taakze vecer som sa nudil a rozmyslal som nad volovinamy a dospel som k jedej zasadnej veci... a to ze je mozne vidiet do minulosti... bohuzial sa to pohybuje len na teoretickej urovni pretoze prakticky je to takmer nemozne spravit
zacnem pekne od zaciatku a to tym ako funguje oko: oko zjednodusene zachytava odraz svetla od predmetov a vdaka tomu ich vidime (to ze aku farbu vidime je nepodstatne) a svetlo ako take ma svoju urcitu dôlezitu vlastnost a to je jeho rychlost (okolo 300tis km/s) a tuto je dôlozety ten cas... proste vsetko co vidime je vlastne minulos... pretoze to tomu svetlo nieco trva nez sa dostane do oka... praktickym dôkazom je napr svetlo zo slnka ktore knam cestuje tusim nejaku tu minutku... takze ak by sme chceli vidiet co sa dialo na zemi pred 300mil rokmy staciloby postavit superdalekohlad vzdialeny od zeme 300mil svetelnych rokov a pozriet sa /svetelny rok = vzdialenost ktoru prejde svetlo za rok/ ale prakticky je to nemozne pretoze taky dalekohlad nieje mozne ani postavit a ak by aj bolo tak miesto 300mil rokov svetelnych od zeme s priamov viditelnostou na nu nenajdeme.. snad ma chapete (ja viem asi som prave objavil ameriku ale zauima ma ci ste uz nad tym rozmyslali
36 000 slovak crowns/1120 euro – material costs
3 months of drawing, 2D projection in the AutoCad software, 3D projection in the Solid Works and testing in the Cosmos Works software
1 year of handwork
Jezus Mačkine celoročné kultovky /takzvané cichomakkopodrážkovéčíňany/ sa vyskytli aj na pezinskom rybníku. hehe
Ale fajnovo mu to šlo keď tie čaprdy prezul do gorčúl. hehe
takze ak by sme chceli vidiet co sa dialo na zemi pred 300mil rokmy staciloby postavit superdalekohlad vzdialeny od zeme 300mil svetelnych rokov a pozriet sa /svetelny rok = vzdialenost ktoru prejde svetlo za rok/ ale prakticky je to nemozne pretoze taky dalekohlad nieje mozne ani postavit a ak by aj bolo tak miesto 300mil rokov svetelnych od zeme s priamov viditelnostou na nu nenajdeme.. snad ma chapete (ja viem asi som prave objavil ameriku ale zauima ma ci ste uz nad tym rozmyslali
tak aj za predpokladu, ze by si dokazal takyto dalekohlad postavit co teoreticky asi je mozne a aj keby si nasiel niake miesto odkial by si mal pekny vyhlad tak by tvojou najvacsou starostou bolo ako ten dalekohlad dostat na to miesto. V podstate je to nemozne lebo by si musel prekrocit rychlost svetla co sa neda. Dokonca sa neda ani urychlit nieco na rychlost svetla (iba teoreticky a to za pouzitia nekonecnej energie co sa samozrejme neda). Dokazes urychlit niake teleso iba na rychlost ktora sa blizi k rychlosti svetla . Zaujimave je aj to, ze pri rychlostiach bliziacich sa k rychlosti svetla neplati klasicke scitovanie rychlosti...napr. ked idu dve auta oproti sebe a jedno ide 60 km/h a druhe 40km/h tak vodic jedneho auta vnima, ze to druhe sa k nemu priblizuje rychlostou 100km/h...ale keby sli oproti sebe niake rakety ktore idu rychlostami 200 000 km/s a 150 000 km/s tak sa im nebude zdat, ze idu oproti sebe rychlostou 350 000 km/s ale len 99,..% rychlosti svetla.
Neviem ci sa ma da chapat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://magicmechanics.com/MBA_0209_HS_MazeAd.pdf
zacnem pekne od zaciatku a to tym ako funguje oko: oko zjednodusene zachytava odraz svetla od predmetov a vdaka tomu ich vidime (to ze aku farbu vidime je nepodstatne) a svetlo ako take ma svoju urcitu dôlezitu vlastnost a to je jeho rychlost (okolo 300tis km/s) a tuto je dôlozety ten cas... proste vsetko co vidime je vlastne minulos... pretoze to tomu svetlo nieco trva nez sa dostane do oka... praktickym dôkazom je napr svetlo zo slnka ktore knam cestuje tusim nejaku tu minutku... takze ak by sme chceli vidiet co sa dialo na zemi pred 300mil rokmy staciloby postavit superdalekohlad vzdialeny od zeme 300mil svetelnych rokov a pozriet sa
ale tu mas pravdu
ina pridam ja nieco do piskoviskaa
ze poznate toto?o.O http://mwbikes.com/index.php?page=start
http://mwbikes.com/index.php?page=intro
3 months of drawing, 2D projection in the AutoCad software, 3D projection in the Solid Works and testing in the Cosmos Works software
1 year of handwork
http://www.stv.sk/live/?3
http://magicmechanics.com/MBA_0209_HS_MazeAd.pdf
No mne to vypisalo, ze to nebolo spravne slovo a pritom je jedine mozne...
Asi som moc blby na to
1 2 3 ... skuska rozhlasu ...
OK ... funguje to ...
Inak pozeram, ze macka pridala svoju oblubenu celorocnu obuv. Na vianocnych trhoch som sa bavil.
Ale fajnovo mu to šlo keď tie čaprdy prezul do gorčúl. hehe
tak aj za predpokladu, ze by si dokazal takyto dalekohlad postavit co teoreticky asi je mozne a aj keby si nasiel niake miesto odkial by si mal pekny vyhlad tak by tvojou najvacsou starostou bolo ako ten dalekohlad dostat na to miesto. V podstate je to nemozne lebo by si musel prekrocit rychlost svetla co sa neda. Dokonca sa neda ani urychlit nieco na rychlost svetla (iba teoreticky a to za pouzitia nekonecnej energie co sa samozrejme neda). Dokazes urychlit niake teleso iba na rychlost ktora sa blizi k rychlosti svetla
Neviem ci sa ma da chapat
jasne, ze rozmyslali