Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Kedysi bolo dobrým zvykom, postaviť to podľa normy (aspoň ma 90% a osadiť tam značky) a dať tam tabuľu, že Pozor zmena organizácie dopravy a nechať to tam aspoň 2-3 týždne. Neďaleko nás zrušili obojsmernú cestu a spravili z nej jednosmerku. Žiadne upozornenie. A to ešte zabudli osadiť na 1 strane značku, ktorá pribudla po 3 týždňoch, takže bolo tam pár nepríjemných prekvapení, keďže v protismere nemal nikto ísť. Na Pražskej zrazu zmizli značky 70. U deda zo utorka na stredu posunuli značku začiatok obce o 500m a hneď v stredu ráno už tam policajti vyberali. Ale tabuľu koniec obce nechali na pôvodnom mieste. Trvalo im 3 mesiace aj tú posunúť.

Je to alibizmus tvrdiť, že tí ľudia sa nevenovali riadeniu... Hlavne cez deň, tie obrubníky majú podobnú farbu ako asfalt, navyše. Nie sú ničím vyplnené, takže dosť splývajú a človek ich ľahko prehliadne, keď pozerá viac po chodníkoch, či tam nie je nejaký chodec, čo chce ísť cez prechod. Norma hovorí jasne, ako majú byť prekážky označené. Cesta má byť prehľadná, jednoduchá a všetky prekážky a upozornenia majú byť jasne a s dostatočným predstihom viditeľná. Nemáš tam pátrať ako pátrací pes, čo kde jde, keďže potom sa nevenuješ premávke.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 07:09:47
00
Kiež by taký rozladeny ľudia sedeli na príslušných miestach. Nechceš im ponúknuť svoju múdrosť a aj v reálnom svete im ukázať ako na to?
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 14:28:55
00
Technické predpisy sú prístupné zadarmo, za normy sa platí. Ak si chce mesto projektovať vo vlastnej réžii, nech to robí poriadne. Tak isto, niekto to musel schváliť a dať razítko z nejakého úradu mesta, že to je v poriadku. Nejde o nič viac ako o to, aby mesto robilo svoju prácu poriadne. Nič viac, nič menej.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 15:04:47
00
Veď vravím, kiež by vás bolo viac 😁
O normách viem svoje. Síce môj obor je elektrotechnika, normy si platím. No a urobiť všetko v súlade je prakticky nemožné. A ak to aj podľa mňa je v súlade s normami, príde technická inšpekcia a vyjadrí sa, že nie. A potom o pár týždňov, že áno...
S nostalgiou spomínam na časy, keď som sa tým nezaoberal do hĺbky a bolo mi všetko jasné a veci boli také jednoduché 😉
Teraz si na túto tému radšej nedovolím mudrovat.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 15:26:51
02
Tam ale nejde o raketovú vedu, stačilo osadiť takúto značku a zrazu je menej problémov. Nič viac.

Prílohy:

Screenshot_2025-10-30-15-52-47-576_com.google.android.apps.maps.jpg
Screenshot_2025-10-30-15-52-47-576_com.google.android.apps.maps.jpg 138.65 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 30.10.2025 - 15:58:54
00
Tak na 90% dobre. Či?
Ale ako som spomínal, radšej nemudrujem
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 16:02:31
00
Nie je to alibizmus, je to realita dnesnych dni. Mnozstvo aut preslo okolo ostrovceka bez problemov, az na par vozidiel...uz som to tu pisal skor kolkych soferov vidim, ze tukaju aj pocas jazdy do telefonu...
Zrusenie 70 na Prazskej snad nemyslis vazne. Ako sofer si povinny sledovat dopravne znacenie a nie jazdit po pamati, ako tam mnohi doteraz jazdia ci jednym alebo druhym smerom.
Zobraziť komentár 30.10.2025 - 22:10:41
13
arrow_leftandrej25 napísal:
Kiež by taký rozladeny ľudia sedeli na príslušných miestach. Nechceš im ponúknuť svoju múdrosť a aj v reálnom svete im ukázať ako na to?

chcel/myslel si asi 'rozhľadení ľudia', ale s tym rozladenym človekom to fajn vyšlo ;)
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 00:00:06
01
Je to alibizmus. Máš tu technické normy a predpisy, čo sa majú dodržiavať a dodržané neboli v prípade ostrovčeka. Ide o bezpečnosť. Ja čo som zachytil, tak tých nehôd s tým ostrovčekom pred osadením značky bolo viac ako 20, po osadení značky 0. To isté by nastalo alo aj napríklad na hrádzi v BA, ak by som dal niekde na ňu retardér, tak ostrejší a bez upozornenia a pomerne nenápadný. Ver tomu, že sa tam nájde dosť ľudí, čo si tam rozbije hubu. Áno, môžeš argumentovať mali sledovať trasu. Áno mali. Ale ak tade chodia pravidelne, tak to poznajú naspamäť a časť ľudí si to proste nevšimne.

Na to nadväzuje aj psychológia človeka, či sa ti to páči, alebo nie. Ak človek niekade pravidelne chodí, či robí nejakú akciu pravidelne, tak to robí na automatiku po určitom čase. Nedokážeš sa od toho odprostiť. A je jedno, či si chodec, cyklista, či šofér. Po príchode domov si si dával 5 rokov kľúče do misky vedľa dverí a sám si ju posunieš o 30cm, tak ver tomu, že tie kľúče hodiš automaticky mimo tej misky, lebo mozog si to pamätá, že tá miska je tam. To isté, vieš koľkokrát sa stalo, že sa niečo odstránilo, či pribudlo niekde a ľudia si to všimli po týždni, či dvoch koľkokrát a pritom okolo toho chodili každý deň? Je to proste spôsob akým mozog pracuje. Preto je sú v doprave pravidlá, preto sú odporúčania, že ak nastala zmena, že treba dať na nejaký čas upozornenia, čo budú kričať, že pozor zmena.
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 11:44:43
01
arrow_leftMarli napísal:
chcel/myslel si asi 'rozhľadení ľudia', ale s tym rozladenym človekom to fajn vyšlo ;)

👌 Čo už 😁
Ale pozerám, že sa vlastne nenechá rozladit a ďalej dáva svoj nekonečný rozhľad 🤣
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 14:52:25
00
andrej25 narozdiel od teba zrejme mám vzdelanie v tomto smere a kolegovia aj navrhujú cesty, takže sa mám kde spýtať keď neviem. Ale prosím, rob si srandu. Keď sa nabudúce postaví nejaká cyklistická infraštruktúra nie podľa normy, tak sa dúfam, že nebudete sťažovať, že to nie je podľa normy.
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 16:18:47
00
A pomáha nejako nariekať na fóre?
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 17:04:10
00
Nie, bolo to len vysvetlenie situácie, čo sa stalo a prečo sa to dialo. Nič viac. Nič menej.
Zobraziť komentár 31.10.2025 - 17:38:38
00
arrow_leftivast napísal:
Kvôli bezpečnosti chodcov, to je hádam úplne jasné...

Mne na tom jasne nie je nic, bol tqm normalny prechod. Teraz je uprostred prechodu ostrovcek. Hura. Ovcam je to jedno, prechod neprechod. Ak si to akratia o meter aj tak pojde mimo prechodu.
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 08:48:54
00
Hádam prišiel zasa čas aby si sa šiel trochu povoziť... že si to nepobral nevadí, dôležité je že to funguje ...
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 08:53:33
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up