Lokalizácia
Formulár sa odosiela
DI2F4Y ono pozor v Deore,Lx,a dokonca aj v XT oproti XTR je velký rozdiel to že to stojí omnoho viac ako niššie sady má dovod.Mam doma radenie SIS,XTR 01 ta ista sada bola aj v 03 roku a XTR 07(08).Konštrukčne XTR 01 resp.O7 (08) a ak si ich rozoberieš ako som to spravil ja sa lišia vnutorným prevedení nespravil som fotku škoda teraz to rozoberať ale nebudem.Ale ver že v pohotovosti zaradenia či už pastorkov na kazete alebo prevodov na pile ja tam podstatný rozdiel.XTR 08 ide omnoho kultivovanejšie na jemný povel zaraduje ono to človek hlavne ocení alebo uvedomi si to pokial máš na nejakom maratóne vyčerpané pršteky alebo je blato a zima a konce prstov respektive cele ruky ťa bolia.Naozaj vime o čom píšem nakoľko oba XTR radenia dlhodobo jazdím.Dovolím si tvrdiť nakľko mám odjazdené čo to aj na XT 02 a XT 07 že je dosť veľký rozdiel v pohotovosti a hlakosti zaradenie jednotlivých prevodov medzi XT a XTR.Samozreme sa najdu ludia ktorý to budu popierať (hlavne mudrlanit čo v živote okrem Deore a LX a na skušku XTR jazdili) že tam nie je žiaden rozdiel ja si stojím ale za svojím a tvrdim že je.XTR nie je len marketingový ťah ale má svoje opodstatnenie.Aby ale bolo jasne bavime sa o radení.Ale tak isto je to aj so šmykom a prehadzovačkou.Kluky neriešim nakoľko som ich nejazdil bo nepasujú na 4 hran :mrgreen: z mojej strany všetko čo som chcel povedať :wink:
EDIT: a zabudol som samozrejme dodať že všetko okolo lahkosti a presnosti radenia sa dovíja od toho aké máš bowdeny,ake lanka ako maš celý radiaci systém utesnený a v neposlednom rade aj o udržbe.No na Powedcordz je kapitola sama o sebe v tom to lieta jedna báseň ale kto neskusil neuverí.V pripade nestarania sa o urdžbu bude aj udržiavane LX chodiť lepšie ako XTR.
Zobraziť komentár 22.11.2008 - 11:52:16
00
mne vynikajuco radi ako 9.0SL tak aj XTR ktore su X rokov stare... teda radi to tak ze k tomu nemam absolutne ziadne vyhrady (okrem tych ktore vyplyvaju zo specifik pre Rapidfire a GripShift typickych a ktore som spominal vyssie...). XTR2008 mam odskusane a tiez mam prejazdene kde-co z poslednych rokov... samozrejme ze nieco sa zmenilo ale ten vyvoj by som urcite nenazval revoluciou v tejto oblasti. okrem toho je to samozrejme moj cisto subjektivny nazor. iba ma zarazilo to podcenovanie Sramu X.0. lebo podla pretekarov sa zda ze momentalne je preferovane...
Zobraziť komentár 22.11.2008 - 13:49:31
00
samorzejme rešpektujem tvoje pocity a skusenosti ja som ale neporovnával nič zo Sramom nakoľko Sram nejazdim jadzdil som len skušobne a tým pádom sa k nemu neviem zodpovedne vyjadriť.len som napisal svoj názor na porovnanie XTR 01 a 07
Zobraziť komentár 22.11.2008 - 13:53:30
00
Nie je to revolucia,ale evolucia.
Zobraziť komentár 22.11.2008 - 14:20:52
00
http://www.mtbs.cz/Biketech/Technews/SRAM-XX-novinka-pro-bikery-.html
Zobraziť komentár 24.11.2008 - 11:37:14
00
noo..keby odlahcili hammersmith tak by to bolo moc zaujmave
Zobraziť komentár 24.11.2008 - 11:51:58
00
http://www.mountainbike.cz/clanek.shtml?x=1112453
Do budoucna se údajně počítá i s verzí pro XC a dokonce i silniční kola, teprve praxe ukáže, zda je to správná cesta. Pro AM, Freeride a podobné disciplíny podle mého názoru bezpochyby ano.

:twisted:
Zobraziť komentár 24.11.2008 - 13:33:15
00
ani odlahcit to extremne netreba .. staci ak tam budu rozumne prevody za rozumnu cenu mne sa to osobne paci
Zobraziť komentár 24.11.2008 - 13:35:01
00
HammerSchmidt je o (+/-)kilo tazsie ako XTR a XTR este nie je gramarina http://www.pinkbike.com/photo/2357923/ tak podla mna je co odlahcovat .
Zobraziť komentár 24.11.2008 - 14:09:45
00
Neboj, nieco o novinakach 2010 prezradim, ale az bude vhodny cas :D Kazdopadne MTB 10Speed pre 2010 sa u Shimana nechysta.

Hurá koniec lankam o bowdenom XTR bude na elektrinu ze ze ze ?
Zobraziť komentár 26.11.2008 - 20:03:25
00
10 kolo je zbytocnost, SInglespeed 4ewer
Zobraziť komentár 03.12.2008 - 14:42:33
00
keyboard_arrow_up