Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Rozmýšľam že osadim na bike túto vidlicu
Je dostupná aj s tlmičom FIT4 . Ktorý tlmič zvoliť?
https://www.bike-discount.de/en/fox-racing-shox-34-k-float-29-factory-140-grip-x-boost-tapered

Ak bike mal pred tým zdvih 130 nebude vadiť ak tam dám 140 však?
Zobraziť komentár 01.11.2025 - 20:50:16
00
Čus. Celkom ma nedávno zaujala vidlica manitou mezzer. Čo to som sa tu o nej dočítal. Pukanie krku, vôľa v púzdrach. Takže dať si pozor na staršie ročníky. To asi takto cez eshop nebude úplne jednoduché.
Ďalšia vec, oplatí sa ísť do drahšej verzie pro alebo verzia expert bude užívateľsky prívetivejšia? Ponúka pro niečo navyše čo by naozaj stálo za ten príplatok?
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 16:13:29
00
Myslím, že Expert nemá vôbec ten systém IRT, teda 2 samostatné komory. V podstate Mezzer robia Mezzerom len tie dve samostatné komory. Ináč je to v podstate obyčajná vidla. Ideálne je, keď vidíš na krabici výrobné číslo, alebo skôr dátum výroby. Naozaj treba brať len nové kusy. Vidlicu a jej zlepšenia som prestal sledovať v 2024, kedy som prešiel na FOX Performance edície, kde už môžem hodiť spomínané problémy konečne za hlavu. Ale tomu Mezzeru nechýbalo veľa k dokonalosti. Tá vidla hlavne na to, že je to 37ka, tak mala špičkovú hmotnosť - len 2100g. Kamarátovi sa niekto vŕtal v patróne a tam zas Mezzer v chladnom počasí jednoducho prestal chodiť, šiel absolútne tuho. Skúšali sa oleje, vidla šla pekne a potom sa ochladilo a akoby sa takmer zamkla, hoci na nej zamykanie nie je. Moja zas šla pekne, lebo bola po reklamácii absolútne nová - pár týždňová, ale vôle a pukanie po prvých 200km. Potom som ju dal na bicykli preč.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 16:41:55
10
Mňa zaujala okrem iného práve hmotnosťou a hlavne pomerne jednoduchou zmenou zdvihu. Tá zmena zdvihu je vlastne to prečo som sa ku nej dopátral. Pôvodne som uvažoval nad MZ bomber z1 coil tiež pre možnosť jednoduchej zmeny zdvihu, ale tu už mi prišlo dosť cez, voziť takmer 2,5 kg vidlicu so 150 mm len preto, že by som ju raz za čas prehodil na 170.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 17:16:28
00
MZ robí teraz peknú vidlicu, ale asi to bude zas len nejaký derivát FOX. Model Super Z, ale zas ten nedáš na 150mm a zmena len cez airshaft. Na tom Manitou ide ten zdvih pomerne ľahko. Ale treba sa tam babrať s vyťahovaním air shaftu tuším pri zmene. Je na to potrebný aj špeci orech. Takže mne osobne sa tam moc zdvih meniť nechcelo, lebo to bolo potrebné rozobrať ako keby si šiel na malý servis. Skôr keď napríklad kúpiš iný bicykel a potrebuješ napríklad spomínaných 170->150 tak je to nenáročná práca. Skôr by ma teraz možno nahovorili keby som mal nejaký solídny trail bike so zdvihom 130-140mm, tak na Manitou Mattoc PRO.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 17:25:36
00
Mezzer expert sa dá zohnať za nejakých 5 stovák preto sa pýtam. Skúsim ešte zistiť o nej dačo. Primárne išlo o tú možnosť zmeny zdvihu. Stačilo na to klasické náradie a orech na kazetu s odbrúsením. Inak na veci čo jazdím mi 170mm určite netreba ale mám v merku rám čo umožňuje 140 alebo 160 zadný zdvih ( k tomu kvôli geo predok 150 alebo 170) tak by bolo pekné keby to občas môžem vyskúšať. Momentálne mám 150mm 36 factory grip2. Som dosť spokojný aj keď na nejaké ladenie podvozku som moc expert neni. Dal som to +/- na továrenské podľa hmotnosti a doladil som veľmi jemne. Problém je že vidla je na 27,5 a chcem ísť do 29 a za factory sa mi moc nechce dávať taký randál. Mezzer by dával zmysel aj pri vyššej cene skrz tie možnosti. Ak nič schopné nevyzgúňam vykašlem sa na zmenu zdvihu a pohľadám dačo schopné so 150 na 29 kolesá.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 20:13:12
00
Na air shaft je špeciálny orech - taký predĺžený. Normálne cez pumpu si vytiahneš komoru a air shaft ti pekne vcucne dnu a potom to pekne povolíš. Nemusíš kadečo na kolene vyrezávať. Inak ak nerád ladíš vidly, tak tu máš LSC,HSC a spoločný rebound, Ale musíš ešte nastavovať 2 tlaky v komorách a navyše veľmi presne. Ideálna je aj digitálna čo najpresnejšia pumpa. Tam ľudia riešili rozdiel 1-3 psi, mne to tak neprišlo - fúkol som, ale hlavne jazdilo to na nízkych tlakoch. Hlavný tlak tak 50-60Psi. Potom ešte to má aj HBO na veľké dorazy.
V inej téme sme teraz riešili zháňanie vidlíc a je možnosť 36ku performance elite GRIP2 zohnať okolo 310 eur. Ale myslím, že len 160ku verziu.
Zobraziť komentár 04.11.2025 - 20:32:33
01
keyboard_arrow_up