Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJaroh napísal:
Ja som nováčik v Garmin Edge, iba pol roka Explorer 2, ale alerty pred križovatkami/odbočkami mi idú bez problémov na originálnej garmiňáckej mape a to nielen na Slovensku, ale v tomto roku aj A, CZ, H, S, D ... vrátane polných a lesných ciest. Ale je pravda, že navigujem iba pri bežnej cykloturistike po cestách a cyklotrasách, nie pri MTB a pod.

Vyzera, ze na origo garmin mapach to funguje dobre. Ja mam freemaps a tam to sem tam, kazdu x-tu jazdu, zblbne. A ked uz mam spustenu jazdu. nepomaha nic. Paradoxne, na mape Garmin trasu ukazuje, len tie odbocky nefunguju.

Aj by som nad tym kyvol rukou, lebo vacsinou to funguje, ale ked pojdem na 1000 km ultra a nepojde mi to cele tri dni, tak ma porazi...
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 10:58:21
00
arrow_leftMatkough napísal:
Takto to vyzera, napriklad - vzialenost k odbocke dokonca v tomto pripade narastala a samozrejme, vobec, nesedela, odbocka bola uplne inde a inym smerom. Celkova vzdialenost sedi a sedia aj upozornenia na prudke zakruty napriklad. Vsimol som si, ze su tam ale take nejake biele sipky, neviem co znamenaju...

Príloha:
2025-10-26-09-34-45.jpg

No presne na tom prvom obrázku máš ten problém: trasa ti ide cez tú T-čkovú križovatku, ale Garmin ju nerozoznal ako križovatlu. Inak by si tam mal takú tu bielu zalomenú šípku cez ňu.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 15:10:51
01
Toto je večný, síce len obcasny problém u Garmina. Prídeš na križovatku, väčšinou taká vidlička, a Garmin nič.
Väčšinou to býva tak, že máš ísť cestou, ktorá je rovnobežná na tu, z ktorej ideš, ale občas to tak nie je. Ako napríklad tu. Garmin nič.

Prílohy:

13T20250629_101358.jpg
13T20250629_101358.jpg 372.48 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

13T20250629_101408.jpg
13T20250629_101408.jpg 135.2 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 03.11.2025 - 15:31:25
00
inak toto vobec nepouzivam - mam to vypnute. ked neviem kam, pozriem na garmin. neviem na co by mi toto bolo.
tak isto som vypol prepocitavanie trasy - lebo nechcem aby mi ju zmenil po odboceni (neodboceni) - na takom ultra kde je trasa pevne dana, by to bol problem.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 15:57:04
00
Ja tiez. Viac som cumel na krizovatkach do Garminu, ako daval pozor na cestu. Mne to dost odputavalo pozornost.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 16:09:32
00
To som zapol len kvoii fotke, inak mam ciferniky s vyskakujucim oznamenim na odbocke.

Ten problem je ale otravny, pretoze v tom pripade Garmin nenotifikuje a musim sa do neho pozriet, co za jazdy obcas nemusi byt bezpecne. V horsom pripade idem rovno tou vizaulne vhodnejsou trasou a garmin ma po urcitom case stopnne, ze som mimo trasy. (pred velkym zjazdom sa uz vzdy pozeram, ci idem dobre)
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 16:42:10
00
Ehm: ja teda ked idem neznamu trasu, chcem vediet kam mam ist a je super ked mi vyskoci navigacny prompt (a este aj pipne) cez hlavnu obrazovku. Co je pointa navigovania sa 🤷‍♂️. Praveze ked mi to nerobi, ako tu opisujem, musim do Garmina cumiet viac lebo musim mat zapnutu mapu viac menej stale (co znamena, ze nemozem mat zapnutu hlavnu obrazovku so vsetkymi datami okrem ineho) a musim tam cumiet priebezne. Otrava.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 16:59:57
00
Zas nie tak hrozne, precestoval som tento rok polku Europy a robilo mi to sarapatu len sem tam na tychto vidlickach. Mat aktivnu mapu je fajn, len to zerie kus viac energie a hej, „nevidis" svoje data.
Vies ale o tom, ze si vies dat do obrazovky s datami aj policko s mapkou? Je to sice mensie a musis jedno svoje oblubene policko bud zmensit alebo uplne nahrdit, ale da sa to celkom pekne pouzivat.
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 18:19:06
00
Ja som reagoval na tych dvoch kolegov pred tebou. Kusok ma vie nasrdit, ked niekto pod niekoho opisany problem pride napisat, ze on to nepouziva, ergo to problem nie je. Juj, ved.

(Viem, ze sa da mapa namontovat na akukolvek obrazovku, ale ja pouzivam dost specialne datove pole, ktore mam uz aj vytunene, ze mi staci fakt len jedna obrazovka a mam tam uplne vsetko:https://apps.garmin.com/apps/d4e267ad-c860-44e6-9686-18cbca037ab0. Navyse, absencia navi hlaseni by mi vadila aj tak, z logickych dovodov.)
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 18:27:39
01
arrow_leftjuju_pepe napísal:
Zas nie tak hrozne, precestoval som tento rok polku Europy a robilo mi to sarapatu len sem tam na tychto vidlickach. Mat aktivnu mapu je fajn, len to zerie kus viac energie a hej, „nevidis" svoje data.
Vies ale o tom, ze si vies dat do obrazovky s datami aj policko s mapkou? Je to sice mensie a musis jedno svoje oblubene policko bud zmensit alebo uplne nahrdit, ale da sa to celkom pekne pouzivat.

Druha moznost je na mapovej stranke zobrazit udajove polia a do nich dai connect iq aplikaciu mapdashboard. ta umozni zobrazit az 6 udajov. Tak je na vyber bud na udajovej stranke policko s vyrezom mapy alebo na mapovej dat 6 udajov a nahradit datovu stranku
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 19:58:51
01
arrow_leftSCHROJF napísal:
pikoo21...nemôžeš dať aj foto prosím Ťa ako vyzerajú tie mapy na Garmine...?

Skusam, spravim ti par screenov? Nejake konkretne miesto, aby si porovnal?
Zobraziť komentár 03.11.2025 - 22:00:51
00
Fakt ma zaujíma iba tá grafika mapy ako vyzerá, je jedno kde...?
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 04:08:56
00
Spravim vecer ked pridem domov, skusim porobit screeny rovnakych miest pre porovnanie s freemaps a gravelistovymi mapami (a aj TOPO Garmin, ked sa nastvem). :)
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 07:52:32
03
Priamo na gravelista je aj porovnanie máp pre predstavu, celé si to prečítajte. Ku každým mapám sú výhody a nevýhody. A aj foto máp. Ale môžeš urobiť aj svoje screene matkough

https://gravelista.cz/category/vybava/
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 08:08:27
01
Ja som to pozeral, ale priame porovnane z Edge tam nemas, on sam pise, ze "Detail barevného zobrazení (v Edge to vypadá samozřejmě trochu jinak)", takze je dobre si spravit screeny priamo z Edge (az ma prekvapuje, ze to neurobil on pre porovnanie), aby mal clovek predstavu. Je to na Garmine skutocne kusok ine. Pohram sa s tym vecer, aj kvoli sebe, vcera som tomu vela nedal.

(Trosku m zamrzelo, ze gravelistove mapy v classic teme nemaju tmavy rezim, a MTB tema sice tmava vecer je, ale vyzera kusok inak, logicky...)
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 08:22:51
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up