svi (prilepil som ho naspet, zatial drzi), a preto som objednal tu novu verziu 2 https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/prechodne-bundy/castelli-perfetto-ros-2-bunda-ziariva-limetkova-p187454.html ale ma iny strih ako predosly model - obidve vo velkosti XL ale ta nova ma omnoho dlhsie a volnejsie rukavy - musel som ju vratit. Rozmyslam ze vyskusam Lko ale obavam sa ze cez pupok mi bude tesna, aj ked v XL nejaku rezervu mam. V zime pod to nosim len brynje supertermo, ak mi je zima mam zo sebou este vestu ktoru obliekam navrch podla potreby.

Cim by sa to dalo nahradit? Pozeral som Sportful FIANDRE a pripadne GOREWEAR C5 GTX - nemaju vetracie otvory (tie ja hodne vyuzivam) a ta GORE podla hmotnosti bude asi viac zateplena.

Nejake ine odporucania? idealne nieco s windstopper membranou. Dakujem.
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 16:08:32
00
Isadore alternative insulated
Zobraziť komentár 14.11.2025 - 16:27:15
00
arrow_leftjuliusv napísal:
potrebujem poradit, starsia bunda castelli perfetto je uz trochu sprana, minulu zimu sa zacal odlepovat aj ten pasik co prekryva zvonku svi (prilepil som ho naspet, zatial drzi), a preto som objednal tu novu verziu 2 https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/bundy-a-vesty/prechodne-bundy/castelli-perfetto-ros-2-bunda-ziariva-limetkova-p187454.html ale ma iny strih ako predosly model - obidve vo velkosti XL ale ta nova ma omnoho dlhsie a volnejsie rukavy - musel som ju vratit. Rozmyslam ze vyskusam Lko ale obavam sa ze cez pupok mi bude tesna, aj ked v XL nejaku rezervu mam. V zime pod to nosim len brynje supertermo, ak mi je zima mam zo sebou este vestu ktoru obliekam navrch podla potreby.

Cim by sa to dalo nahradit? Pozeral som Sportful FIANDRE a pripadne GOREWEAR C5 GTX - nemaju vetracie otvory (tie ja hodne vyuzivam) a ta GORE podla hmotnosti bude asi viac zateplena.

Nejake ine odporucania? idealne nieco s windstopper membranou. Dakujem.

Napis teplotny rozsah na aky bundu hladas. Mam fiandre pro medium, ale to zimna bunda nie je. Nosim ju tak do 5stupnov, na mtb do 3. Potom nosim totalcomfort len s trickom, lebo sa z rukavov potom leje pot a ak je velmi zima tak nosim castelli alpha ros2.

Naposledy upravil skbodva dňa 18.11.2025 - 10:28:11, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.11.2025 - 07:29:31
00
juliusv Sportful Fiandre je odlisna od Perfetta. Na zadnej casti rukavov a na chrbte nema membranovy material (Infinium), ale iba fleecove termo.
Zobraziť komentár 18.11.2025 - 09:31:21
00
arrow_leftifko napísal:
Santini RTR

Nechcem spamovat, ale z prvej jazdy v tejto bunde som tak nadseny, ze to sa neda neporeferovat :) Akoze nikdy by som si nebol myslel, ze byt v takom komforte pocas jazdy a po nej je vobec aj mozne. Teplota 5-7°C, vlhko, ale absolutne ziadny pocit chladu z prepotenia, ktore som doteraz v zimnych mesiacoch vzdy po par hodinach pocitoval. Po 4 hodinach jazdy som prisiel domov uplne suchy. A ked pisem, ze "suchy", tak tym myslim fakt ze SUCHY :) Pod bundou len lacnejse termo Klimatex. Mne sa tomu ani verit nechcelo, ked som doma tu bundu rozopol...

Jedine, co by som tej bunde vytkol, je zaciatok zipsu, ktory sa zasuva do bezca - pre mna az nepochopitelne preco Santini neda na zipsy pre svoje handry za stovky eur zosilnenie na tu najkritickejsiu cast zipsu. To zosilnenie ma pomaly uz kazda lacna cinska bunda alebo mikina... Otazka casu, kedy sa to rozstrapka tak, ze sa to nebude dat zapnut.
Zobraziť komentár 18.11.2025 - 11:05:44
00
skbodva teplotny rozsah okolo nuly (-5 .. +5) - toto som doteraz jazdil v castelli perfetto a pod tym brynje supertermo, na zjazd domov alebo ak mi bola zima som mal so sebou este navrch vestu z decathlonu (bezecka, mierne zateplena, uz sa nepredava)
Zobraziť komentár 18.11.2025 - 13:39:09
00
arrow_leftjuliusv napísal:
skbodva teplotny rozsah okolo nuly (-5 .. +5) - toto som doteraz jazdil v castelli perfetto a pod tym brynje supertermo, na zjazd domov alebo ak mi bola zima som mal so sebou este navrch vestu z decathlonu (bezecka, mierne zateplena, uz sa nepredava)

Ako som pisal fiandre pro je na taky rozsah slaba, nie je to zimna bunda.
Pred mesiacom som sa tiez rozhodoval o nejakej prechodnej bunde. Skusal som supergiara a totalcomfort, nakoniec som zobral totalcomfort. Ale po zopar jazdach v teplotach okolo 2-5 stupnov som musel z pod nej brynje vyhodit lebo mi pot z rukavov tiekol na riaditka a do rukavic. Bunda je super,lahucka, ale rukavy su na tuto obdobie teple a mam aj tusak ze v zime to bude rovnako. Dnes s siel v nej do prace rano 25km v dost silnom dazdi pri 2 stupnoch, mal som pod nou len tricko polartekove a citil som sa prijemne, dokonca aj som do prace dosiel suchy,vydrzala ten dazd. Supergiara je rovnaka bunda s polartec alpha vestickou ale rukavy nema zateplene, mozno na toto obdobie okolo nuly s brynje je vhodnejsia. Ak su minusove teploty pod -5 nosim castelli alpha ros 2, je to tazka bunda, hruba, no uz ked je chladnejsie taku treba. Total comfort ma prekvapil svojou vahou a tepelnym komfortom z toho som milo prekvapeny. Snad ked sa ochladi sa vyriesia aj moc teple rukavy.
Zobraziť komentár 18.11.2025 - 13:53:18
00
arrow_leftifko napísal:
Nechcem spamovat, ale z prvej jazdy v tejto bunde som tak nadseny, ze to sa neda neporeferovat :) Akoze nikdy by som si nebol myslel, ze byt v takom komforte pocas jazdy a po nej je vobec aj mozne. Teplota 5-7°C, vlhko, ale absolutne ziadny pocit chladu z prepotenia, ktore som doteraz v zimnych mesiacoch vzdy po par hodinach pocitoval. Po 4 hodinach jazdy som prisiel domov uplne suchy. A ked pisem, ze "suchy", tak tym myslim fakt ze SUCHY :) Pod bundou len lacnejse termo Klimatex. Mne sa tomu ani verit nechcelo, ked som doma tu bundu rozopol...

Jedine, co by som tej bunde vytkol, je zaciatok zipsu, ktory sa zasuva do bezca - pre mna az nepochopitelne preco Santini neda na zipsy pre svoje handry za stovky eur zosilnenie na tu najkritickejsiu cast zipsu. To zosilnenie ma pomaly uz kazda lacna cinska bunda alebo mikina... Otazka casu, kedy sa to rozstrapka tak, ze sa to nebude dat zapnut.

no este skus konkretny link lebo RTR je v podstate cela rada veci ako ma Castelli ROS
ale asi myslis toto
https://www.santinicycling.com/en/mens-cycling-jackets/rtr-jacket-5855.html
Zobraziť komentár 18.11.2025 - 15:53:01
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up