Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Lepsie komponenty (podla mna) = nizsia vaha

Praveze komponenty su rovnake (az na vidlu a pedale) a PRO je tazsia o 500g.

Netvrdim, ze komponenty ma PRO lepsie, len reagujem na clanok :-)
Have a look...
Vhy tych bike-ov som neskontroloval, ale chlapik na zaciatku tvrdi, ze PRO je o cca. pol kila lahsi...
Zobraziť komentár 28.06.2006 - 13:00:20
00
OK, v pohode 8)

A k vahe, neskor pise, ze 0.0 je lahsia o pol kg a tak to je aj na www, ale je to nepodstatne. To cosi napisal vseobecne plati samozrejme.
Zobraziť komentár 28.06.2006 - 14:08:46
00
to ze lahsie komponentny rovna sa lepsi odpor moze suhlasit...ale mysli sa tym asi valivy odpor suciastok...zaber by mal byt lahsi urcite na xtr klukach ako na sis...aj ked nebereme do uvahy vahu statnych komponentov a ramu.....tak to zatial nejako vychadza mne.....ale zaujima ma ine.... :?:
ked si kupim bike co ma 11 kg mam povedzme ja sam dokopy 75 kg a po riadnom vyzieraku na dovolenke priberem 3 kila(cize 78)...znamena to ze sa mi bude slapat tak isto ako ked budem mat 75 kg a 14 kg bike??...nejde o pocit pri slapani ale o to kolko energie vydam a myslim ze by to malo dat rovnaky sucet(Kj) ...(dufam ze to dava logiku) :wink:
Zobraziť komentár 28.06.2006 - 19:46:24
00
Logiku má ale aj iný pohľad na vec. Keď šľapeš v stoji, tak nezanedbateľná časť sily, ktorá ťa ženie dopredu je aj gravitácia (premenená pomocou prevodou na silu doprednú). Pri kombinácii ťažký jazdec + ľahší bike, tak pomer zložky doprednej sily pochádzajúcej z gravitácie k celkovej hmotnosti sústavy je priaznivejší než pri kombinácii ľahší jazdec + ťažší bike. Jedná sa rádovo zrejme len o nejaké percentá, ale každopádne si myslím, že ten rozdiel tam je.
Zobraziť komentár 28.06.2006 - 20:41:00
00
Suhlasim s audinom...
Zobraziť komentár 29.06.2006 - 09:44:56
00
to ze lahsie komponentny rovna sa lepsi odpor moze suhlasit...ale mysli sa tym asi valivy odpor suciastok...zaber by mal byt lahsi urcite na xtr klukach ako na sis...aj ked nebereme do uvahy vahu statnych komponentov a ramu.....tak to zatial nejako vychadza mne.....ale zaujima ma ine.... :?:
ked si kupim bike co ma 11 kg mam povedzme ja sam dokopy 75 kg a po riadnom vyzieraku na dovolenke priberem 3 kila(cize 78)...znamena to ze sa mi bude slapat tak isto ako ked budem mat 75 kg a 14 kg bike??...nejde o pocit pri slapani ale o to kolko energie vydam a myslim ze by to malo dat rovnaky sucet(Kj) ...(dufam ze to dava logiku) :wink:

Valivy odpor je strata energie pri otacani pneumatiky. Co tam pleties kluky?
Kluky mozu mat tak odpor mechanicky (loziska) a zotrvacnost (suvisi s hmotnostou kluk).
SIS kluky ? - daka novinka? SIS = Shimano Index System (pokial viem, suvisi s prehadzovanim na iny prevod...)
IMHO: Dobre namazane kluky Alivio a XTR sa pri konstantnom slapani chovaju a prejavuju rovnako (Aj ked rozdiel moze byt pri akceleracii).
Zobraziť komentár 29.06.2006 - 09:56:51
00
jednoznacne by som pockal!!!!!!
Zobraziť komentár 30.06.2006 - 15:44:32
00
Kluky mozu mat tak odpor mechanicky (loziska) a zotrvacnost (suvisi s hmotnostou kluk).
SIS kluky ? - daka novinka? SIS = Shimano Index System (pokial viem, suvisi s prehadzovanim na iny prevod...)
IMHO: Dobre namazane kluky Alivio a XTR sa pri konstantnom slapani chovaju a prejavuju rovnako (Aj ked rozdiel moze byt pri akceleracii).

Tym siskom bolo myslene asi vsetko nizsie ako Altus. Vacsina ludi takto oznacuje rozne sady ako napr. Tourney.
Silne pochybujem ze alivio kluky pri akomkolvek namazani mozno porovnavat s XTR. Ved ked uz nebereme do uvahy ten odpor tak je tu stale ohyb ktory je pri alivio klukach ovela vacsi.
Zobraziť komentár 01.07.2006 - 10:23:09
00

Tym siskom bolo myslene asi vsetko nizsie ako Altus. Vacsina ludi takto oznacuje rozne sady ako napr. Tourney.
Silne pochybujem ze alivio kluky pri akomkolvek namazani mozno porovnavat s XTR. Ved ked uz nebereme do uvahy ten odpor tak je tu stale ohyb ktory je pri alivio klukach ovela vacsi.

:lol: LOL....
Aky ohyb tu pleties? Alivio su kovane kluky. Akurat nie su dute a oska tiez nie je duta. Asi je kazdemu jasne ze XTR su lepsie, to ani nespochybnujem, ja len hovorim, ze pri urcitych situaciach sa mozu chovat rovnako:-) BTW: moj nazor... Ak niekto vie viac, rad sa necham poucit, ale s ohybom kluk na mna nechodte... 8)
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 09:16:13
00

ak to teoreticky zoberes ako jedno teleso a spravis redukciu tak ti to vyjde v rovniciach rovnako.. ale v skutocnosti musi zalezat na tom kam sa ta vaha prida.. ci jazdec alebo bike ovplyvni polohu taziska.. ak sa prida vaha na bike zaleci ci na staticke alebo pohybujuce sa casti.. ak pridas 3kg len do kolies bude to ovela vacsia brutalita ako keby si tie 3kg pridal do ramu..
Zobraziť komentár 03.07.2006 - 09:31:15
00
keyboard_arrow_up