Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Radil by som ti pokukat sa po nejakych deuteroch. Ja napr. budem kupovat Deuter Compact EXP 12, prave preto ze mule je maly ked v nom mas vodu. Celkovo camely, najma mule (aj ked ho mam uz 5 rokov a som v zasade spokojny a aj znacka mi je sympaticka) nie velmi odporucam - maju celkovo dost makku chrbtovu konstrukciu a ked tam das vodu tak sa to vybuli na chrbat a vlastne ten stredovy kanal ktory by mal byt od chrbta sa nanho pritisne.

nemám síce presne tento deuter ale keď do neho natrepem vak s vodou alebo nejaké iné serepetičky tiež to priľahne na chrbát a je tomu úplne jedno že to má nejakú pevne napätú odvetrávaciu sieťku navyše.takže nie iba camel ale na bike ti pravdepodobne žiadny aspoň trochu naplnený batoh chrbát poriadne neodvetrá.je na bikerovi takmer v pololežatej polohe takže smola.o odvetraní sa skôr dá hovoriť pri turistike kde nosíš batoh zvislejšie.
akurát dnes večer bolo tak fajn horúco.na jednom kopci som skonštatoval že môj chrbát je v saune a ja som na kopci..
Zobraziť komentár 01.07.2009 - 22:39:43
00
Radil by som ti pokukat sa po nejakych deuteroch. Ja napr. budem kupovat Deuter Compact EXP 12, prave preto ze mule je maly ked v nom mas vodu. Celkovo camely, najma mule (aj ked ho mam uz 5 rokov a som v zasade spokojny a aj znacka mi je sympaticka) nie velmi odporucam - maju celkovo dost makku chrbtovu konstrukciu a ked tam das vodu tak sa to vybuli na chrbat a vlastne ten stredovy kanal ktory by mal byt od chrbta sa nanho pritisne.

Len taký malý detail mule 2009 ma prepracovaný chrbtový systém takže porovnávať ho s 5 ročným nieje na mieste.Ináč bol testovaný vo Vele a dopadol zo všetkých najlepšie.
Zobraziť komentár 02.07.2009 - 17:17:17
00
Videl som ten test a tiez to ze dopadol tusim na 10/10. Vseobecne ale stale nema na tie deutery co sa tyka odvetrania chrbta (a to aj nove modely), potvrdi ti to X ludi napr. na ceskych forach a aj v teste nemeckeho mountainbike magazine bolo camelom prave to zle odvetranie vycitane. Nechcem nejak hanit Velo kedze ide zrejme o naj casopis na CZ/SVK ale co sa tyka testov tak sa podla mna na nemcov nechytaju. V ceskom Vele si precitas ze sa dobre nosi atd atd pocity, to je ok ale obcas nezaskodia aj exaktne udaje a vseobecne ked si pozries testy nemeckych casopisov je to trosku na inej urovni (myslim napr. infra obrazky zobrazujuce teplo, resp. tlak ktore pouzivaju a pod.) To len tak. Novy mule som nemal na chrbte takze ho nechcem odsudzovat ja len tolko co sa pise... :wink:
Zobraziť komentár 02.07.2009 - 17:25:34
00
ja som to tiez cital vo Vele, nepochybne je Mule dobry batoh ale zial maly :?
Zobraziť komentár 02.07.2009 - 17:28:40
00
Bol som pozriet v tescu, maju ho za 19e....ked viem, ze bol za 9e, tak mi bolo luto ho kupit :shock: (som sa ulakomil) ak by ste ho videli zlacneny...dajte vediet.....bo ja tam chodim len raz za mesiac, dva...thx
Zobraziť komentár 02.07.2009 - 22:41:18
00
Tak je doma, na zaciatok hadam bude stacit:

Prílohy:

Komentár súboru: ...pohlad z predu
image003.jpg
image003.jpg 722.98 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: ...otvoreny, nie je to dobre videt
image002.jpg
image002.jpg 736.83 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: ...zo zadu + rezervoar
image001.jpg
image001.jpg 671.9 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 21.07.2009 - 22:47:31
00
Heh. :) Presne tento batoh mam aj ja nosim ho na biku rok a zodpovedne prehlasujem ze je 200x lepsi ako napr niektore sportove vaky pod menom Exi treck a pod. Kolegyna si taky kupila no a vrecko na vodi tecie vystup hadicky cez stenu batoha je jednoducho vystrihnuty na zadnej strane proste katastrofa. Ten tecko batoh je naozaj super... No naozaj tak na 2 max 3 sezony. Napriklad sponovacia gumicka na hrudnom popruhu sa mi uz uplne rozpadla. Ale inak prezil pády a fici stale.
Ale... Je proste mali. ked to naplnim vodou tak tam nedam uz ani zamok na bike.
Takze moja otazka:,, Kde zozeniem ten Deuter batoh co tu bol obrazok? :)
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 11:21:02
00
No ten Tesco som pozeral ale nezdal sa mi byt kvalitny - isiel som do exi sportu a mali tam tento Blizzard za 20 Euro - http://www.sportovni-potreby.cz/produkt/camel-bag-blizzard/ - nevyhodou je jeho nosnost iba 2 kg - zatial spokojnost :wink:
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 12:59:14
00
Deuteri kupis v hudy sporte , ten by mali byt vyhradny dovozca. Ja odporucam presne tento model http://www.deuter.com/products/983.php. Ma dobre odsavanie ma v zadu korytnacku, mozes ho vyuzit aj v zime na Snowboarde. Len si trosku malo priplatis .
Zobraziť komentár 12.08.2009 - 13:52:37
00
Ja len pridam dalsi batoh, ktory moze byt pre vela bikerov zaujimavy - Hydrapak Laguna http://www.hydrapak.com/catalog/product2129.htm. Komplet hodnotenie najdete tu http://reviews.mtbr.com/blog/hydrapak-laguna-review-hydration-pack/ , http://outside.away.com/outside/gear/gear.tcl?gear=Hydrapak-Laguna&gear_id=7023&action=showgear , http://www.mtnbikeriders.com/2009/03/31/first-impression-hydrapak-laguna/ .

Jeho hlavnou vyhodou v porovnani s konkurenciou je riesenie vodneho vaku. Je lahko umyvatelny, kedze sa da cely "vyklopit" (napr. pri Camelbak je myslim zapotreby nejaky cistiaci set). Vodny vak je v samostatnom priecinku, cize je k nemu lahky pristup aj ked mate plny ruksak. Dalsia vyhoda tohto riesenia je, ze aj ked naplnite vodny vak 3l vody, tak nezabera miesto na ukor "batozinoveho priestoru" a pri tom na chrbte sedi ako ma a neodstava. Dalej za zmienku stoji skryta sietka na spodu ruksaku, ktora je urcena na uchopenie prilby. Samozrejme nechyba plno priecinkov, flisovy priecinok na okuliare atd.

Cena aj s vodnym vakom sa u nas pohybuje okolo 80 EUR (ja som ho kupil v BA-Extrembike). Este som ho nestihol otestovat, no buduci tyzden ho prevetram v Alpach, tak potom pridam podrobnejsie hodnotenie.

Takze hodnotenie po Alpach: vyssie uvedene suhlasi na 100%. Batoh na chrbte sedi perfektne aj po naplneni vodneho vaku na maximum a nema vplyv na objem vnutorneho priestoru. Velkost postaci na celodeny vyjazd, ta sa da prisposobit (8 l alebo 13,5 l). Odporucam pre vsetkych co chcu batoh do ktoreho sa zmesti okrem nejakej zakladnej cyklovybavy (dusa, pumpa, sada imbusov...) a energetickych tyciniek aj zateplena windstoperka + tenka nepremokava bunda. Objem vodneho vaku bohate postaci na cely den.

Prílohy:

Laguna 2009.GIF
Laguna 2009.GIF 73.97 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Naposledy upravil duurkoo dňa 28.09.2009 - 11:38:37, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 18.09.2009 - 10:41:54
00
Caute,chcel by som vas poprosit o radu aj ked som teraz precital cely tento prispevok,potreboval by som poradid pri vybere batohu.Zatial mam Camelback Mule a kedze teraz uz zacina byt aj chladno chcem zo sebou vozit aj nejake to oblecenie:navleky,bunda...etc+samozrejme nejake to jedlo a pitie na dlhsie vyjazdy a tak by som chcel nieco vacsie cca 18-20L.Zatial mam vybrate tieto: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=35601 a potom http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=18431 .Neviete please poradit ktory je lepsi a preco.velmi pekne dakujem.
Zobraziť komentár 19.09.2009 - 11:38:15
00
Zdravim, mam otazocku ohladom toho Deutera Compact EXP 12. Kedze som ho nasiel za celkom fajn cenu, tak som o nom zacal rozmyslat a hladal som aj na nete vselico o nom a ponachadzal som obrazky tohto ruksaku, kde mal popruh zboku len jeden a to v hornej casti(obr. 1) alebo oba(obr.2). Je to iny rocnik modelu alebo ako to mam chapat? Dakujem :)
trekkingstar.de
www.rucksack.de
Zobraziť komentár 17.01.2011 - 16:49:56
00
ak myslis hrudny popruh, tak ma jeden, ktory sa da vyskovo posuvat. Mam ho a je to super batoh, odporucam.

Uz viem, co si myslel: stahovaci popruh na bocnych vreckach - ano je aj na vreckach ako na obr.2
Inak mam farebnu kombinaciu ako na obr.1, s vyhotovenim ako na obr.2 :lol:
Zobraziť komentár 17.01.2011 - 17:01:46
01
2 misoR: ten druhý už je model 2011 napr. tu
Zobraziť komentár 17.01.2011 - 17:21:27
00
ano ano, presne tie bocne popruhy som myslel :D bolo mi to cudne, pretoze sa v tejto diskusii spominali tie popruhy uz od modelu 2009, aj obrazok na stranke Deuteru bol s chranicmi a integralou a boli tam oba, aj na tych vreckach...
a co sa tyka "objemnosti" tohto batoha, nevyduva sa chrbtova cast pri uplne plnom rezervoari(2l) a plnom nalozeni?
Zobraziť komentár 17.01.2011 - 17:26:43
00
keyboard_arrow_up