corsair
Založený: 28. 4. 2012
Bicykle: Horský ocelák | Velamos Lady 26 | Favorit | Eska Progres | Maxbajk
Odjazdené '25:
14 109 km
Nov 10, 2025
Public
102. deň tripu - Prejazd do Európy
V noci pršalo trochu. Ráno som ešte dal kuskus, potom kávu a ešte čaj a začal som baliť. Cesta pri pobreží išla dobre. Akurát som si strašne smrdel, bzdocha (ja myslím, že sa tak volá chrobák smraďoch) mi liezla po brade a kym som ju odhodil celého ma ostriekala sekrétom. Zišiel som ku pláži na cyklochodník. Zaujal ma párik na prechádzke, chalan bez trička, rozcvičoval sa akoby, potom sa fotil a baba celý čas čumela do mobilu. Všímal som si ich dosť dlho, lebo som ich najprv zozadu predbehol a potom som bol dosť dlho pri vode takže ešte raz prešli okolo mňa. Plážovú sprchu tu mali odstavenú. Inak bolo celkom chladno na to, čo som bol zvyknutý doteraz. Vyšiel som na cestu. Do smetiaku skočila mačka. Išiel som okolo toho smetiaku tak som doňho kopol. Veľmi ma rozosmialo ako tam mačka vyskočila a utekala preč. Potom som sa začal smiať na tom aká blbosť má rozosmiala. Nakoniec som sa smial sám sám na sebe, že som to vôbec urobil. Potom som sa smial, ako sa viem rozosmiať. Je so mnou asi sranda. Stavil som sa v obchode. Začalo stúpanie, už som išiel od mora preč. V polke som si dal pauzu a skúšal som si rozčesať dred, čo sa mi urobil za celý trip, kedy som namiesto česania len dal gumičku a niekoľko krát som to opakoval. Čiastočne to šlo rozčesať ale ešte to pár dní budem asi robiť. Na vrchu stúpania bol tunel, tiež bol do kopca, jeden mal cez 4km a druhý hneď za ním 1600m alebo tak nejak. Pred vjazdom stálo policajné auto. Policajti pred tunelom akože merali rýchlosť. Jeden niečo krájal a druhý varil čaj. Zviezol som sa z kopca, Potom ešte bolo pár hupákov a už som sa zasa začal nudiť, zasa som potreboval prestávku. Uvaril som zvyšný kuskus a zamiešal som do neho konzervu fazuľe. Potom ešte kávu so sušienkami. Mal som to do Çanakkale už len 40km ale zdalo sa mi to ako nekonečné. V Çanakkale som sa cestou do prístavu ešte stavil v obchode a potom som išiel na trajekt. Ujo vrátnik saa spýta, kam idem a povedal som, že mám len dve možnosti a beriem tú prvú, ukázal, ktorá loď ide skôr, na tú som sa nalodil. Trajekt do Eceabad. Plavbu som si celkom užil. Po vylodení som začal už pozerať, kde to nechám. Všetko sa mi zdalo buď blízko hladiny mora, kvôli prílivu alebo veľmi špinavé. Ešte cestou nejakí psy začali skúšať naháňať ale to už na mňa neplatí a zistil som, čo platí na nich. V takom olivovom sade vedľa cesty som našiel rovinu, tu som postavil stan